Design en interieur

Het mooie 101 Café


Naast binnenkijkers in mooie inspirerende huizen en appartementen, kan je ook heel veel interieur ideeën opdoen in restaurants, hotels en koffietenten. Naast lekker eten en goede koffie is de interieur inrichting in deze openbare plekken op z’n minst net zo belangrijk. Klanten associëren zichzelf namelijk met de stijl van het interieur. Als het interieur aanspreekt, dan zullen ze zich eerder geneigd voelen om minstens een keer een kijkje te nemen en het menu te proeven. Vandaag nemen we jullie mee met een hele mooie koffietent, genaamd 101 Café, gelegen in het Chinese Changsha Shi!

Het mooie 101 Café

101 Café werd geopend door een vrouwelijke liefhebber van reizen, lekker eten en vooral ook goede koffie. Dit wilde ze dan ook terug laten komen in haar eigen koffie/lunchtent. Met behulp van architectenbureau FAR OFFICE heeft ze een interieur inrichting gecreëerd, die precies voldoet aan haar wensen en eisen.

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Licht

Het belangrijkste doel van dit project was om een elegante en gastvrije ruimte te creëren, met een persoonlijke stijl die omschreven kan worden als een combinatie van modern westers en traditioneel oosters. Het originele ontwerp is smal en vooral in de lengte ingericht, met een aanzienlijk gebrek aan natuurlijk licht in het achterste gedeelte. De indeling was daarom een grote uitdaging. Aan de buitenzijdes zijn de kleine ramen vervangen door grote brede raampartijen en glazen deuren. Deze zorgen ervoor dat de meest diepe gedeeltes zoveel mogelijk natuurlijk licht krijgen. Daarnaast hebben ze met behulp van mooie laaghangende hanglampen, aangenaam en sfeervolle verlichting toe te voegen in het café.

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Stijlvolle Ibiza sfeer

De ramen en glazen deuren zorgen er niet alleen voor dat het café voorzien wordt van natuurlijk licht, maar daardoor kan je van buitenaf ook een goed beeld krijgen van hoe mooi het er binnen is. Een lichte basis, bestaande uit lichte vloertegels en lichte muren, zijn gecombineerd met een stoer industrieel zwart plafond en verschillende stijlvolle houten accenten. Deze combinatie geeft het interieur een relaxte Ibiza sfeer. Vooral in combinatie met de verschillende lichtdoorlatende gordijnen, die tussen de verschillende tafels zijn opgehangen. Deze zijn gecombineerd met prachtige meubels zoals stoere houten tafels, rotan stoelen, comfortabele banken, houten kasten en wandplanken, noem maar op.

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Het mooie 101 Café

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply