Search and Hit Enter

Mini takeaway café – This Coffee

Een nieuw en innovatief miniatuurcafé, This Coffee, is ontworpen door Studio Boscardin.Corsi Arquitetura. Het idee is om drukke mensen die in stad werken een snelle maar aangename plek te geven om te stoppen voor een lekker kopje koffie. De micro café is gebouwd met ruimte-efficiëntie en milieuvriendelijke materialen om een ​​plaats te creëren waar barista’s hebben wat ze nodig hebben op een minimale en overzichtelijke manier, waardoor ze de bestellingen van de klanten in een recordtijd kunnen leveren. We love it!

Mini takeaway café - This Coffee

In drukke steden waar er in essentie geen ruimte is voor uitbreiding, is er vaak ook zeer weinig ruimte voor nieuwe bedrijven. Daarom besloot dit projectteam ten volle gebruik te maken van de kleine ruimtes die er is in de hoeken en gaten van de oude stedelijke architectuur. Ze transformeerden een kleine dienstdeur die voorheen onbruikbaar was, omlijst door gratie of stijl tussen twee restaurants, en veranderde het in een bedrijf met veel potentieel.

Mini takeaway café - This Coffee

Japanse eenvoud en minimalisme

Het ontwerp en de organisatie van de ruimte van het cafeetje was gebaseerd op Japanse waarden van eenvoud en minimalisme. Natuurlijk zijn er tal van plaatsen die je een snelle afhaalkoffie kunnen bezorgen, maar dit specifieke bedrijf brengt dat idee naar een hoger niveau. Loop gewoon met contant geld naar het venster en neem een kopje koffie mee, zonder dat je een deur hoeft te openen en te sluiten.

Voor het geval je echt een moment hebt en je wilt plaatsnemen, heeft de koffie zich strategisch geplaatst in een gebied dat rijk is aan openbare banken met een mooi uitzicht op het stadsleven. Het is het ultieme voorbeeld van een bedrijf dat zichzelf integreert in een al bestaande ruimte.

Mini takeaway café - This Coffee

Exterieur en interieur

Ondanks dat de fysieke ruimte van het cafeetje minimalistisch is en alleen ruimte laat voor wat absoluut functioneel en noodzakelijk is, gaat de gevel van het bedrijf niet verloren op straat. Een deel van wat het zo goed maakt in de kleine stedelijke ruimte, is de keuze van de ontwerpers om visueel naar boven te bouwen, in plaats van naar buiten uit te breiden. Als zodanig, het raam en de bewegwijzering reiken hoog, waardoor het goed zichtbaar en interessant is vanaf het trottoir, ongeacht de smalle ruimte.

Mini takeaway café - This Coffee

Mooie moderne styling helpt uiteraard ook het bedrijf te onderscheiden van de andere gebouwen. Ontwerpers gebruikten een mooi kleurenpalet en licht, evenals stoere materialen zoals metaal, hout en acryl, om een ​​ruimte te creëren die zeer goed verlicht is en visueel wordt afgebakend uit de overvloed aan grijs beton en vlekkerig glas.

Mini takeaway café - This Coffee

Mini takeaway café - This Coffee

Binnen heeft This Coffee een ruimte van slechts drie vierkante meter, waardoor er beperkte mogelijkheden zijn voor een functionele indeling die klanten daadwerkelijk een snelle, hoogwaardige service biedt. Ontwerpers waren voorzichtig om de gereedschappen en vereisten van de barista precies zo te plaatsen, en zorgden ervoor dat er heel weinig beweging nodig was. Alles is altijd bij de hand en de barista hoeft zelfs niet eens het raam en hun klanten de rug toe te keren!

Mini takeaway café - This Coffee

Fotografie: Eduardo Macarios

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *