Woonkamer

Woonkamer interieur


Vandaag willen we weer wat aandacht besteden aan het woonkamer interieur. Er zijn zóveel verschillende stijlen, waardoor je soms niet meer weet welke stijl je moet kiezen voor je woonkamer. Soms vind je niks mooi, maar het komt ook weleens voor dat je juist meerdere woonkamer interieur stijlen mooi vindt. Tja, welke moet je dan nemen? Een woonkamer met vintage interieur, woonkamer met industriële interieur, woonkamer met landelijke interieur, of juist een combinatie van de stijlen die je mooi vindt? Dan pak je de mooiste onderdelen van elke stijl en combineer je deze in jouw ideale woonkamer. Om je een klein beetje te helpen laten we hieronder foto’s zien van woonkamers met verschillende interieur stijlen. Heel veel plezier met het inrichten van jouw woonkamer!

Vintage woonkamer interieur

Allereerst willen we het hebben over de vintage woonkamer interieur. Een oude stijl die zowel nu als in de toekomst toegepast zal worden. Een vintage interieur in de woonkamer kenmerkt zich met materialen als hout, leer en staal. Soms zie je zelfs roest terug. Het ziet er misschien oud en versleten uit, maar dit is juist de kracht en charme van vintage. In de onderstaande vintage woonkamer interieur is een mooie visgraat houten vloer gebruikt en is ingericht met een mooie leren bruine vintage bank, vintage meubels en heel veel woonaccessoires.

Woonkamer interieur

Industriele woonkamer interieur

Een woonkamer met een industriële interieur is erg populair onder de wat jongere mensen. Het doet denken aan stoere lofts uit New York en heeft een beetje een arty nonchalante sfeer. In een industriële woonkamer interieur vind je vaak een hoog plafond waarbij de afvoerbuizen gewoon in het zicht zijn gelaten. Dit wordt dan bijvoorbeeld gecombineerd met een onbewerkte bakstenen muur. Dit is eigenlijk de basis van een woonkamer met een industriële interieur. Meubels en accessoires zijn wat flexibeler. Je kan een leren bank kiezen, maar ook een grote stoffen loungebank past net zo goed in een industriële sfeer.

Woonkamer interieur

Landelijke woonkamer interieur

Een landelijke woonkamer interieur is precies het tegenovergestelde van vintage en industrieel. Bij vintage en industrieel is de sfeer een beetje nonchalant maar stijlvol. Bij een landelijke interieur is het wat deftiger en meer verzorgd. Een landelijke woonkamer is ook meer sierlijk en vrouwelijk. Meestal bevat het lichte kleuren zoals wit, lichtbeige of lichtgrijs, waarbij leuke woonaccessoires zoals kussens, fotolijstjes of kaarsjes een belangrijke rol spelen.

Woonkamer interieur

Retro woonkamer interieur

De laatste stijl die we vandaag gaan bespreken is het retro woonkamer interieur. Net als vintage, is retro ook een oude stijl. Het komt uit de jaren 50, 60 en 70, maar je ziet het nog regelmatig terug in interieurs. Kenmerken van een retro interieur zijn ronde vormen. Ronde kussens, behang met ronde patronen, ronde banken, noem maar op. Populaire kleuren in een retro woonkamer interieur zijn bruin, oranje, rood, paars en geel. Je vindt retro helemaal niks, of je vindt het juist geweldig.

Woonkamer interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply