Interieur

Ronde muren


Interieurs met rechte muren zijn het meest eenvoudig in te richten. Je kunt er gemakkelijk meubels tegenaan plaatsen, zoals een grote kast of een grote bank. Dit gaat al iets lastiger als je te maken hebt met schuine muren. Op zolder verdiepingen heb je daar bijvoorbeeld vaak mee te maken, die worden veroorzaakt door het dak. De loopruimte is niet alleen beperkter, je kunt er bijvoorbeeld ook geen hoge kast ertegenaan plaatsen. Wat minder vaak voorkomt, zijn ronde muren. Ruimtes inrichten met ronde muren kan ook een hele uitdaging zijn. Maar hoe moet je daarmee omgaan? Vandaag willen we aan de hand van een aantal mooie inspiratie voorbeelden laten zien, hoe je moet dealen met interieurs met ronde muren.

Ronde muren

Tip 1 – Ronde vormen

Interieurs inrichten met ronde muren kunnen weliswaar uitdagend zijn, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets unieks. Het geeft een ruimte een speels karakter, die je juist moet omarmen. Versterk dat gevoel door gebruik te maken van rondvormige meubels. Dit kunnen grote meubels zijn zoals een rondvormige bank, een ronde poef of een ronde salontafel. Maar dit kunnen ook decoratie accessoires zijn zoals een mooie ronde spiegel, een rond vloerkleed of een ronde klok.

Tip 2 – Niet tegen de muur

Het lastig is om grote meubelstukken tegen een ronde muur te plaatsen. Doe dat dan ook niet. Gebruik de centrale ruimte. Plaats de bank in het midden van de woonkamer. Dit klinkt spannend, maar dit kan voor hele leuke effecten zorgen.

Tip 3 – Geen muurdecoratie

Muurdecoratie is leuk, maar het is de overweging waard om geen muurdecoratie op te hangen tegen een ronde muur. In plaats van een schilderij, fotolijsten of andere vormen van muurdecoratie, zou je kunnen kiezen om de muur te schilderen in een mooie opvallende kleur. Je zou het ook kunnen behangen met behang met een bijzonder ontwerp. Op die manier kan je van de muur een echte blikvanger maken in je interieur.

Tip 4 – Maatwerk

Vind je het zonde om de muur niet te gebruiken? Dan kan je denken aan maatwerk oplossingen. Het grote voordeel is dat je alles op maat kunt laten maken. Een rondvormige kast, een rondevormige vaste bank, noem maar op.

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Ronde muren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply