Woonaccessoires

Letterbak


De letterbak werd vroeger gemaakt voor drukkerijen, zodat zij op een overzichtelijke manier de loden letters op kunnen bergen. Moderne drukkerijen van tegenwoordig hebben nu uiteraard nieuwe technieken, waardoor er eigenlijk niet meer met de loden letters wordt gewerkt. Maar de letterbakken daarentegen, worden nog steeds gebruik. Niet in de drukkerijen, maar in interieurs bij mensen in huis!

Letterbak

Letterbak in interieur

Door de opzet van de letterbak met de verschillende kleine vakken, is het een ideale manier om kleine verzamelingen in te stallen. Een soort van pronkkast voor spullen die in het interieur gezien mogen worden. Kleine poppen, auto’s, beeldjes, noem maar op.

Sommigen mensen kiezen ervoor om de letterbak aan de muur op te hangen, terwijl anderen het mooier vinden om het bijvoorbeeld op een kast of tafel te zetten.

Letterbak kopen

Vaak worden nog steeds de echte originele vintage letterbakken in het interieur gebruikt. Maar door de populariteit zijn er ook steeds meer interieurmerken en winkels, die de letterbak opnieuw in productie hebben genomen, maar dan in een modern jasje. Ferm Living heeft bijvoorbeeld de populaire ‘The Dorm’ in twee formaten. Een super stijlvolle letterbak in de vorm van een huis. En ook vtwonen heeft een aantal letterbakken in haar assortiment. Net als Bloomingville, Xenos, Leenbakker, Hema, Loods 5, noem maar op.

Ben je erg creatief, en vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan? Dan kan je ook je eigen DIY letterbak helemaal zelf maken. Want zo super moeilijk is het niet.

Letterbak

Ronde letterbak aan de muur.

Letterbak

De hartvormige letterbak van Leenbakker.

Letterbak

Deze twee letterbakken van Ferm Living zijn super populair voor kinderkamers.

Letterbak

Stijlvolle letterbak van Bloomingville.

Letterbak

vtwonen letterbak!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply