Search and Hit Enter

Vierkante, ronde of rechthoekige eettafel?

Eettafels heb je in verschillende vormen. De meest voor de hand liggende vormen zijn uiteraard de vierkante, ronde of de rechthoekige eettafels. Hierin is de rechtoekige tafel veruit het populairst. Maar waarom is dat eigenlijk? Ook vierkante en ronde tafels kunnen erg mooi zijn. Sterker nog, ze hebben voordelen die je bij rechthoekige tafels niet hebt. Welke vorm tafel zou jij nemen?

Vierkante eettafel

Rechthoekige eettafel

Ronde eettafel

Verschillen tussen ronde en rechthoekige tafel
De vorm is natuurlijk het belangrijkste verschil tussen een ronde en een rechthoekige tafel. Maar ook functioneel gezien zijn er wezenlijke verschillen, die invloed hebben op de inrichting van de ruimte.

Een ronde eettafel neemt bijvoorbeeld iets meer ruimte in dan een rechthoekige tafel. Hiertegenover staat wel dat je flexibeler bent als het gaat om het aantal zitplaatsen. Bij een rechthoekige tafel heb je in de breedte meer ruimte nodig. En het aantal zitplaatsen staat bovendien ook vast.

Ronde eettafel

Ronde eettafel

Ronde eettafel

ronde-eettafel-5

Rechthoekige eettafel

Rechthoekige eettafel

Vierkante eettafel

Rechthoekige eettafel

Rechthoekige eettafel

Een ander groot voordeel van een vierkante en ronde tafel ten op zichte van een lange rechthoekige tafel, is dat je veel meer centraal zit bij een grote groep. Dat is natuurlijk een stuk gezelliger!

Kies jij voor een vierkante, ronde of rechthoekige tafel?

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *