Woonkamer inrichten

Tips woonkamer inrichten


Alle tips zijn welkom, wordt weleens gezegd. Vandaag wil ik jullie inspireren met tips voor het inrichten van de woonkamer. Voor het inrichten van je woonkamer moet je rekening houden met verschillende aspecten. Aspecten die allemaal belangrijk zijn voor dé perfecte woonkamer voor jou. Denk aan de indeling, de kleuren, de meubels, de accessoires, etc. Omdat ze allemaal eigenlijk even belangrijk zijn, heb ik tips voor allen van deze onderdelen.

Tips woonkamer inrichten

Tip 1 – Woonkamer moodboard

We beginnen met naar mijn mening dé meest belangrijke tip. Voordat je uberhaupt begint met het inrichten van je woonkamer, is het handig om eerst een moodboard te creeeren. Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Verzamel allemaal foto’s en afbeeldingen van woonkamer ideeen, sferen, meubels, accessoires en kleuren die je mooi vindt. Dit kan je doen uit woonbladen, interieur tijdschriften, internet, blogs, etc.
Op die manier creer je een sfeer die je goed kan gebruiken voor in het inrichten van je woonkamer. Hiervanuit kan je de onderstaande onderdelen beter uitkiezen.

Woonkamer indeling tips

Nadat je een moodboard hebt gecreeerd, is de volgende stap de woonkamer indeling. In deze fase bepaal je waar alles komt te staan in de woonkamer. Waar komt de bank te staan? Waar komt de TV meubel te staan? De Salontafel? Noem maar op. Hierbij is de oppervlakte en de afmetingen van groot belang. Op basis van de afmetingen kan je namelijk je meubels uitkiezen. Vind je dit lastig? Tegenwoordig bestaan er online programma’s op het internet die je helpen om een 3d woonkamer in te richten.

Woonkamer sfeer tips

De sfeer van een woonkamer is een samenhang van verschillende factoren, waarbij kleur en materiaal een belangrijke rol spelen. Wil je een industriele stoere sfeer in je woonkamer? Dan is beton het materiaal die je moet gebruiken. De kleuren die daarbij horen zijn grijs, zwart en wit. Wil je een warme sfeer? Gebruik dan hout in je woonkamer. Warme kleuren zijn bruin, geel, oranje en rood. Zo kan je met de juiste kleuren en materialen jouw gewenste sfeer creeren in je woonkamer.

Woonkamer meubels tips

Een woonkamer zonder meubels is geen woonkamer. Je hebt minimaal een bank nodig. Daarnaast is een salontafel en tv meubel ook gebruikelijk, maar is niet altijd nodig. Soms is het zelfs mooier om deze weg te laten. Wat voor meubels het beste zijn voor je woonkamer, hangt nauw samen met de sfeer die je wilt creeren, die op zijn beurt weer samenhangt met het materiaal en kleur, zoals hierboven genoemd. Een stoffen bank kan immers een hele andere sfeer creeren dan een leren bank.

Woonkamer accessoires tips

Accessoires gebruik je om je woonkamer compleet te maken. Leuke kussens, een warme vloerkleed, gezellige kaarsjes, mooie schilderen of posters… Allemaal accessoires die helpen bij het inrichten van je woonkamer. Een belangrijk tip is om de accessoires als aanvulling te gebruiken op de woonkamer basis. Het moet een verrijking zijn, een toegevoegde waarde. Het is verstandig om eerst met zo min mogelijk accessoires te beginnen. Naar gelang kan je steeds meer toevoegen totdat je woonkamer naar jouw mening compleet is.

Tips woonkamer inrichten

Tips woonkamer inrichten

Tips woonkamer inrichten

Tips woonkamer inrichten

Tips woonkamer inrichten

Tips woonkamer inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply