Search and Hit Enter

Houten wandpanelen, welke moet je kiezen?

Je bent er zeker van. Je wilt houten wandpanelen, maar je vraagt je af welke je moet kiezen, waar je ze het beste kunt gebruiken en wat een goede prijs is. Je zou eens kunnen kijken naar de houten wandpanelen van Roobol. Deze zijn makkelijk te bevestigen en scherp in prijs. In dit artikel geven we je alle informatie over houten wandpanelen en helpen we je bij het maken van de beste beslissing.

Galm

We kennen allemaal wel ruimtes waarin het geluid galmt. Meestal denken we aan grote ruimtes, maar het kan ook gebeuren in onze woonkamers. Dit komt doordat geluid heen en weer kaatst tussen de vloer, het plafond en de muren van de ruimte. Telkens wanneer het geluid weerkaatst, wordt het zwakker, waardoor het uiteindelijk verdwijnt. Zachte materialen dempen het geluid beter dan harde materialen. Dit betekent dat een ruimte met weinig meubels en accessoires snel gaat galmen. Maar wat als je juist van een minimalistische woonstijl houdt of een gevulde ruimte hebt die nog steeds galmt? Dan kun je kiezen voor wandpanelen die geluidsabsorberend zijn.

eiken houten wandpanelen woonkamer

Populariteit

Houten panelen zijn erg gewild omdat ze makkelijk en snel te monteren zijn. Je kunt zelf kiezen of je ze verticaal of diagonaal wilt plaatsen. Bovendien absorberen de panelen geluid, wat ideaal is voor woonkamers en kantoren. Je ziet ze tegenwoordig veel in nieuwbouwwoningen en kantoren, ze geven de ruimtes net dat beetje extra. Maar je kunt ze natuurlijk ook kopen omdat je ze mooi vindt.

Isolerend

Maar er is meer dan alleen een gevoel. Wist je dat een houten wandpaneel van nature isolerend is? Vooral nu is dit erg handig. Het is een groot voordeel dat houten wandpanelen de warmte goed vasthouden. Daardoor hoef je minder te stoken dan normaal. Als je de wanden helemaal bedekt met dit materiaal, maakt het niet zoveel uit als de gasprijzen stijgen.

houten wandpanelen voor slaapkamer

Installatie

Een groot voordeel van houten wandpanelen is dat je ze gemakkelijk zelf kunt bevestigen. In tegenstelling tot gewone houten wandbekleding of lambrisering, hoef je geen ingewikkeld gereedschap te gebruiken. Je kunt de houten wandpanelen simpelweg aan de muur bevestigen zonder speciale gereedschappen die je niet in huis hebt. Je kunt de akoestische houten panelen op twee manieren aan de muur bevestigen: met kit of met schroeven. Als je de panelen op een houten muur wilt bevestigen, kun je het beste schroeven gebruiken. Voor betonnen of stenen muren is het handigst om kit te gebruiken.

walnoot houten wandpanelen keuken

Bekijk ook:
10x Houten wand
Houten wandbekleding

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *