Slaapkamer meubels

De waarheid over matrassen


Weinig huishoudelijke benodigdheden zijn zo cruciaal als de matras waarop je zowat een derde van je leven doorbrengt. Zo is het echter ook dat er heel wat fabels over matrassen de wereld ingezonden worden. Hieronder trachten we leugen en waarheid te onderscheiden. Dit zijn vier fabels die je niet moet geloven wanneer je een matras aankoopt.

8fce29c67e6ab0c6509d7c2b7d374f88

1. Een duurdere matras is beter
Niet dus. Met name de consumentenbond deed onderzoek naar deze kwestie. Uit dat onderzoek blijkt dat er best wat verschillen bestaan tussen goedkoper en duurder, maar de tests wisten die nauwelijks te onderscheiden. Het verschil tussen duur en goedkoop is dus niet zo groot als algemeen wordt aangenomen. Belangrijker is dat je matras aan al je wensen voldoet. Van daaruit kun je met een gerust gemoed de goedkoopste oplossing kiezen.

77393fa6a4766f117ab384b2c91936f5

2. Minder woelen is goed in bed
Nee, beweging is onze natuur. Ook tijdens onze slaap moeten we dus bewegen. Voor mensen met rugklachten gebeurt dat zelfs vaak op doktersadvies. Een comfortabele matras is daarom juist eentje die je gemakkelijk toestaat om te draaien en te keren. Zeker in bed bevordert dat de bloedsomloop.

3. Een matras gaat 10 tot 15 jaar mee
Er zijn verschillende redenen waarom deze fabel niet waar is, ongeacht de prijs van je matras. Ten eerste wordt ook een matras vuil. Met name nachtzweet speelt hier een grote rol. Ten tweede neemt de veerkracht van de matras af (behalve in waterbedden). De duurzaamheid kent zo grote verschillen al naargelang het type. Adviezen spreken doorgaans echter best van een levenstijd van maximaal 8 jaar, eerder dan 10 of 15.

4. Een matras lost rugklachten op
Het is jammer genoeg niet zo simpel. Rugklachten worden slechts in 5% van de gevallen (louter) veroorzaakt door een slechte matras. Tenzij je jouw matras dus aanschaft op doktersadvies, ligt de sleutel hier niet zozeer bij de matras, dan wel bij lichaamsbeweging en oefening.

Doorsnede_latex_matras

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply