Design en interieur

CV ketel wegwerken


CV ketel wegwerken

Wil je jouw CV ketel wegwerken? Wij begrijpen heel goed waarom. In een huis heb je altijd wel objecten die je liever niet in het zicht wilt hebben. Lelijke apparatuur zoals de wasmachine, droger, modem, router, kastje van je digitale tv, noem maar op. Ook CV ketel wil je ook het liefst wegwerken met een ombouw, zodat het niet zichtbaar is, of dat nou in de keuken is, de badkamer of zolder. Omdat hier risico’s aan hangen, is het wel belangrijk dat je dat op een goede manier doet. Zolang je aan de onderstaande drie tips houdt, komt het allemaal goed. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën en inspiratie voorbeelden van hoe een CV ketel op een creatieve en leuke manier is weggewerkt!

Tip 1 – Gesloten CV ketel

De eerste stap die je moet nemen, voordat je jouw CV ketel gaat wegwerken, is controleren of je een open of een gesloten CV ketel hebt. Vroeger werden er vooral gebruik gemaakt van open CV ketels, maar tegenwoordig hebben de meeste mensen een gesloten CV ketel in huis. Een CV ketel heeft lucht nodig voor het verbranden van gas. Het belangrijkste verschil is dat een gesloten CV ketel lucht haalt via een afvoer van buiten de woning, terwijl een open CV ketel dat uit de ruimte haalt waar het is opgehangen. Als je een open CV ketel wegwerkt met een ombouw, zal het dus geen voldoende lucht krijgen voor de verbranding. Omdat een gesloten CV ketel de lucht ontvangt vanuit buiten, is dat dus geen probleem.

Tip 2 – Voldoende ventilatie

Moet een CV ruimte geventileerd worden? Zéker! Sterker zelfs, het is spuper belangrijk dat een CV ketel voldoende ventilatie krijgt, ook gesloten CV ketels. Omdat er onverbrand gas vrij kan komen, straat de CV ketel warmte af. Zorg er daarom voor dat de kastombouw niet potdicht zit. Met behulp van ventilatieroosters, die je op verschillende manieren kunt creëren, kan je ervoor zorgen dat de CV ketel voldoende ventilatie krijgt.

Tip 3 – Ruimte rondom CV ketel

Een CV ketel moet eens in de zoveel tijd onderhouden of zelfs gerepareerd worden. Om ervoor te zorgen dat de monteer goed bij de CV ketel kan komen, is het belangrijk dat de ombouw van de CV ketel groot genoeg is. Niets is vervelender als de ombouw verwijderd of gebroken moet worden, zodat de monteur zowel bij de CV ketel als bij de leidingen kan komen.

Inspiratie voorbeelden

Om jou te inspireren, hebben we een aantal hele mooie inspirerende projecten laten zien van verschillende meubelmakers en timmermannen, die CV ketels op verschillende manieren hebben weggewerkt. We zijn benieuwd welke CV ketel kastombouw jij het mooist vindt!

1. Inbouwkast, kledingkast en berging

We beginnen gelijk met het mooiste voorbeeld. Dit ontwerp is gemaakt door interieurarchitect en meubelmaker Daan Mulder. Hij heeft een super mooie inbouwkast ontworpen, die over zowel de gehele breedte als hoogte van de muur loopt. De inbouwkast bestaat uit een kledingkast en twee berging-kasten, waarin de CV ketel in weggewerkt is. Super nice.

CV ketel wegwerken

CV ketel wegwerken

2. CV ketel ombouw op zolder

Ook deze CV ketel is super mooi weggewerkt. Helaas weten we niet welke timmerman of ontwerper dit heeft gerealiseerd. Zoals je ziet, gaat het om een zolderruimte met hele schuine wanden. Hierdoor was het een extra uitdaging om de kastombouw te maken. Met het resultaat is super mooi!

CV ketel wegwerken

3. CV ketel wegwerken in slaapkamer

Heb je een slaapkamer op zolder, dan is de kans groot dat je te maken hebt met de CV ketel.  Het ziet er natuurlijk niet uit, dus laat het vooral mooi wegwerken, zoals ze dat in onderstaand voorbeeld hebben gedaan. Het lijkt eigenlijk gewoon op een grote inbouwkast, die afgewerkt is met stoere white wash houten planken.

CV ketel wegwerken

4. Maatwerk CV ketel kastombouw

De CV ketel is één ding, maar je hebt ook altijd te maken met buizen en leidingen, die je net zo goed wilt wegwerken. Hieronder kan je zien hoe ze dat heel mooi hebben opgelost. Nadat de deuren erop zijn gemonteerd, is er niets meer te zien van de CV ketel en alle bijbehorende buizen en leidingen.

cv ketel wegwerken inbouwkast

5. CV ketel wegwerken in keuken

Is jouw CV ketel in de keuken? Het mooiste is om die weg te werken met een kastombouw in de stijl van de keuken. Combineer dat bijvoorbeeld met een berging waar andere spullen ook in opgeborgen kan worden zoals de stofzuiger.

cv ketel wegwerken keuken

6. CV ketel ombouw met steigerhout

Deze kastombouw onder een schuin dak is gerealiseerd door timmerman Maurice. Hij heeft een stoere kastombouw gemaakt van steigerhout, waar zowel de CV ketel, de wasmachine als de droger zijn weggewerkt.

cv ketel wegwerken ombouw steigerhout zolder

cv ketel wegwerken ombouw steigerhout zolder

cv ketel wegwerken ombouw steigerhout zolder

7. Strakke inbouwkast

Nog een mooi voorbeeld van een strakke inbouwkast voor het wegwerken van de CV ketel, wasmachine en droger. De wasmachine en droger zijn op elkaar gestapeld.

cv ketel wegwerken washok

8. CV ketel in keukenkast

In deze keukenkast is de CV ketel weggewerkt, maar bevat daarnaast nog super veel kastruimte voor het opbergen van andere spullen. Handig!

cv ketel keukenkast

9. CV ketel wegwerken in badkamer

Een CV ketel wil je ook niet zichtbaar hebben in de badkamer. Klaus en Heidi hebben een hele mooie vaste kast gemaakt met een mooie blauwe deur, waar de CV ketel en wasmachine stijlvol zijn weggewerkt.

cv ketel wegwerken badkamer

cv ketel wegwerken badkamer

10. CV ketel wegwerken met schuifdeuren

Timmer- en Onderhoudsbedrijf KZ heeft onderstaande ombouw gerealiseerd voor een CV ketel op zolder. De ombouw loopt helemaal door naar boven, zodat de buizen en leidingen ook mooi weggewerkt worden. Om ervoor te zorgen dat de monteur goed bij de CV ketel kan komen bij onderhoudsbeurten en reperaties, is de ombouw afgewerkt met schuifdeuren.

CV ketel wegwerken met schuifdeuren

CV ketel wegwerken met schuifdeuren

CV ketel wegwerken met schuifdeuren

11. CV ketel wegwerken in met underlayment

Underlayment is super stoer in het interieur. Klusjesman Roelof Hemmes heeft underlayment gebruikt voor de kastombouw voor de wasmachine, CV ketel en kattenbak. Super leuk!

CV ketel wegwerken in met underlayment

CV ketel wegwerken in met underlayment

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Khadija 18 december 2021 at 00:00

    mooie voorbeelden. ik zie alleen bij geen enkele cv-ketel “kast” ventilatie waar jullie het over hadden. muv de laatste foto.

  • Leave a Reply