Search and Hit Enter

Stijlvol balkon terras ontwerp

Sommigen huizen hebben een tuin, sommigen een balkon, sommigen hebben een tuin én een balkon. Maar eigenlijk als je een tuin hebt, heb je geen balkon meer nodig. Daar dacht een familie uit Melbourne anders over, die met behulp van architectenbureau Dan Gayfer Design hun woning volledig hebben gerenoveerd. Het exterieur, het interieur, de tuin én het balkon.

Stijlvol balkon terras ontwerp

Minimalistisch balkon

Gezien het formaat zou je het eerder een terras kunnen noemen. Het bevindt zich in de loungekamer, waar je middels een mooie glazen schuifpui toegang hebt tot het ruime balkon terras. Net als de tuin, hebben ze het niet ‘zomaar’ ingericht. Ze hebben gekozen voor een minimalistische stijl, maar wel met gebruik van de mooiste materialen. Het moest bovendien onderhoudsvriendelijk zijn.

Stijlvol balkon terras ontwerp

Vlonders en roze tegels

In de tuin hebben ze gekozen voor een betonvloer. Hier op het terras wilden ze een warmer gevoel creëren. Houten vlonders zijn dus iets meer geschikt. Deze houten vlonders komen ook terug voor een deel tegen de vaste balkonreling. De rest van de muren zijn betegeld met super leuke roze tegels. Iets wat je niet zo vaak ziet in de tuin of balkon, maar wel voor een hele speelse en vooral ook luxe uitstraling zorgen.

Ook hier hebben ze een vaste bank gerealiseerd, die over de gehele breedte van het balkon loopt. Net als de wanden is deze bank ook betegeld met de roze tegels en afgewerkt met op maat gemaakte grijze zitkussens.

Stijlvol balkon terras ontwerp

Stijlvol balkon terras ontwerp

Fotografie: Dean Bradley

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *