Design en interieur

Radiator kopen


We hebben een hele fijne zomer gehad met hoge temperaturen en heel veel zonuren. Dit zorgt er echter ook voor dat de herfst en de winter extra zuur is. Veel regen, lage temperaturen, donkere dagen… Mensen zullen dan ook eerder beginnen met stoken in huis, zodat het binnen in ieder geval lekker warm is. Maar ben jij wel daarop voorbereid? Heb jij jouw kapotte radiator op tijd vervangen? Zo niet, lees dan eerst onderstaande tips voor het kopen van een nieuwe radiator!

Radiator kopen

Soort radiator

Begin met het uitzoeken wat voor soort radiator je wilt kopen. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten radiatoren. De meest bekende zijn de ledenradiator en de paneelradiator. Daarnaast zijn er nog veel meer andere soorten radiotoren. Wil je bijvoorbeeld een radiator bij een groot raam plaatsen, dan zou een raamradiator een veel betere optie zijn. Je zou zelfs een radiator in de vloer kunnen verwerken. Dan heb je het over een convectorput.

Radiator kopen

Radiator kopen

Benodigde capaciteit

De capaciteit van de radiator is misschien wel het belangrijkste aspect. De benodigde capaciteit is afhankelijk van factoren zoals de grote van de ruimte en of de ruimte goed geïsoleerd is. Op basis daarvan kan je bepalen hoe groot de radiator moet zijn. Er zijn handige formulieren beschikbaar om de radiator te berekenen. Radiator berekenen kan bijvoorbeeld ook op de website van cvkoopjes.nl.

Ontwerp van de radiator

Naast het technische gedeelte van de radiatoren, is het ontwerp van de radiator natuurlijk ook belangrijk. Het zou zonde zijn als het een afbreuk is aan de rest van je interieur. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie radiatoren verkrijgbaar, die wel goed passen in mooie interieurs. En je zou natuurlijk altijd ook een radiatorcover kunnen gebruiken, of een mooie radiatorombouw laten maken.

Radiator kopen

Radiator kopen

Radiator kopen

Radiator kopen

Radiator kopen

Radiator kopen

Radiator kopen

Radiator kopen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply