Balkon, Tuin

Stoer dakterras met beamer!


Hong Kong behoort tot een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Natuurlijk vind je er hele grote villa’s, maar het overgrote deel van de bevolking woont in een super klein appartement. Veel mensen komen niet verder dan een woonoppervlak van 40m2, en over een buitenruimte moet je het al helemaal niet over hebben. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Dit dakterras is daar een heel mooi voorbeeld van!

Stoer dakterras met beamer!

Dit dakterras hebben we gevonden in de portfolio van interieur- en architectenbureau Liquid Interiors. Zij hebben een super klein appartement in Hong Kong met een woonoppervlakte van slechts 37m2 herontworpen en ingericht. Naast een praktische indeling en een stijlvol interieurontwerp, behoort het dakterras ook tot het project. Sterker zelfs, het dakterras is dé eyecatcher van heel het appartement.

Stoer dakterras met beamer!

Hemelbed, loungestoelen en buitenkeuken

Het appartement is weliswaar klein, maar het dakterras is redelijk van formaat. De ontwerpers hebben het dan ook op een hele leuke manier benut. Naast een mooie basis van strak afgewerkte witte muren en houten vlonders, hebben ze het dakterras ingericht met verschillende luxe faciliteiten. Er is een super mooi houten hemelbed geplaatst, waar je heerlijk kunt loungen en relaxen. Je kunt er eten aan de stoere tafel met het dikke betonnen blad. En er zijn twee houten loungestoelen gecreëerd, die volledig in de vloer ingeklapt kunnen worden. Op die manier kan er enorm veel ruimte bespaard worden.

Stoer dakterras met beamer!

Dakterras planten

In de hoek van het dakterras is zelfs een kleine buitenkeuken ingericht. Aan de betonstuc muur is een brede plantenbak opgehangen, en daarnaast vind je over het gehele dakterras verschillende leuke groene planten in stijlvolle koperen plantenpotten.

Stoer dakterras met beamer!

Dit is nog niet alles. De kers op de taart wordt gevormd door het grote witte scherm, waar je in combinatie met een beamer films kunt kijken op het dakterras!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply