Search and Hit Enter

Eames lounge chair

Jullie hebben deze bijzondere stoel vast weleens gezien. Ik heb het in mijn artikel over de Eames stoel ook vermeld, de Eames Lounge Chair. Misschien wel de populairste design fauteuil in de gehele geschiedenis! Het is dan ook een echte klassieker geworden. Uiteraard waren ontwerpers Charles en Ray Eames verantwoordelijk voor het mooie, elegante en vintage ontwerp. Maar de Eames Lounge Chair ziet er niet alleen mooi uit, het zit ook super comfortabel!

Eames lounge chair

Eames lounge chair

Charles en Ray Eames hebben met de beste materialen en vakmanschap gewerkt om tot uiteindelijke ontwerp te komen. Het heeft dan ook meerdere jaren geduurd om het af te krijgen. Alleen dit maakt de Eames Lounge Chair zo bijzonder. De populaire designstoel is gemaakt van geboven pallisander multiplex met eeen onderstel van aluminium. De comfortabele zitten is bekleed met zwarte leren kussens gevuld met schuimrubber. Om de ultieme zitervaring te bereiken, heeft het ontwerpersduo ook de Ottoman ontworpen, een bijpassende voetenbank.

Eames lounge chair

Vitra Eames Lounge chair

In Amerika wordt de Charles Eames Chair door Herman Miller geproduceerd, terwijl Vitra de producent is van onder andere Nederland. Tegenwoordig levert Vitra laast het klassieke model met de bekende formaten ook nog een nieuwer en ruimer model. Er zijn bovendien meerdere varianten verkrijgbaar. Zo is de Vitra Eames Lounge chair hier verkrijgbaar in verschillende combinaties van lederen bekleding. Je kan de stoel zelfs in een witte variant krijgen.

Vitra Eames Lounge chair

Witte Eames Lounge chair

Witte Eames Lounge chair

Eames lounge chair prijs

Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan de de originele Eames Lounge chair. De prijs van een Vitra Eames Lounge chair ligt tussen de €6800,- en €7500,-. Bij Vitra zelf hebben ze vaak acties lopen, waarbij je de Ottoman (die ook een prijs heeft van boven de €1500,-) gratis erbij krijgt. Als je gelukt hebt kan je een tweedehandse versie scoren op Marktplaats of Ebay. En met nóg meer geluk vind je er een op de vlooienmarkt.

Eames Lounge chair prijs

Eames lounge chair ottoman

Eames lounge chair replica

Is een originele Eames lounge chair te duur voor je? Dan kan je een replica overwegen. Een Eames lounge chair replica is namelijk een heel stuk goedkoper. De prijs ligt tussen de €550,- en €750,-. Het is zó goed nagemaakt, waardoor je het verschil nauwelijks kunt zien.

Eames lounge chair replica

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *