Design en interieur

Piano in huis


Iedereen die een beetje piano kan spelen, zou wel een piano in huis willen hebben. Want hoe fijn zou het zijn als je elke dag erop kunt spelen?! En zelfs als je geen piano kunt spelen, is het leuk om een piano in huis te hebben. Het ziet er niet alleen leuk en decoratief uit, een piano geeft je interieur ook heel veel krakter. Vind je ook niet?

Piano in huis

Kleuren

De meeste piano’s zijn zwart, dé kleur van een echte klassieke piano. Maar naast zwarte piano’s zijn er ook nog heel veel andere kleuren. Houten piano’s zijn bijvoorbeeld ook erg populair. Deze hebben meer een chique vintage look. In principe zijn piano’s in heel veel kleuren verkrijgbaar. Niet dat de kleur dé belangrijkste factor is van een piano, maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen als het past bij de rest van je interieur, niet waar?

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

De bovenklep

Een piano is een geweldig mooi instrument. Je zou het echter nóg mooier en leuker kunnen maken, als je het decoreert. De bovenklep zou je daar heel goed voor kunnen gebruiken. Die kun je namelijk als plank gebruiken, waar je verschillende leuke spullen op kunt plaatsen. Leuke planten, mooie boeken, lijsten, kaarsen, noem maar op.

Piano decoratie

Daarnaast hoef je niet altijd de piano zelf te gebruiken om er spullen op te plaatsen. Je kunt namelijk ook de ruimte waar de piano staat heel goed gebruiken. Je zou een mooie grote kamerplant, een vloerlamp, een stoel of wat dan ook, op de vloer naast de piano kunnen plaatsen. Ook de muur waar de piano tegenaan is geplaatst is een goede mogelijkheid. Hang lijsten op, een kleine lijst, een grote lijst, of zelfs een collage bestaande uit meerdere lijsten. Wat ook leuk is, is om de muur te bekleden met leuk behang.

Pianostoel

Piano spelen doe je natuurlijk zittend. Je hebt dus iets nodig om erop te zitten. Daar heb je speciale pianostoelen voor. Het voordeel van die pianostoelen is dat je ze heel gemakkelijk kunt verstellen. Mocht je ze niet mooi vinden, dan zou je ook gewoon een krukje of een mooie eetkamerstoel kunnen gebruiken als pianostoel.

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

Piano in huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply