Search and Hit Enter

Welk zout is ideaal voor jouw waterontharder?

Tegenwoordig maakt iedereen in Nederland volop gebruik van water apparatuur. Denk hierbij aan kranen, de douche en natuurlijk wasmachines en vaatwassers. Dit soort apparaten hebben vaak last van het fenomeen kalkaanslag. Kalkaanslag, ook wel hard water genoemd, kun je het beste bij de wortel aanpakken. Dit kan door een goed merk onthardingszout te gebruiken om het water te ontharden. Maar waarom is het tegengaan van kalkaanslag zo belangrijk? En welke type onthardingszout kun je, als je met hard water te maken hebt, het beste gebruiken?

beste zout waterontharder

Het belang van kalkaanslag tegengaan

Kalkaanslag is te herkennen aan witte plekken op kranen, in wasmachines en andere apparaten die gebruikmaken van water. Het is een soort steenachtige aanslag, die diverse nadelen heeft. Er zijn diverse goede reden om kalkaanslag te voorkomen door zou als waterontharder te gebruiken. In de eerste plaats zorgt kalk in leidingen ervoor dat deze verstopt kunnen raken. En dat is natuurlijk vervelend als je de kraan of de douche wilt gebruiken. Een tweede reden om kalk te bestrijden, is het feit dat kalk voor lelijke, vieze plekken zorgt in de keuken en badkamer. Een woning of ruimte waar veel kalkaanslag aanwezig is, ziet er onverzorgd uit. Ten derde is je gezondheid gebaat bij apparatuur zonder kalkaanslag. Er zijn in Nederland duizenden mensen die last hebben van allergische reacties door kalk. In de vierde plaats, last but not least, is het verwijderen van kalk via een zoutontharder goed voor je eigen portemonnee. Apparatuur zonder kalkaanslag werkt efficiënter, gebruikt minder stroom en gaat een stuk langer mee. Daarbij heb je minder schoonmaakmiddelen nodig om je apparaten schoon en clean te houden. Deze voordelen zijn allemaal gunstig voor jezelf en je portemonnee, maar natuurlijk ook goed nieuws voor het milieu en het klimaat. Je ziet het: gebruik je een waterontharder, dan heeft dit veel voordelen voor jezelf en je omgeving! Maar welk onthardingszout kun je het beste gebruiken? Waar moet je op letten als je goed onthardingszout zoekt?

kalkaanslag verwijderen kraan keuken

Welke onthardingszout gebruiken? Enkele handige tips

Het ene onthardingszout is het andere niet. Er is namelijk op de markt veel onthardingszout te koop dat kwalitatief niet in orde is. Belangrijk is de zuiverheid van het onthardingszout. Hoe zuiverder dit zout, hoe beter. Ga in elk geval voor een zuiverheid van 99 procent of meer. Twee betrouwbare merken onthardingszout die het op dit vlak uitstekend doen, zijn Broxo onthardingszout van Nouryon (met een zuiverheid van 99,9 procent) en het qua zuiverheid vergelijkbare topmerk Salina. Deze onthardingszouten hebben geen chemische verbindingen, waardoor ze het milieu niet onnodig belasten. Verder voldoen beide merken aan de hoogste kwaliteitseisen die er voor onthardingszout zijn vastgesteld, namelijk de Europese EN 973 type A-norm.

beste onthardingszout salina

Waarom moet ik professioneel onthardingszout gebruiken?

Wellicht heb je mensen om je heen wel eens horen zeggen dat ze voor het ontkalken thuis gewoon keukenzout gebruiken. Dat kan, want veel mensen doen dit. Maar heb je wel eens nagedacht over de vraag of dit wel verstandig is? Keukenzout gebruiken als onthardingsmiddel is geen slimme keuze. Keukenzout heeft een erg fijne celstructuur, waardoor dit zout in leidingen of machines razendsnel gaat samenklonteren. En dat is precies wat je niet wil, want dit kan tot verstoppingen leiden en juist tot extra schade aan je leidingen en apparatuur. Door de zout klonten werkt het onthardingsmiddel namelijk niet meer optimaal.

Oriënteer je nu op de beste onthardingszouten

Wil je meer weten over goed onthardingszout? Kijk dan nu op de website van een professionele en ervaren aanbieder. En koop jouw onthardingszout – of het nu voor je bedrijf of voor gebruik in huis is -, snel, eenvoudig en voordelig online!

Bekijk ook:
Professionele tips voor het schoonmaken van je huis
10x Stijlvol schoonmaken in huis

1 Comment

  1. Ik zou graag een waterontharder willen aanschaffen maar wat mij tegenhoudt is juist die enorme hoeveelheid zout die je daarvoor moet gebruiken. De vraag is weegt dat op tegen het milieuvoordeel wat je behaalt door o.m. minder schoonmaakmiddel en minder stroom gebruik??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *