Search and Hit Enter

15x Groene muur met Farrow & Ball

Groene muren zijn de nieuwe witte muren! Witte muren zijn nog steeds super populair, maar we zien dat steeds meer mensen voor een andere muurkleur durven te gaan. En er wordt ook steeds vaker gekozen voor een groene muur. We hebben zelfs prachtige interieurs gezien, waar alle muren in een mooie groene kleurtint zijn geverfd. Het leuke is dat er heel veel mooie groente tinten zijn. Een mosgroene muur is bijvoorbeeld prachtig, die bij verschillende interieurstijlen passen. Daarnaast kan je ook kiezen voor olijfgroene muren of mintgroene muren. Vandaag willen we jullie inspireren met 15 mooie groene muurverf tinten van ons favoriete verfmerk Farrow & Ball. Voor welke groene muur kies jij? Laat het ons weten!

1. Green Blue

Dit is niet alleen een hele mooie en frisse muurkleur, maar Green Blue wordt omschreven als een kameleon kleur. Dat wil zeggen dat de kleur afhankelijk van het daglicht gedurende de dag kan veranderen. Op de ene tijdstip van de dag heb je dus een groene muur, terwijl het een uur later een blauwe muur wordt.

groene muur green blue farrow ball

2. Teresa’s Green

Hoe leuk zou het zijn als een groene muurverf naar jou is vernoemd? De groene muurverf Teresa’s Green is vernoemd naar een zeer gewaardeerd lid van het creatieve team van Farrow & Ball. Teresa’s Green dankt zijn frisheid aan een rijke blauwe basis en zijn warmte aan zachtgroene ondertonen. Het is niet alleen een hele mooie kleurtint, het heeft ook een kalmerend en therapeutisch effect.

Groene muur Teresa's Green Farrow & Ball

3. Lichen

De mooie kalme gedempte groene verf Lichen van Farrow & Ball is vernoemd naar de steeds veranderende, subtiele kleur van kruipende algen die stenen zo mooi veroudert. Het heeft een rustig en subtiel gevoel, dankzij de onderliggende blauwe tint. Het is een prachtige kleur voor buiten in de tuin, maar ook aan de muren binnen in huis is het een hele leuke groene tint, zoals te zien in onderstaande kinderkamer!

Groene muur Lichen Farrow & Ball

4. Vert De Terre

Vert De Terre is een mooie zachte aardgroene kleurtint. Zoals je in onderstaande woonkamer kan zien, staat het prachtig bij een klassieke witte lambrisering en de mooie warme houten vloer. Zelfs de oranje stoel past er super leuk bij!

Groene muur Vert de Terre Farrow & Ball

5. Arsenic

Arsenic heeft een levendig, stimulerend gevoel, ondanks dat de naam is afgeleid van het gif waarvan werd gezegd dat het in het behang zat dat gebruikt werd door Napoleon. In onderstaande foto zie je het als een muurkleur, maar je zou met deze groene verf ook bijvoorbeeld een leuk retro of vintage kastje mee kunnen verven.

Groene muur Arsenic Farrow & Ball

6. Bancha

Houd je van olijfgroene muren? Dan is Bancha een uitstekende keuze. Het is iets donkerder dan de klassieke olijfgroen, waardoor het ook iets soberder is. Tegelijkertijd straalt het ook een bepaald gevoel van veiligheid uit. Vandaar dat deze mooie olijfgroene verf vernoemd is naar Japanse theebladeren.

Groene muur Bancha Farrow & Ball

7. Calke Green

Deze prachtige groene kleurtint is geïnspireerd op een groene muur in de ontbijtzaal van Calke Abbey. Dit verklaart meteen ook de naam Calke Green van deze verf van Farrow & Ball. Het is een rijke en traditionele groene kleurtint, die zowel gebruikt kan worden voor de muur als voor houtwerk. Omdat het een vrij donkergroene tint is, is Calke Green erg geschikt voor kleine ruimtes.

Groene muur Calke Green Farrow & Ball

8. Breakfast Green

Volgens Farrow & Ball is Breakfast Green hun meest vrolijke groene verf die zij hebben. Het is een hele levendige en consistente groene kleurtint, die bijzonder mooi is in het ochtendlicht. Vandaar dat het Breakfast Green is genoemd, vanwege de mooie lichtinval tijdens het ontbijt.

Groene muur Breakfast Green Farrow & Ball

9. Yeabridge Green

Deze frisse avocado-groene kleurtint werd ontdekt in een 18e-eeuwse Georgiaanse boerderij in Yeabridge, Somerset, toen een originele kanonkast werd verwijderd. Hoewel het nog vele jaren onaangeroerd was, was de groene muur verbazingwekkend helder en doet het denken aan het weelderige gras rondom het huis.

Groene muur Yeabridge Green Farrow & Ball

10. Churlish Green

Churlish Green ontleent zijn naam aan de oud-Engelse definitie met betrekking tot het eenvoudige boerenleven. Het is de meest gele groene muurverf uit collectie van Farrow & Ball. Hierdoor krijgt de muur een mooie klassieke look. Hieronder zie je dat ze prachtige geelgroene kleurtint toegepast in een hele stijlvolle keuken.

Groene muur Churlish Green Farrow & Ball

11. Studio Green

Wil je voor een mooie mosgroene muur in huis? Kies dan voor Studio Green 93 van Farrow & Ball. Het is de meest donkergroene verf van het merk, en het is ook tevens de kleur die gebruikt is voor de originele studio van Farrow & Ball. Buiten, waar het zonlicht optimaal is, is het hele groene kleurtint, terwijl het in een donkere binnenruimte soms op zwart kan lijken. Hieronder zie je de groene muren gecombineerd met donkergroene keukenkasten en een contrasterend wit marmeren werkblad. Super mooi!

Groene muur Studio Green Farrow & Ball

12. Green Smoke

Green Smoke is een mooie kalme serene groene verf, die prachtig staat als muurkleur. Dat kan je in onderstaande foto zien, waar zowel de muren als de ladekast groen zijn geverfd. De houten wandplanken aan de muur, het houten krukje en de leren deurgrepen staan er prachtig bij, net als de lichte houten vloer.

Groene muur Green smoke Farrow & Ball

13. Card Room Green

Card Room Green is ook een donkere grijsgroene kleurtint, die vernoemd is naar de studeerkamers uit de Victoriaanse periode. In deze hal is de Card Room Green groene muur gecombineerd met een gebroken witte lambrisering, deurposten en wandplanken, maar ook zonder contrast zal deze groene kleurtint heel mooi staan.

Groene muur Card Room Green Farrow & Ball

14. Ball Green

Ball Green is een lichte gedempte groene tint met een klassieke sobere uitstraling. Hieronder zie je hoe mooi het is als lichtgroene muurkleur in een karakteristieke woning gelegen in Notting Hill. Natuurlijk staat het mooi bij het wit, maar ook de gouden spiegel en het hout en het marmer van de sidetable staan er geweldig bij.

Groene muur Ball Green Farrow & Ball

15. Cooking Apple Green

Cooking Apple Green is een klassieker onder de groene kleurtinten van Farrow & Ball. Een lichte frisse groene kleurtint die mooi staat in zowel een donkere als een lichte ruimte. Hieronder zie je een prachtige verlichte eetkamer, die mooi verlicht wordt door de openslaande deuren en de twee grote dakramen.

Groene muur Cooking Apple Green Farrow & Ball

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *