Interieur woning, Ontwerp interieur

Wonen in een kerk


Een kerk heeft iets dubbelzinnigs. Het is een heilig gebouw, maar tegelijkertijd zijn er mensen die het ook een beetje eng vinden. Vooral als je in een kerk moet wonen. Maar als je het niet eng vindt, en het aandurft om in een kerk te wonen, dan kan je wel zeggen dat je een hele bijzondere woning hebt. Vandaag willen we jullie inspireren met tien voormalige kerken, die volledig omgetoverd zijn tot een bijzonder woonhuis!

Wonen in een kerk

Dit is één van de meest bekende kerkgebouwen in Nederland, die verbouwd is tot een woonhuis. Het is gelegen in Utrecht, en het is verbouwd en ontworpen door Zecc architecten.

Originele details

Kerken zijn over het algemeen prachtige panden. Er zijn natuurlijk verschillende soorten kerken voor verschillende godsdiensten en ook bouwstijlen. Maar de meeste kerken zijn voorzien van prachtige details zoals enorm hoge plafonds, grote raampartijen, glas in lood, schitterende steunpilaren, noem maar op. Allemaal details die je het liefst wilt behouden, als je er een woning van maakt. Het is de kunst om deze details te combineren met elementen, die bij een normaal en modern woonhuis horen. Het is dan ook verstandig om een (interieur) architect in handen te nemen. Door de ongebruikelijke ruimtes, is het bijvoorbeeld als een hele uitdaging om een indeling te maken.

Wonen in een kerk

Prachtig om te zien hoe de originele ramen gecombineerd zijn met een super strakke en moderne afwerking.

Wonen in een kerk

Deze badkamer van een voormalige kerk is voorzien van glas in lood. Prachtig!

Wonen in een kerk

Wat een ruimte in deze woonkamer!

Wonen in een kerk

Met zo’n mooie raam met gekleurd glas in lood, wordt je keuken vanzelf een eyecatcher in huis!

Wonen in een kerk

Wonen in een kerk

Wonen in een kerk

Wonen in een kerk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply