Slaapkamer

Slaapkamer gordijnen

Heb je een slaapkamer met een raam? Dan moet je ook gordijnen hebben. Of in ieder geval een vorm van gordijnen. Het is namelijk geen pretje om geforceerd wakker te worden doordat het zo licht is in de slaapkamer. Met slaapkamer gordijnen zorg je er bovendien voor dat je buren niet mee kunnen kijken en heb je dus ook meer privacy. Heb je er nooit over nagedacht of heb je helemaal geen idee wat voor gordijnen je moet nemen? Geen nood. Vandaag gaan we je hierbij helpen.

Slaapkamer gordijnen

Slaapkamer gordijnen soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten slaapkamer gordijnen verkrijgbaar. Wij bespreken vandaag de meest gekozen slaapkamer gordijnen. Dat zijn overgordijnen rolgordijnen, vouwgordijnen, lamellen en Jaloezieën. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Slaapkamer Overgordijnen

Overgordijnen zijn de meest klassieke vorm van gordijnen. Hoe oud deze vorm ook is, overgordijnen zijn erg stijlvol, romantisch en vooral heel erg stijlvol.

Slaapkamer gordijnen

Slaapkamer rolgordijnen

Zoals de naam al zegt, zijn rolgordijnen gordijnen die je kan oprollen. Deze vorm van gordijnen geven je slaapkamer een moderne strakke uitstraling en geven best veel verduistering.

Slaapkamer gordijnen

Slaapkamer gordijnen

Slaapkamer vouwgordijnen

Vouwgordijnen lijken een beetje op rolgordijnen, maar in plaats van dat je het op kan rollen, vouw je ze naar boven op. Maar net als de rolgordijnen zijn vouwgordijnen ook erg modern en strak. Er zijn ook houten vouwgordijnen verkrijgbaar.

Slaapkamer lamellen

Lamellen zijn verticale stroken van stof, kunststof of aluminium. Ze zijn vooral erg praktisch omdat je ze makkelijk schoon kan maken. Voor de slaapkamer zijn lamellen naar onze mening het minst geschikt, omdat je toch een bepaalde sfeer wilt creëren.

Slaapkamer Jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale stroken. Veelal zijn deze stroken dunner dan lamellen. In tegenstelling tot lamellen kunnen Jaloezieën je slaapkamer wel heel erg gezellig en romantisch maken.

Slaapkamer gordijnen

Slaapkamer gordijnen

Plisségordijnen

Steeds vaker worden kiezen mensen voor plisségordijnen. Vanwege de voordelen zoals goede isolatie en natuurlijk zonwering, maar ook vooral omdat het een hele mooi vorm van raamdecoratie is. Plisségordijnen kenmerken zich met en strak gevouwen en geplooide stof, wat een beetje doet denken aan een harmonica systeem. Er zijn bovendien verschillende varianten, opties en formaten beschikbaar. De plissegordijnen van Doehetbudget.nl kan je zelfs volledig op maat laten maken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply