Woonaccessoires

Vleesetende planten in huis


Een vleesetende planten klinken enger dan ze in werkelijkheid is. Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat ze een hap uit je vinger nemen. De reden waarom ze vleesetende planten worden genoemd, is omdat ze insecten en spinnen vangen. Dit is één van de redenen waarom vleesetende planten steeds populairder worden in huis. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook de andere voordelen van een plant. Want ook vleesetende planten kunnen erg mooi en decoratief zijn, en zijn goed voor de luchtcirculatie in huis. Drie vliegen in één klap dus! Durf jij het aan?

vleesetende plant

Verzorging

Alle planten hebben goede verzorging nodig. Het fijne van een vleesetende plant, is dat het minder verzorging vereist. Zo heeft het geen plantenvoeding nodig, omdat het zichzelf voedt met insecten en spinnen. Het enige wat je moet doen, is ervoor zorgen dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt. Belangrijk is om te weten dat een vleesetende plant niet tegen kalk kan. Gebruik daarom regenwater of gefilterde leidingwater.

Er zijn heel veel verschillende soorten vleesetende planten. Hieronder zie je de de top drie, allemaal met bijzondere omschrijvende namen: de Kleefval, de Dichtklappende val en de Bekerval.

Kleefval

De Kleefval plant bestaat uit een kleverige afscheiding, die een bepaalde geur verspreidt. Deze geur wordt gebruikt om insecten te lokken. Als een vlieg of een spin in aanraking komt met de afscheiding, dan blijft het kleven in het blad.

Dichtklappende val

De dichtklappende val plant, oftewel de klapval, bestaat uit twee bladhelften met aan de binnenkant een aantal voelhaartjes. Als een insect de haartjes aanraakt, kunnen de planten in 0,5 tot 30 seconden dichtklappen.

Kleefval

Bekerval

De Bekerval kenmerkt zich met een bekervormig blad. Het ziet er prachtig uit, maar het blad is meteen ook de valkuil voor insecten. Als een insect eenmaal in het blad is gevallen, is het onmogelijk om er weer uit te komen.

vleesetende plant bekerval

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply