Interieur

Gekleurde plafonds


Voor velen is de keuze al direct gemaakt. Het plafond is strak wit. Het is zelfs geen discussie punt. Alle plafonds zijn toch wit? Ja klopt, tenzij je ervoor kiest om het een andere kleur te geven. Dit klinkt misschien een beetje raar, een plafond kleur die ander is dan wit, maar gekleurde plafonds kunnen verrassend leuk zijn. Sterker zelfs, als je de juiste kleur uitkiest, dan kan je daarmee een unieke blikvanger creëren in je interieur. Iets soortgelijks hebben we hier al een keer laten zien met plafondschilderingen. Voor velen zullen plafondschilderingen net iets te heftig zijn. Gekleurde plafonds is dus een heel mooi alternatief!

Gekleurde plafonds

Witte muren en een gekleurd plafond

De basis in een interieur wordt altijd gevormd door de muren, het plafond en de vloer. Dus in welke kleur je jouw plafond wilt verven, is ook een beetje afhankelijk van wat voor kleuren je muren en je vloer zijn. Dit kan namelijk invloed hebben op de uitstraling en sfeer van de ruimte. Als je het gekleurde plafond echt op wilt laten vallen, dan zou je contrast moeten creëren. Dat contrast kan gecreëerd worden door witte muren en een gekleurd plafond. Op die manier zal het gekleurde plafond direct in het oog springen.

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Kleur plafond zelfs als muren

Wil je liever niet dat je plafond opvalt, dan kan je er ook voor kiezen om het plafond in dezelfde kleur te verven als de muren. Dat gebeurt natuurlijk in de meest voorkomende situatie, met witte muren en een wit plafond. Hetzelfde zou je toe kunnen passen met elke andere kleur. Zwarte muren en een zwart plafond, blauwe muren en een blauw plafond, groene muren een een groen plafond, noem maar op. Het effect is dat het een mooi geheel wordt. En omdat het anders dan wit is, zal je ook even moeten wennen aan de kleur en de sfeer.

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Andere ideeën

Naast bovenstaande twee mogelijkheden zijn er ook nog andere ideeën voor de kleur van je plafond en de muren. Zo kan je het plafond in dezelfde kleur nemen als de muren, maar dan in donkerder of lichter kleurtint. En je zou bijvoorbeeld ook bovenaan de muren een gekleurde strook kunnen creëren, in dezelfde kleur van het plafond. Op die manier haal je het plafond naar beneden.

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply