Search and Hit Enter

Surfboard in huis

Ben je een gepassioneerde surfer die graag de surfvibe in huis haalt, of zoek je een unieke en opvallende wanddecoratie? Ontdek in dit artikel hoe je surfboards op diverse manieren in je huisinterieur kunt integreren. Of je ze nu wilt gebruiken als stijlvolle decoratie, innovatief meubelstuk, of gewoon praktisch en netjes wilt opbergen, wij bieden inspiratie en praktische tips.

Het geluid van de golven, het gevoel van zout water op je huid, en de adrenaline van het surfen – voor velen is surfen niet slechts een hobby, maar een levenswijze. Wat als je deze passie voor de surfkunst kunt meenemen naar je eigen huis? Dit artikel is dé gids voor surfenthousiastelingen die hun liefde voor de golven willen weerspiegelen in hun huisdecoratie. Of je nu een ervaren surfer bent of gewoon gefascineerd door de esthetische charme van surfboards, we verkennen samen hoe je deze prachtige objecten kunt transformeren tot opvallende decorstukken in je woonruimte.

twee houten surfboards boven de bank
Niet één, maar twee surfboards boven elkaar ophangen boven de bank, in een ontwerp van Regan Baker Design.

Van het strategisch positioneren van een surfboard in een hoek van je woonkamer tot het creatief ophangen aan de muur als een kunstwerk; van het ombouwen van een board tot een functioneel meubelstuk zoals een salontafel tot het slim opbergen in je huis – we duiken in de wereld van surfboard decoratie. Met praktische tips, inspirerende ideeën, en voorbeelden, zal dit artikel je inspireren om die unieke surf vibe in je huis te brengen. Laten we samen de golven van creativiteit berijden en je leefruimte transformeren tot een reflectie van je passie voor surfen.

1. Op de vloer, tegen de muur

Het neerzetten van een surfboard in je woonruimte is een eenvoudige, maar effectieve manier om een statement te maken. Deze aanpak vereist minimale inspanning maar levert maximale impact. Hier zijn een paar tips en ideeën om dit op een stijlvolle manier te doen:

Met de punt omhoog of omlaag?

Bij het plaatsen van een surfboard tegen de muur, is een belangrijke overweging de oriëntatie van de boven- en onderkant. Traditioneel wordt het surfboard met de neus (bovenkant) omhoog geplaatst, wat een gevoel van beweging en energie geeft. Echter, er is geen vaste regel die zegt dat dit altijd zo moet zijn. Het hangt echt af van het ontwerp en de graphics op het board, en wat je persoonlijk het mooiste vindt. Sommige mensen kiezen ervoor om het board met de neus omlaag te plaatsen voor een meer ongebruikelijke en artistieke uitstraling.

Belangrijk is om te overwegen hoe de graphics en kleuren van het board zich verhouden tot de rest van je kamer. Probeer verschillende oriëntaties uit en kijk welke het beste past bij jouw ruimte en stijl. Het is jouw huis, jouw surfboard en jouw keuze – er is geen ‘goed’ of ‘fout’, alleen wat het beste aanvoelt voor jou.

surfboard in huis

Kies een mooie geschikte locatie

De locatiekeuze is essentieel voor het effectief tentoonstellen van je surfboard in huis. Je wilt een plek waar het board gezien wordt, maar waar het ook harmonieert met de rest van je interieur. Hier zijn enkele tips om de ideale plek te vinden:

  • Zichtbaarheid versus functionaliteit: Kies een plek waar je surfboard duidelijk zichtbaar is, maar waar het geen hinder vormt voor de dagelijkse bewegingen in huis. De entreehal, een ruime woonkamer, of een leeg stuk muur zijn vaak goede keuzes.
  • Lichtinval: Een locatie waar natuurlijk licht op het surfboard valt, kan de kleuren en ontwerpen extra benadrukken. Let er wel op dat direct zonlicht na verloop van tijd de kleuren kan doen vervagen.
  • Complementeer je interieur: Zoek een plek waar het surfboard aanvullend werkt op je bestaande interieur. Het kan dienen als een opvallend stuk in een minimalistisch ingerichte kamer of juist een speels contrast vormen in een meer traditioneel ingerichte ruimte.
  • In de hoek: Het plaatsen van een surfboard in een hoek is een geweldige manier om een anders ongebruikte ruimte op te vullen. Het voegt niet alleen een interessant visueel element toe, maar het helpt ook om de ruimte te definiëren en een focuspunt te creëren. Door het in de hoek te plaatsen, zorg je er ook voor dat het surfboard stabieler staat.

2. Ophangen aan de muur als wanddecoratie

Hoewel het makkelijker is om een surfboard op de vloer te plaatsen, is het ook een heel goed idee om het surfboard als wanddecoratie aan de muur op te hangen. Ook hierbij speelt een geschikte locatie en belangrijk rol, maar ook de manier waarop je de surfplank ophangt is erg belangrijk.

Een racefiets én een surfboard een de muur!
Een racefiets én een surfboard een de muur!

Kies een mooie geschikte locatie

Een surfboard als wanddecoratie ophangen aan de muur kan je vergelijken met een grote schilderij of een grote lijst. Tóch zijn er een aantal extra aandachtspunten waar je op moet letten. Zoek naar een plek waar het board de aandacht trekt, maar toch in harmonie is met de rest van de kamer. Hieronder zie je een aantal praktische tips:

  • Centraal punt: Zoek naar een mooie plek in de ruimte waar het surfboard de blikvanger vormt. Denk aan de muur in de woonkamer boven de haard of boven de bank. Als je een lage dressoir hebt, kan je het surfboard ook heel leuk daarboven ophangen.
  • Achtergrond: Zorg ervoor dat de muur waarop het board hangt een neutrale achtergrond heeft, zodat het board goed opvalt.
  • Ruimte rondom het board: Laat voldoende ruimte rondom het board om het echt te laten uitkomen en vermijd een te drukke omgeving.
  • Horizontaal of verticaal: Bepaal of je het board horizontaal of verticaal wilt ophangen. Wil je het boven een meubel ophangen, zoals een bank of een kast, dan is horizontaal een logische keus. Wil je een grote kale muur decoreren, dan kan het juist mooi zijn om het surfboard verticaal op te hangen.
  • Één of twee surfboards: het kan soms ook een leuk idee zijn om twee surfboards boven elkaar of naast elkaar op te hangen, als de muur ervoor geschikt is.
Surfboard ophangen aan de muur bij de trap
Concretize Interiores heeft voor dit kleine loft appartement een stoere gaatjesboard muur ontworpen waar onder andere een groot surfboard verticaal is opgehangen.
Concretize Interiores heeft voor dit kleine loft appartement een stoere gaatjesboard muur ontworpen waar onder andere een groot surfboard verticaal is opgehangen.

Hoe hang je een surfboard aan de muur

Het veilig en stijlvol ophangen van je surfboard vereist de juiste materialen en een beetje planning. We raden dan ook aan om speciale haken of beugels aan te schaffen die bedoeld zijn voor het ophangen van een surfboard.

Je hebt meestal twee haken nodig om een surfboard horizontaal op te hangen. Let er dus op dat je een set koopt.

De surfboards op een praktische, maar ook decoratieve manier ophangen in huis met de SHCK Rack. Hier verkrijgbaar.
De surfboards op een praktische, maar ook decoratieve manier ophangen in huis met de SHCK Rack. Hier verkrijgbaar.

Om een surfboard verticaal op te hangen, heb je weer een ander soort haak of plank nodig:

Met deze mooie berkenhouten wandplank zorg je ervoor dat je een surfboard verticaal stevig kunt hangen aan de muur. Hier verkrijgbaar.
Met deze mooie berkenhouten wandplank zorg je ervoor dat je een surfboard verticaal stevig kunt hangen aan de muur. Hier verkrijgbaar.
Board Huggers verticale muurbeugels zijn niet alleen een zeer handig en functioneel accessoire, maar ook een uniek kunstwerk gemaakt van eersteklas hardhout.
Board Huggers verticale muurbeugels zijn niet alleen een zeer handig en functioneel accessoire, maar ook een uniek kunstwerk gemaakt van eersteklas hardhout. Hier verkrijgbaar.
Met de SHEPPS GNARWALL kan je een surfboard blind ophangen.
Met de SHEPPS GNARWALL kan je een surfboard blind ophangen. Hier verkrijgbaar.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *