Design en interieur, Tuin

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!


De Brooklyn-trend voor thuiskantoren in de achtertuin is helemaal doorgetrokken naar Toronto, waar Oliver Dang, de oprichter van architectenbureau Six Four Five A aan het einde van een smalle diepe tuin een tuinhuisje heeft gebouwd, die hij ingericht heeft als een kleine werkruimte. Dit is natuurlijk ideaal als je veel aan huis werkt, maar geen extra kamer hebt voor een apart thuiskantoor. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!

Tuinhuis

Dit project heeft de naam ‘The Garden Studio’ gekregen, en omschrijft daarmee precies wat het project inhoudt. Na een klein bedrijf te hebben gestart en thuis te hebben gewerkt om een ​​jong kind groot te brengen, hadden de klanten al snel te weinig ruimte. Maar met de recordprijzen van woningen in Toronto konden de klanten het zich niet veroorloven om naar een groter huis te verhuizen en wilden ze niet buiten de stad verhuizen. Net als veel huiseigenaren in Brooklyn had Dang een royale hoeveelheid ruimte in de tuin. Daarom besloot hij er het beste van te maken door aan het einde van de tuin een tuinhuis te bouwen, waar de werkplek ingericht kon worden.

De architect heeft het tuinhuisje zelf ontworpen en laten bouwen, maar je zou ook gewoon bijvoorbeeld een tuinhuisje van Blokhuttenoutlet.nl kunnen gebruiken. Voor zo’n kant en klaar houten tuinhuisje ben je slechts tussen duizend en twee duizend euro kwijt. Daarna moet het tuinhuisje natuurlijk nog wel ingericht worden.

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!

Houten planken

De tuinhuis is compact, maar biedt zéker genoeg werkruimte voor de klant. Daarnaast bleef er genoeg ruimte over in de tuin, waar zijn kind in de buitenruimte kan spelen. De tuin is bovendien mooi afgebakend door mooie hoge schuttingen. Hetzelfde cederhout wordt ook gebruikt voor de terrasplanken en bekleding voor de 100 vierkante meter hoge achtergevel van de woning. Aan de voorgevel zijn de houten stroken verticaal opgesteld tot aan het asymmetrische hellende dak. Een witte deur en een groot raam zijn geplaatst in deze muur.

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!

Natuurlijke lichtinval

Een moderne kijk op een Saltbox-schuurtje, de vorm van het tuinhuisje is ontworpen om het profiel van de esdoorn erachter te markeren, maar ook om de hoek van de zuidelijke zon aan te passen voor maximaal zonlicht door het schuine plafond. Daarnaast zijn er ook twee dakramen in het dak verwerkt, waardoor er nog een betere lichtinval aanwezig is.

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!

Werkplek inrichting

Binnenin moest het team elke centimeter van de beschikbare ruimte gebruiken. Verticale noppen zijn zichtbaar en dienen als ondersteuning voor planken en ankers voor grotere horizontale planken van berkenmultiplex. De tekentafel bevindt zich onder het voorvenster voor maximaal natuurlijk licht, terwijl een sta bureau voor computerwerk langs één kant loopt.

Het resulterende ontwerp is een heldere, verheven en functionele werkplek die ook visueel en ruimtelijk verbonden is met het huis en de tuin,

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!

Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!

Fotografie: Ashlea Wessel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply