Woonkamer inrichten

Openhaard in woonkamer


Heb jij ooit weleens overwogen om een openhaard te installeren in je woonkamer? Een openhaard is iets aparts. Het is niet zoals elk ander meubel die je koopt bij het inrichten van je woonkamer. Het is eigenlijk ook geen meubel. Met een openhaard creëer je een erg bijzondere sfeer in je woonkamer. Een warme, gezellige en knusse sfeer. Vooral in de winter zul je er profijt van hebben. In de warmere lente en zomermaanden zet je het weliswaar niet aan, maar een openhaard vormt wel een decoratiestuk in het interieur van je woonkamer. Wat houtblokken erbij en het ziet er super leuk uit! Heb jij ook een open haard thuis?

Ouderwetse openhaard

Veel woningen, vooral de wat oudere woningen, hebben vaste openhaarden. Prachtige ouderwetse openhaarden die in de muur zijn verwerkt. Deze zijn voorzien van een mooie sierlijke afwerking. In sommige woonkamers zijn deze openhaarden dichtgemaakt en worden ze niet meer gebruikt. De mooie sierlijke schouw wordt meestal wel in tact gehouden.

Moderne openhaard

Mensen die geen ouderwetse openhaard hebben, kunnen overwegen om een moderne te nemen. Deze worden strak in de muur verwerkt, maar hebben meestal geen schouw. Vrijstaande openhaarden zijn ook heel erg populair. Deze zijn veelal voorzien van een mat zwarte afwerking.

Elektrische openhaard

De échte openhaarden hebben een afvoer of rookkanaal nodig. Via een grote afvoer wordt de lucht naar buiten afgevoerd. Heb jij geen afvoer of de mogelijkheid om er een te bouwen in je woonkamer? Dan kan je een elektrische openhaard overwegen waar geen rookkanaal voor nodig. Hiermee heb je dus geen rookkanaal nodig, maar creëer je wel de gezellige warme sfeer in je woonkamer.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply