Design en interieur, Meubels

DIY daybed van underlayment


Daybedden zijn helemaal hot. Een daybed is een kruising tussen een chairse lounge, een bank en een bed. En doordat het een combinatie is van deze drie meubels, kan je het ook voor verschillenden doeleinden gebruiken. Je kunt een daybed gebruiken om te loungen, om te zitten, om te slapen, om te chillen, om te lezen, noem maar op. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten in heel veel verschillende winkels, maar vandaag willen we laten zien hoe je heel eenvoudig een super stoere daybed kunt maken van underlayment platen. Kijk je mee?

DIY daybed van underlayment

The Merry Thought

De tutorial hebben we gevonden op Themerrythought.com, een super leuke en inspirerende lifestyle blog van Caithlin en Manda. Naast leuke onderwerpen zoals mode, recepten en reizen, schrijven ze samen over creatieve en vooral erg bruikbare DIY projecten, waar de focus ligt op het gebruik van natuurlijke en betaalbare materialen. Zo hebben ze ook een super leuk DIY project gedeeld voor het maken van een DIY daybed van underlayment platen.

DIY daybed van underlayment

DIY daybed van underlayment

Tutorial
Het leuke van dit project is dat je weinig materialen nodig hebt. En het gereedschap die je nodig hebt zijn allemaal super betaalbaar en verkrijgbaar bij Master Tools. Het resultaat daarentegen is super leuk en inspirerend. Als je het ziet, dan wil je gegarandeerd direct aan de slag!

Stap 1: Begin met het bepalen van de formaten. Handig is om een formaat te namen van een standaard matras. Op die manier hoef je geen op maat gemaakte matras te kopen. Vervolgens moet het frame van het daybed in elkaar gezet worden van de underlayment platen. Het frame heeft twee hoge kanten, wat de leuningen moeten worden, en een lage kant. Deze platen kunnen middels houtlijm en schroeven

Stap 2: Stap 2 is de montage van de matrasbodem, die gecreëerd worden van houten latten. Ook voor deze houten latten kan houtlijm en schroeven gebruikt worden. Daarna moet de matrasbodem vastgemaakt worden aan het frame.

Stap 3: De laatste stap is het matras. Het mooiste is om een matras te gebruiken die precies past. Je kunt altijd een matras volledig op maat laten maken.

Klik hier voor de volledige stappen in de turorial!

DIY daybed van underlayment

DIY daybed van underlayment

DIY daybed van underlayment

DIY daybed van underlayment

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply