Design en interieur

Houten wandbekleding


Als je aan wandbekleding denkt, denk je meestal als eerst aan behang. Maar naast behang bestaan er ook nog heel veel andere leuke ideeën die je als wandbekleding kunt gebruiken. Houten wandbekleding is daar een heel goed voorbeeld van. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een houten vloer. Een houten wandbekleding zorgt namelijk ook voor een warme, sfeervolle authentieke sfeer in elke ruimte in huis. Een prima idee dus!

houten-wandbekleding

Warme sfeervolle uitstraling

Het verschil tussen houten wandbekleding en een houten vloer is dat het vaak om een minder grote oppervlak gaat. Hoewel je natuurlijk ook alle muren in huis kunt bekleden met wandbekleding, maar de meeste mensen kiezen één muur uit. Dan is de drempel, en natuurlijk ook de kosten veel lager. De muur bij de TV meubel is bijvoorbeeld erg populair, net als de muur achter het bed in de slaapkamer. Maar ook in de hal, keuken of zelfs de badkamer en het toilet zie je regelmatig houten wandbekleding gebruikt worden.

houten-wandbekleding-eetkamer

3d-houten-wandbekleding

Houten wandbekleding vloer combinatie

Houten wandbekleding zou je zelfs kunnen combineren met een houten vloer. Sterker nog, je zou zelfs exact dezelfde houten planken kunnen gebruiken. Op die manier creëer je diepte in de ruimte. Ook bij andere vloeren kan houten wandbekleding een goed idee zijn. Een gietvloer of een betonvloer hebben een strakke en soms een kille uitstraling. Met een warme sfeervolle houten wandbekleding aan de muur kan je dat dus heel goed compenseren.

houten-wandbekleding-woonkamer

houten-wandbekleding-slaapkamer

Soort hout en legpatroon

Net als een houten vloer, heb je bij houten wandbekleding ook in heel veel soorten en kleuren. Het soort hout speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Dat bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van de wand. Je kunt denken aan sloophout, steigerhout, old hout, teakhout, noem maar op. Daarnaast moet je ook nadenken over het legpatroon. Ga je voor de traditionele manier of kies je tóch voor een chique visgraat of Hongaarse punt. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een 3D houten wandbekleding met reliëf. Je hoeft er immers niet op te lopen.

houten-wandbekleding-visgraat

houten-wandbekleding-old-wood

stoere-houten-wandbekleding

houten-wandbekleding-toilet

steigerhouten-wandbekleding

houten-wandbekleding-hal

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply