Search and Hit Enter

25x Bakstenen muur in huis

Bakstenen muren, ook wel bekend als de brickwall, is helemaal van deze tijd. In meerdere binnenkijkers hebben we al zo’n stoere bakstenen muur laten zien. In de lichte moderne woonkamer of het karakteristieke appartement uit Barcelona vind je bijvoorbeeld hele stoere onbewerkte bakstenen muren. Je kunt het ook in een mooie kleur schilderen. Veel mensen hebben hun bakstenen muur bijvoorbeeld wit geschilderd, zoals in dit stoere kleine appartement. En voor de keuken achterwand in een appartement uit Kiev hebben ze zelfs gekozen voor een zwarte bakstenen muur. Er is dus heel veel mogelijk in alle mogelijke ruimtes in huis. Hieronder vind je 25 hele mooie en vooral erg stoere inspiratie voorbeelden!

Bakstenen muur in de woonkamer

Het stoerste is om een bakstenen muur in de woonkamer te hebben. Daar is het namelijk het meest zichtbaar. De muur achter de bank zou een goed idee kunnen zijn, maar het zou ook de muur kunnen zijn, waar je de TV meubel en de TV tegenaan plaatst.

1. In deze woonkamer hebben ze de bakstenen muren gecombineerd met een strakke betonvloer. Beiden hebben geven het interieur een industrieel tintje. Met contrasterende strakke witte muren hebben ze ervoor gezorgd dat het niet té industrieel wordt.

Bakstenen muur in woonkamer

2. Dit is de woonkamer van een heel mooi appartement uit Zweden. Ze hebben een mooie witte bank tegen de rauwe bakstenen muur geplaatst. Wat hier ook een goed idee is, zijn de spotjes die strak in het plafond zijn verwerkt. Daarmee kan de bakstenen muur nóg meer in de spotlight gezet worden.

Bakstenen muur in woonkamer

3. Een bakstenen muur zal ook niet misstaan in de eethoek. Een grote houten eettafel met aan de ene kant drie zwarte stoelen en aan de andere kant drie witte stoelen. De drie industriele zwarte hanglampen passen er perfect bij, voor bij de industriële bakstenen muur.

Bakstenen muur in huis

4. Dit is de woonkamer van oprichter van Tumblr David Karp. Hij woont in een hele stoere loft gelegen in Willamsburg in Brooklyn. De loft kenmerkt zich met industriele details zoals de bakstenen muren en betonnen plafonds. Met een op maat gemaakte houten platform, hebben ze meer warmte en sfeer gecreëerd in deze zithoek.

Bakstenen muur in huis

5. Tegen deze bakstenen muur is een moderne zwarte houtkachel geplaatst. Er is een betonnen platform gecreëerd, waar je niet alleen de houtkachel vindt, maar ook stoere OSB kasten voor de opslag van het brandhout.

Bakstenen muur in huis

6. Zonder de bakstenen muur, zou deze woonkamer heel normaaltjes zijn. De bakstenen muur zorgt er hier voor dat het een stuk stoerder en interessanter is geworden. Ze hebben er hoogglans witte kasten tegen aan geplaatst, waar ook decoratie accessoires op geplaatst zijn.

Bakstenen muur in huis

Bakstenen muur in de slaapkamer

Het komt niet heel vaak voor dat je een bakstenen muur in de slaapkamer aantreft, maar het is wel degelijk mogelijk. Sommigen slaapkamers zijn voorzien van een originele bakstenen muur, maar met behang of bakstenen strips, kan je ook een kunstmatige bakstenen muur creëren.

7. Dankzij de rauwe bakstenen muur heeft deze Scandinavische lichte slaapkamer een stoer industrieel tintje gekregen. Het staat mooi in contrast met de visgraat houten vloer, de strakke witte muren en de sierlijsten aan het karakteristieke plafond.

Bakstenen muur in slaapkamer

8. In deze slaapkamer zie je een heel mooi voorbeeld van hoe behang eruit kan zien met een bakstenen print. Het ziet er natuurlijk veel minder echt uit, maar nog steeds stoer en industrieel.

Bakstenen muur in slaapkamer

9. Deze slaapkamer is wel voorzien van echte originele bakstenen muren, twee zelfs! De overige muren zijn wel strak gestuukt en wit geschilderd, net als de delen tussen de rustieke houten balken aan het plafond.

Bakstenen muur in slaapkamer

10. Nog een mooi voorbeeld van bakstenen behang in een slaapkamer met een visgraat vloer en strakke witte muren.

Bakstenen muur in huis

11. De industriële sfeer proef je heel goed in deze loft slaapkamer.  Hoog plafond, stalen balken, industriële ramen, zichtbare industriële leidingen, noem maar op. Door de bakstenen muur wit te verven, is het een stuk knusser geworden in deze slaapkamer. Uitstekend idee!

Witte bakstenen muur slaapkamer

Bakstenen muur in de badkamer

Wil je een industriële sfeer creëren in de badkamer, dan komt het heel goed uit als je daar een bakstenen muur hebt. Vanwege het vocht, is het wel belangrijk dat je de bakstenen muur bewerkt met speciale impregnatie. Op die manier worden de bakstenen beschermd tegen vocht en voorkomt het dat er deeltjes van de bakstenen muur loskomen.

12. Wat een super stoere badkamer. Originele bakstenen muren zijn gecombineerd met super leuke zwart witte mozaïektegeltjes op de vloer en aan de grote wand. Boven het muurtje van het inbouwreservoir is verlichting verwerkt, waar de bakstenen muur een heel mooi effect krijgt.

Bakstenen muur in badkamer

13. Een houten vloer en ene bakstenen muur, twee elementen, waarvan veel mensen dachten dat het niet mogelijk was. Deze badkamer bewijst het tegendeel!

Bakstenen muur in badkamer

14. Nog een heel mooie voorbeeld dat bewijst dat een bakstenen muur en een houten vloer wel degelijk mogelijk is in de badkamer. Wat hier erg mooi is, is dat ze dit hebben gecombineerd met strakke sanitair, waardoor de badkamer ook een hele luxe sfeer heeft gekregen.

Bakstenen muur in badkamer

Bakstenen muur in de keuken

De bakstenen muur is ook heel stoer als deze aanwezig is in de keuken. Dit kan een normale muur zijn, maar het kan ook een heel leuk zijn om de originele rauwe bakstenen muur als keuken achterwand te gebruiken.

16. In dit stoere appartement vind je meerdere bakstenen muren. In deze foto zie je dat dat in de slaapkamer, maar ook in de keuken. De bakstenen muur is hier meteen ook de keuken achterwand, die super mooi staat bij de strakke zwarte keuken, de zwarte afzuigkap en de industriële wandlamp aan de bakstenen muur.

Bakstenen muur in keuken

16. Ook hier is er gekozen voor een bakstenen keuken achterwand. De muur vormt een stoere combinatie met het RVS fornuis, maar zéker ook met de wit geschilderde houten vloer.

Bakstenen muur in huis

17. Wat een geweldige keuken uit Stockholm. Het is heel Scandinavisch, maar met een aantal details is het vooral ook heel stoer geworden. De industriële spotjes aan de rails, en natuurlijk ook de bakstenen keuken achterwand.

Bakstenen muur in huis

18. Nog een mooi voorbeeld van een bakstenen keuken achterwand. Deze ziet er wel heel anders uit, niet alleen omdat je hier een witte keuken met een groen marmeren werkblad en een gouden afzuigkap aantreft, maar ook omdat de bakstenen muur op sommige plekken wit gekalkt is.

Bakstenen muur in keuken

19. De ultieme industriële keuken. RVS kasten, houten werkblad, vrijstaande koelkast en een super stoere bakstenen muur. Dankzij het hoge plafond komt het industriële karakter van de bakstenen muur nog meer tot z’n recht.

Bakstenen muur in keuken

Bakstenen muur in het toilet

Zelfs in de kleinste ruimte van je woning is een bakstenen muur mogelijk, het toilet! Een leuke manier om je toilet een stoere industriele uitstraling te geven!

20. In dit toilet hebben ze de originele bakstenen muur grijs geschilderd. Meestal kiezen mensen voor wit of zwart, maar ook grijs kan dus heel stoer zijn!

Bakstenen muur in toilet

21. De bakstenen muur past ook mooi in een vintage interieur. In dit toilet vind je hele leuke vintage details, zoals de wastafel en de vintage spiegels. De bakstenen muur past daar uitstekend bij.

Bakstenen muur in toilet

Bakstenen muur bij de trap

Het gedeelte bij de trap is vaak een saai gedeelte bij je huis. Natuurlijk speelt het ontwerp van de trap een belangrijke rol, maar ook de muur en wat je op de muur plaatst, kunnen van belang zijn. Hieronder zien jullie een aantal hele stoere voorbeelden van trappen met een bakstenen muur.

22. In deze loft vind je hele stoere industriële details, die je ook zou verwachten van een echte loft. Betonvloer, stalen balken en een stalen trap. Deze open stalen trap is de blikvanger geworden in deze ruimte, mede dankzij de stoere rauwe bakstenen muur, die helemaal naar de bovenverdieping doorloopt.

Bakstenen muur trap

23. Wat een stoere ruimte! Een strakke gietvloer en bakstenen muren zijn sowieso altijd een mooie combinatie. De houten acchtenen, zoals de houten trap, het houten bureau en stoelen, én het houten plafond maken het geheel nóg mooier!

Bakstenen muur in huis

24. Een bakstenen muur, een houten trap, een stalen trapleuning en balustrade… Allemaal mooie elementen die deze trap zo geweldig maken! En kijk eens naar de strak gestuukte witte muur, die gedecoreerd is met verschillende hangplanten!

Bakstenen muur trap

25. De bakstenen muur komt in deze hal heel mooi naar voren, omdat de rest in deze ruimte wit is. Een wit geschilderde houten vloer, een witte trap en een witte trapkast. Heel mooi!

Bakstenen muur trap

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *