Interieur, Woonaccessoires

Leuke weetjes over de planten van IKEA!


IKEA planten

Ben je op zoek naar leuke planten die betaalbaar zijn? Dan kan je ook bij IKEA terecht. IKEA is weliswaar geen tuincentrum, maar ze hebben wel een verrassend groot plantenafdeling met een geweldig leuk aanbod van planten en bloemen. Daar zitten zowel kunstplanten als echte planten bij, en mooie potten waar je de planten in kunt doen. Het Zweedse woonwarenhuis heeft planten in verschillende soorten en formaten. Genoeg keuze dus om je huis te veranderen in een ware urban jungle in ieder geval.

We hebben hieronder een aantal leuke en interessante weetjes op een rijtje gezet over IKEA planten. En om je een idee te geven, hebben we een lijst gemaakt met de tien leukste IKEA planten. Welke plant mag niet ontbreken in jouw interieur?

1. IKEA koopt lokaal, dus planten kunnen per winkel verschillen

Een deel van de reden waarom IKEA erin slaagt de prijzen zo laag te houden, is omdat ze waar mogelijk planten kopen bij lokale leveranciers. Een leuk weetje is dat de meeste planten van IKEA in Europa uit Nederland afkomstig zijn.

2. De goedkoopste IKEA plant is €1.29

IKEA staat bekend om hun mooie, maar betaalbare producten. Dat geldt dus ook voor hun planten. De prijzen lopen uiteen, maar op het moment van schrijven kost de goedkoopste IKEA plant slechts €1.29! Voor die prijs krijg je de super leuke Chamaedorea Elegans, ook wel de dwergpalm genoemd. Met een hoogte van negen centimeter, is het een ideale plant voor op tafel, in de kast of op de vensterbank. Klik hier om er meer over te lezen.

3. IKEA introduceert vier keer per jaar nieuwe planten

Heel veel planten zijn heel het jaar door verkrijgbaar, maar er zijn ook seizoensplanten die alleen in bepaalde seizoenen te koop zijn. Daarom introduceert IKEA vier keer per jaar nieuwe planten in hun winkels, die elke keer weer anders zijn. Let vooral op seizoensaanbiedingen in februari, april, augustus en oktober. Ook rond de kerstperiode vind je hele leuke planten passend bij de kerstsferen. Daar zitten de populaire IKEA kerstbomen van €1 natuurlijk ook bij!

4. Een truukje om de beste planten uit te kiezen

Hoewel je instinctief kunt grijpen naar de planten die vooraan en in het midden op planken staan, is er betere strategie om de beste planten uit te kiezen. Als je eenmaal een plantsoort hebt gekozen, besteed dan wat tijd aan het onderzoeken van de keuzes op de plank. Wees niet bang om de planten te pakken die achterin de planken staan. De kans is groter dat de planten aan de voorkant beschadigd zijn geraakt. Je moet ook op zoek gaan naar een plant die zwaar aanvoelt. Als het licht aanvoelt, betekent dit waarschijnlijk dat de grond is uitgedroogd. En tot slot, als je een bloeiende plant koopt, zoek dan naar knoppen in plaats van bloemen. Hoewel de bloemen er op dat moment mooi uitzien, gaan ze niet zo lang mee als je hoopt.

5. De planten kan je bij IKEA niet online bestellen

Sommige IKEA producten kan je online bestellen en laten bezorgen, maar er zijn ook producten die je niet online kunt kopen. Planten kan je dus helemaal niet online bestellen bij IKEA. Je kunt wel de gewenste planten in je boodschappenlijstje bewaren, bekijken of het op voorraad is in elke vestiging, en in de desbetreffende winkel ophalen. Zo voorkom je dat je voor niets naar IKEA gaat.

6. Planten kan je niet retourneren of omruilen bij IKEA

IKEA staat bekend om hun soepele retourbeleid. Ze doen nooit moeilijk bij het omruilen of retourneren van de gekocht producten. Je kan winkelaankopen binnen 365 dagen terugbrengen naar de klantenservice in een vestiging van jouw keuze. Maar voor sommige producten en situaties is ruilen of retourneren niet mogelijk. Planten vallen dus onder die producten.

Top 10 IKEA planten

Op zoek naar een leuke plant voor jouw interieur? Wij hebben de tien leukste IKEA planten hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. CLUSIA

Op de Caraïben wordt de Clusia als onkruid gezien. Niet omdat het geen mooie plant is, maar omdat ze daar in grote getalen groeien. In het wild kan de Clusia maar liefst tien meter hoog worden. Bij IKEA is deze leuke plant slechts 24 centimeter hoog. En naast dat het een hele leuke plant is, is het ook nog eens makkelijk te verzorgen. Klik hier voor meer informatie.

ikea plant Clusia

2. DYPSIS LUTESCENS

De DYPSIS LUTESCENS, ook wel bekend als de Goudpalm of de Arecapalm, is een hele populaire plant. Je herkent het direct, vanwege de lange dunne bladeren die vanuit het midden van de plant groeien. Heb je last van droge lucht binnen in huis? Dan is dit de ideale plant voor jou, want het is een goede luchtbevochtiger. Op onderstaande foto zie je deze plant aan de rechterkant. Klik hier voor meer informatie.

IKEA plant DYPSIS LUTESCENS

3. STRELITZIA

Bij IKEA is ook de mega populaire STRELITZIA verkrijgbaar, die ook wel de Paradijsvogelplant of Bird of Paradise wordt genoemd. Het is een prachtige plant met super mooie grote groene bladeren. Buiten kunnen deze planten hoger dan tien meter worden. Hoewel ze binnen ook goed groeien, zal die hoogte waarschijnlijk niet lukken. Klik hier voor meer informatie.

IKEA plant Strelitzia

4. EUPHORBIA ACRURENSIS

Ben jij een liefhebber van cactussen? Wij ook! En ook bij IKEA kan je terecht voor hele leuke en stoere cactussen. De EUPHORBIA ACRURENSIS is daar namelijk te koop, en is voor nog geen €50 ook nog eens heel erg betaalbaar. Daar krijg je een stoere cactus voor met een hoogte van ongeveer 24 centimeter, en het heeft meerdere armen. Klik hier voor meer informatie.

IKEA plant EUPHORBIA ACRURENSIS

5. PACHIRA AQUATICA

De laatste plant die absoluut niet mag ontbreken uit dit lijstje is de PACHIRA AQUATICA. Deze bijzondere plant, die je misschien kent van de bijnamen Watercacao of de Geldboom, kenmerkt zich met een hele leuke gevlochten stam. In de natuur in centraal en Zuid-Amerika kan het wel 20 meter hoog worden. Bij IKEA is het verkrijgbaar met een hoogte van 27 cm. Klik hier voor meer informatie.

ikea plant geldboom

Naast deze vijf mooie planten, heeft IKEA nog veel meer leuke en mooie planten. Klik hier om het hele aanbod te bekijken.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply