Woonaccessoires

Beveiligingscamera kopen voor binnen in huis? 5x Tips!


December is natuurlijk dé feestmaand, met Sinterklaas, Kerst én Oud en Nieuw. Maar wisten jullie dat december ook de maand is met de meeste woninginbraken? Dit heeft vooral te maken dat je tijdens de feestdagen vaker niet thuis bent. En dat maakt het voor inbrekers natuurlijk een stuk aantrekkelijker. Daarom is het belangrijk om maatregelen te treffen, zodat je geen naar gevoel over houdt aan de feestdagen. Naast de traditionele maatregelen die je kunt treffen tegen woninginbraak, zoals goede sloten en buitenverlichting, is er een nieuwe trend op het gebied van woningbeveiliging.

beveiligingscamera binnen kopen tips

We hebben het over beveiligingscamera’s, die niet alleen buiten, maar ook binnen in huis geplaatst kunnen worden. De zogenaamde indoor IP camera, die je op elke plek binnen in huis kunt plaatsen, zodat je altijd kunt zien wat er op die plek gebeurt als je niet thuis bent. Op die manier kan je bijvoorbeeld ook zorgeloos op vakantie.

Het goede nieuws is dat door de enorme vraag het aanbod van beveiligingscamera erg groot is. Het nadeel is dat je te maken hebt met de paradox van keuzes. Want wat is de beste indoor beveiligingscamera, en welke is het meest geschikt voor jou? Om jou hierbij te helpen met het kopen van de beste indoor beveiligingscamera voor jou, hebben we vijf tips voor je op een rijtje gezet, waar je op moet letten. Succes en alvast fijne dagen!

1. Goed beeld

Het belangrijkste van een goede IP camera is natuurlijk dat het beeld goed is. Bottom line is dat je zoveel mogelijk en zo goed mogelijk op beeld wilt hebben. Beveiligingscamera’s met HD of Full-hd zijn daarom aan te raden. Daarnaast zorg je met een camera met een grote beeldhoek ervoor dat je zoveel mogelijk in beeld kunt krijgen. En omdat inbrekers vaak in de avond te werk gaan, is het natuurlijk ook belangrijk dat de camera nachtvisie heeft.

2. Privacy

Privacy is in deze moderne tijd van het internet een hot topic. Je hoort weleens enge verhalen over dat je ongewenst wordt bekeken of opgenomen, omdat hackers toegang hebben verkregen tot de camera. Zorg er daarom voor dat je een beveiligingscamera neemt, waar nagedacht is over het privacy-aspect. Niet alleen de camera zelf, maar ook de bijbehorende app, die je op je telefoon dient te installeren speelt daarbij een belangrijke rol. Wordt er bijvoorbeeld eerst gevraagd om toestemming te verlenen? Er is ook een beveiligingscamera voor binnen, van het merk Somfy, die jou herkent als je de kamer binnen komt, en de camera vervolgens dekt met een zogenaamde privacy shutter. Hierdoor kunnen er dus geen opnames gemaakt worden. Deze beveiligingscamera is verkrijgbaar in de Somfy domotica shop.

beveiligingscamera somfy indoor one

3. Bewijsmateriaal

Het doel van een beveiligingscamera binnen in huis, is dat je kunt zien wat er allemaal in je huis gebeurt als je niet thuis bent. Zo kan je inbrekers op heterdaad betrappen. Daarbij is het wel belangrijk dat de beelden ergens opgeslagen kunnen worden, zodat je het als bewijsmateriaal met de politie kunt delen. Sommige camera’s zijn voorzien van een SD-kaart. Het nadeel is dat die samen met de camera gestolen kan worden. Sommige camera’s kunnen gekoppeld worden aan de cloud, maar daar zitten vaak abonnementskosten aan verbonden. Je kunt ook kiezen voor een ip camera, waarbij je de beelden door kunt sturen naar je Google Drive- of Dropbox-account. En dat is volledig kosteloos!

beveiligingscamera somfy indoor camera

4. Waarschuwingsmeldingen

Als je een inbreker op heterdaad wilt betrappen, dan zou je eigenlijk de camera 24/7 in de gaten moeten houden. Dat gaat natuurlijk niet werken. Daarom zijn sommige beveiligingscamera’s voorzien van waarschuwingsmeldingen. Als de camera een ongebruikelijke beweging herkent, dan ontvang jij op je telefoon een pushbericht, zodat je direct live mee kunt kijken.

beveiligingscamera binnen somfy app

5. Slimme bewegingsdetectie

Waarschuwingsmeldingen zijn fijn, maar hoe zit het dan met huisdieren? Je wilt natuurlijk niet elk half uur een pushbericht ontvangen, omdat je hond of kat langs door het gebied loopt. Ook daar houden sommige camera’s rekening mee. Je kunt die namelijk zo instellen dat de camera beweging van je huisdieren niet als trigger ziet. Op die manier levert het ook geen vals alarm meer op.

beveiligingscamera somfy indoor camera wit

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply