Woonaccessoires

Een boom in huis!


Een boom in huis is raar. Kerst is de enige reden om een boom in huis te halen, namelijk een kerstboom. Maar waarom zou je in de rest van het jaar geen boom in huis kunnen hebben? Planten zijn leuk en goed voor de circulatie in huis. Hetzelfde geldt eigenlijk nóg meer voor een boom. Met een boom in huis heb je bovendien iets unieks in je interieur, want bijna niemand heeft het.

Een boom in huis!

Formaat

Een groot verschil tussen bomen en planten is het formaat. Een boom is vaak een stuk groter dan een plant. Natuurlijk zijn ook bomen verkrijgbaar in verschillende formaten, maar een klein boompje is vaak net zo groot als een grote plant. Daar moet je dus rekening mee houden in je interieur. Je moet er de ruimte voor hebben of de ruimte er voor vrij maken.

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Pot, in de grond en het plafond

Een ander iets waar je aan moet denken als je een boom in huis wilt hebben, is de manier waarop je de boom plaatst. De ‘kleine’ bomen kan je heel leuk in een grote pot planten. Als je echt een hele grote boom hebt, dan moet je tóch iets anders verzinnen. Sommige mensen creëren een soort vaste plantenbak in de vloer en als het een hele grote boom is, dan komt het zelfs weleens voor dat er een gat in het plafond of het dak wordt gerealiseerd. Maar dan heb je wel over hele extreme gevallen.

Soorten binnenbomen

Er zijn heel veel verschillende soorten bomen, maar lang niet alle bomen zijn geschikt voor binnen in huis. De olijfboom is erg populair, voor zowel buiten in de tuin als binnen in huis. Olijfbomen zijn bovendien verkrijgbaar in hele kleine formaten. Daarnaast kan je ook denken aan een palmboom, bijvoorbeeld de Varenpalm of de Palm Washingtonia Robusta. Wil je echt een mini boompje? Dan is een bonsaiboompje ook een mogelijkheid.

Als je van plan bent om een binnenboom te kopen voor in huis, informeer dan ook goed naar het onderhoud van de bomen. Heeft het veel licht nodig? Heeft het veel water nodig? etc.

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Een boom in huis!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply