Search and Hit Enter

30x Loft appartementen en woningen

Binnenkijken in loft appartementen en woningen met een open indeling en industriële details. Kijk snel verder om inspiratie en ideeën op te doen voor de inrichting van jouw ideale droom loft!

Voor velen is het wonen in een loft het ultieme droomscenario. Deze appartementen, vaak gevestigd in voormalige industriële gebouwen of pakhuizen, bieden een unieke kans om te wonen in een ruimte vol karakter en geschiedenis.

Maar deze droom komt ook met zijn uitdagingen. De open indeling en de rauwe, industriële details, zoals die bakstenen muur en betonnen vloer, die lofts zo aantrekkelijk maken, kunnen ook zorgen voor een kille en onpersoonlijke sfeer. Hoe creëer je een warm en huiselijk gevoel in een ruimte die oorspronkelijk niet bedoeld was voor bewoning? Hoe benut je de openheid zonder dat de ruimte overweldigend of ongezellig aanvoelt?

Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, en hoe je in oplossingen kunt denken voor bepaalde uitdagingen, laten we op deze pagina verschillende soorten loft appartementen en woningen zien – boordevol praktische tips en originele leuke ideeën.

1. Loft met perfecte thuiskantoor

Deze bijzondere loft, een voormalig zeepfabriek, is gelegen in het centrum van Milaan. Bijzonder niet alleen vanwege het mooie gebouw en de gezellige interieur inrichting. De loft is tevens voorzien van het perfecte thuiskantoor. Het ontwerp is een project van een samenwerking tussen industrieel ontwerper Frederic Gooris en architect Werner Silvestri. Met de woon werk wens hebben zij iets unieks neergezet.

Veel mooie details zijn nog goed bewaard gebleven van de zeepfabriek. Stoere industriële ramen, hoge plafonds met prachtige balken, en in de kinderkamer zie je bijvoorbeeld nog de schitterende bakstenen bogen. Dit hebben de ontwerper en de architect gecombineerd met moderne en warme interieur oplossingen.

Door bijna de gehele loft is gekozen voor een mooie warme houten vloer. Deze staat prachtig in contrast met de strak gestuukte witte muren. Maar naar mijn neming is het thuiskantoor toch wel het meest bijzonder en mooi in de loft. Het thuiskantoor is volledig geïsoleerd voor geluid. Je hebt dus bijvoorbeeld totaal geen last van spelende kinderen. Toch wel belangrijk als je aan het werk bent. Door de glazen kubus is alles wel goed zichtbaar, zowel van binnen naar buiten als buiten naar binnen. Je ziet ook dat het kantoor ongeveer een meter hoger ligt dan de normale vloer.

2. Creatief studio verbouwd tot kleine loft

Deze prachtige loft woning is gelegen in het centrum van Parijs. Voorheen werd de ruimte gebruikt als een studio voor creatievelingen. Toen de huidige eigenaar de kans kreeg om het over te nemen, greep hij die meteen. Hij maakte zijn droom waar en verbouwde het tot een prachtige loft woning, waarbij veel mooie authentieke details bewaard zijn gebleven. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Voor de verbouwing en het ontwerpen van de loft woning, is hulp ingeroepen van de ontwerpers en architecten van NZI Architectes. Vanwege de beperkte ruimte, hebben de architecten creatieve en praktische oplossingen moeten bedenken voor de inrichting. De woonkamer vind je op de begane grond, maar de keuken een eetkamer zijn iets lager gebouwd. Dit bood de mogelijkheid om een ‘glazen verdieping’ met een stoere stalen contstructie te creëren voor de slaapkamer en werkkamer.

Door de glazen wanden, heb je vanuit de bijzondere slaapkamer en werkkamer heb je een mooi uitzicht op de woonkamer. En andersom natuurlijk ook.

Een andere slimme praktische oplossing is de keukenkast, die tevens ook als trap naar de slaapkamer verdieping functioneert. Natuurlijk helemaal op maat gemaakt met hetzelfde hout dat gebruikt is voor de keuken en eettafel.

In het interieur kom je mooie bakstenen muren tegen die volledig zijn gerestaureerd. Deze geven de kleine loft een rauw onafgewerkte uitstraling, die toch wel een beetje past bij een echte loft. Het staat bovendien super mooi met de betonlook vloer.

3. Lichte en ruime Loft in Litouwen

Deze lichte en ruimte loft is gelegen in Vilnius in Litouwen, een stad met vele mooie gebouwen en architectuur. We hebben dan ook dit deze prachtige loft ontdekt, die door de ontwerpers van INBLUM architecten is ontworpen en ingericht. Het gebouuw is een voormalige radio techniek fabriek, wat nu dus omgetoverd is tot deze loft.

Deze loft is een heel goed voorbeeld waarbij de oude structuur bewaard is gebleven, maar wel helemaal versteld is. De super hoge plafonds, de stalen constructies, de mooie grote ramen komen hierdoor weer volledig tot z’n recht. Met een minimaal budget en middelen is een functioneel innovatief woonruimte gecreëerd.

De ontwerpers hebben bovendien gekozen voor mooie en speelse oplossingen. De grote witte moderne open keuken is bijvoorbeeld prachtig, of de zwarte stalen open boekenkast. Maar ook kleine details, zoals de hangmat die midden in de woonkamer is opgehangen.

4. Loft appartement door architect Alex Bykov

Dit loft appartement gelegen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, ontworpen door architect Alex Bykov. De bewoners van de woning wordt gevormd door een jong creatief stel, die in de voorbereiding zat van hun bruiloft en hun honeymoon wilde doorbrengen in het nieuw ingerichte appartement. Op aanraden van een designer vriend, waren ze in contact gekomen met architect Alex Bykov.

Na lange discussies en brainstormsessies, waarbij veel interieur en inrichting ideeën werden uitgewisseld, kwamen ze op het idee van constante beweging. Het concept waarbij je vloeiend en zonder onderbrekingen van de ene kamer naar de andere kamer kan verplaatsen, staat als historisch symbol van het hart van de familie.

Een van de woonwensen van de bewoners, was om een podium te creëren in de woonkamer. Op het podium moest een kleine bibliotheek komen, vol met open kasten, zodat de boekenverzameling daar opgeborgen kan worden. Het podium, wat ook als scheidingswand functioneert tussen de woonkamer en de keuken, is gebouwd met OSB planken. Deze OSB planken geven samen met de bakstenen muur een stoere industriële sfeer aan de interieur inrichting.

Zowel in de woonkamer als in de keuken staat een ronde eettafel, die omringd wordt door vier witte Eames stoelen.

5. Loft woning in voormalig pakhuis in Rotterdam

Dit stoere loft appartement is gelegen in het voormalige St. Jobsveem pakhuis, die in 2007 volledig gerenoveerd en omgebouwd is tot een bijzonder appartementen complex.

Deze loft woning is gelegen op de eerste verdieping van het complex. Je komt binnen in de ruime hal van 3.94 x 1.90m, maar het gaat natuurlijk om de grote open woonkamer de afmetingen 11,5 x 9,06m. Zo groot en zo mooi zoals je van een loft woning verwacht. De authentieke details van het voormalige pakhuis is nog overal zichtbaar. De plafondhoogte van hoger dan drie meter, de houten balken aan het plafond en de stoere dikke pilaren.

Dit hebben de huidige bewoners gecombineerd met een industriële betonnen vloer en stijlvolle meubels en accessoires.

Kenmerkend zijn natuurlijk de open slaapkamer en keuken. Voor een gezin zou zo’n loft woning misschien niet super praktisch zijn, maar voor een jong stelletje zonder kinderen, is dit natuurlijk prachtig!

6. Klein industrieel loft appartement uit São Paulo

Dit loft appartement is gelegen in de Braziliaanse hoofdstad São Paulo. Met een woonoppervlak van ongeveer 65m2 zou je kunnen zeggen dat het best klein is voor een loft. Maar de interieur architecten van DT estúdio arquitetura hebben ervoor gezorgd dat deze kleine ruimte geen probleem was. Met een praktische indeling, stoere materialen en mooie meubels, hebben ze een heel goed ontwerp neergezet. Laat je inspireren door de leuke en originele ideeën!

Het loft appartement is eigenlijk een groot vierkant blok. Precies midden in het appartement vind je een gesloten blok waar de badkamer en toilet is ingericht. En daaromheen is eigenlijk een grote ‘O’ met de woonkamer, keuken, slaapkamer en balkon, die allemaal open ruimtes zijn. Je kan dus een rondje maken vanaf de woonkamer, door de keuken, door het balkon, door de slaapkamer en weer terug in de woonkamer.

Naast deze bijzondere indeling hebben de interieur architecten in overleg met de eigenaren ook een mooi ontwerp gemaakt voor de inrichting. Een interieur inrichting waar opvallende kleuren gecombineerd worden met industriële details zoals de betonnen muren en vloer, en stijlvolle meubels en accessoires. De groene muur staat bijvoorbeeld super stoer met de bordeaux rode vintage bank. En ook de industriële gele keuken is super vet.

7. Industrieel loft appartement in Londen door Inside Out Architecture 

Ben jij lief hebber van industriële ruimtes? Dan vind jij dit appartement vast erg bijzonder. Het is een bijzonder loft appartement gelegen in Londen, die Inside Out Architecture heeft ontworpen. Een van de belangrijkste aanpassingen die de architecten hebben uitgevoerd, is het zichtbaar maken van de betonnen steunbalken. Dit heeft geresulteerd in een stoer, industrieel, modern en vooral erg stijlvol appartement. Hieronder zie je het resultaat.

Eigenlijk is de gehele ruimte van het appartement gestript. Naast het verwijderen van het verlaagde plafond, zijn bijvoorbeeld ook alle muren verwijderd. De architecten hebben eigenlijk alle ruimtes opnieuw gecreëerd. Hierbij is de grote woonkamer natuurlijk veruit de belangrijkste ruimte, maar zo is er ook bijvoorbeeld een TV ruimte, twee slaapkamers, een badkamer en nog een aantal extra reserve kamers ontstaan.

Ondanks het rauwe betonnen plafond, is de warmte en gezelligheid tóch aanwezig. Dit is vooral te danken aan de met zorg uitgekozen materialen, meubels en accessoires. De warme houten vloer die door het hele loft appartement loopt speelt hierin een belangrijke rol, maar in de woonkamer staan bijvoorbeeld ook sfeervolle meubels zoals de grote leren bank, de vintage fauteuil en de prachtige houten eettafel.

De moderne open keuken is het focuspunt geworden, die centraal in de open ruimte tussen alle andere ruimtes zit.

8. Moderne Scandinavische loft

Deze moderne Scandinavische loft is gelegen in Stockholm, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Hammarby Lake. het loft appartement bevindt zich in Lumafabriken, een voormalig fabriek uit 1920, waar vroeger oude lampen en gloeilampen werden gemaakt. In 2010 is het door Oscar Properties verbouwd naar een modern complex, met stoere moderne loft appartementen.

Het mooie van oude fabrieken die tot woningen zijn verbouwd, is dat ze voorzien zijn van mooie stoere details. Ook in dit loft appartement kan je dus genieten van het mega hoge plafonds van 4,4 meter en de authentieke balken. Ze hebben het wel super strak en modern afgewerkt, waardoor je eigenlijk niet meer merkt dat het een oude fabriek is.

Vooral in de woonkamer met de half open keuken, kan je het hoge plafond goed bewonderen. Boven de keuken is er wel een soort van moderne vliering gecreëerd, die via een witte metalen ladder te bereiken is. De bewoners hebben er een tweede slaapkamer van gemaakt.

De stijl van het interieur is Scandinavisch modern. Een mooie white wash houten vloer, gecombineerd met neutrale meubels en hier en daar wat designer items. De leren vlinderstoel bijvoorbeeld of de Eames stoelen in de keuken.

9. Moderne loft uit Bulgarije door Studio Mode

Dit is het Park Loft, een luxe loft appartement gelegen in Sofia in Bulgarije, waarvan het interieur is ontworpen door de creatievelingen van Studio Mode. Het appartement kenmerkt zich met veel ongebruikelijke hoeken en muren. Je vindt er bijvoorbeeld veel schuine muren, wat de inrichting en indeling bemoeilijkt. Maar Studio Mode hadden daar natuurlijk antwoord op, en zijn gekomen met een uniek ontwerp.

Het loft appartement heeft een moderne industriële uitstraling gekregen. Opvallend is de combinatie van de witte strakke glanzende gietvloer met de houten muren en plafond. In veel interieurs zie ja namelijk veel vaker een houten vloer gecombineerd met witte muren en plafond. Hier is dat dus omgedraaid.

In de woonkamer met de moderne witte open keuken tref je ook nog een stoere bakstenen muur aan, die voor het industriële tintje zorgt in het appartement.

Verder zijn er veel moderne oplossingen gebruikt in de inrichting. Tussen de woonkamer en de open keuken is bijvoorbeeld een groot wit blok geplaatst, waar de moderne open haard in is verwerkt. Ook de zwarte open trap met zwevende traptreden is een eyecatcher in het interieur. In de badkamer vind je zelfs een tv die in de houten deur is verwerkt.

10. Industriële loft met bohemian sfeer in Oregon

Deze industriële loft is gelegen in Portland, Oregon in de Verenigde Staten en heeft een woonoppervlak van ongeveer 220m2, verdeeld over een grote woonkamer, drie slaapkamers en twee badkamers. De eigenaar heeft er maar liefst twaalf jaar over gedaan om de loft te verbouwen tot het resultaat zoals je het hieronder ziet. Beetje bij beetje zijn er elementen in de interieur inrichting verwijderd, toegevoegd en aangepast.

Het zou geen industriële loft zijn als de loft geen industriële details bevat. Dikke onbewerkte betonnen muren, stoere betonnen vloer, grote zwarte stalen raamkozijnen, bakstenen muren, dikke blootgestelde leidingen, noem maar op. Allemaal details die het appartement een echte loft uitstraling geven.

Hoewel de basis van de loft super rauw en industrieel is, heeft de eigenaar het interieur een bohemian sfeer gegeven. Kleurrijke vloerkleden en kussens, stoere houten hanglampen, hier en daar leuke bloemen, etc. Hierdoor heeft het interieur een echte bohemian hippie style gekregen.

11. Stoer loft appartement in Melbourne door Techne Architects

Techne Architects heeft dit voormalige pakhuis in Melbourne verbouwd tot een stoer en ruim loft appartement.

Originele industriële details zoals de zwarte stalen ramen, de vette industriële trap, grote bakstenen die wit zijn geschilderd en de originele structuur van de loft zijn natuurlijk bewaard gebleven. Door de grote openingen is het hier ook lekker licht, die naar mijn idee een van de belangrijkste eigenschappen is van een huis.

De begane grond wordt gevormd door de woonkamer met open keuken en eetkamer. In het woonkamer gedeelte is er gekozen voor een stoere betonnen vloer, die overloopt naar de eetkamer.

Voor de moderne open keuken is een klein houten podium gebouwd, waardoor de keuken op een iets hoger niveau zit. De keuken bestaat overigens uit twee grote wandkasten én nog een keukeneiland. De strakke wandkasten met enorm veel opbergruimte zijn wit, terwijl het keukeneiland uit een stoer zwart frame bestaat, afgewerkt met een houten werkblad. Hiervoor is gekozen om te matchen met de zwarte stalen structuur, die door het gehele loft appartement zichtbaar is.

12. Herontworpen loft in Slowakije door gutgut

Deze stoere loft is gelegen in het centrum van Bratislava in Slowakije, die in 2014 door de interieurarchtitecten van gutgut is ontworpen. Het appartement is oorspronkelijk gebouwd door archtitect Clement Šilinger in 1928, maar inmiddels is het tijd geworden om het volledig te renoveren. De architecten kregen de simpele briefing om het vierkamerappartement te transformeren naar een multifunctionele woning voor kunstgalerij en werkplek.

In totaal heeft het loft appartement een oppervlak van ongeveer 105m2. Ze hebben bijna alle muren verwijderd, zodat er een open loft karakter is ontstaan. Oude originele details zoals het betonnen plafond, de houten voeren en de houten deuren zijn wel bewaard gebleven. Hier vanuit is een grote multifunctionele scheidingswand geplaatst, bestaande uit een kast, keuken, en wasruimte. Deze scheidingswand splitst het appartement in een dag en nacht gedeelte.

In het dag gedeelte vind je de stoere woonkamer, die ingericht is met moderne stijlvolle designmeubels. Terwijl in het nachtgedeelte natuurlijk de slaapkamer is ingericht. Hier is de visgraat houten vloer gecombineerd met een houten wand en een diy bed, bestaande uit witgeschilderde houten pallets.

13. Modern Scandinavisch loft appartement met rvs keuken

Dit moderne loft appartement is gelegen in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het loft appartement is gelegen in een voormalige chocolade fabriek, die verbouwd is in een modern appartementencomplex. Dit appartement is een van de mooiste varianten, met een woonoppervlak van 125m2, open indeling en in totaal drie slaapkamers en twee badkamers.

De authentieke details zijn goed bewaard gebleven van de chocolade fabriek. Kijk eens naar die prachtige grote raampartijen en en de leidingen die bewust voor het oog zichtbaar gelaten zijn. De stoere betonnen balken aan het plafond zijn samen met de muren strak gestuukt en wit geschilderd, wat ervoor zorgt dat het interieur een strakke moderne uitstraling heeft gekregen. Ideaal dus voor mensen die aan de ene kant van authentieke kenmerken houden, maar aan de andere kant ook nieuw willen wonen.

Voor sfeerimpressies hebben ze dit appartement ook heel stoer ingericht. De zithoek in de woonkamer ziet er erg knus uit, terwijl de open keuken juist een beetje industrieel stoer is. Ze hebben gekozen voor een stoere rvs keuken, die een blikvanger vormt in het interieur – gecombineerd met een vaste moderne kastenwand.

14. Luxe loft appartement in Odessa door 2Bgroup

Dit is het Oh!dessa appartement, een super stoer loft appartement gelegen in de Oekraïense stad Odessa, die door de interieur architecten van 2Bgroup is ontworpen. Het loft appartement kenmerkt zich met een open interieur inrichting, veel beton en creatieve oplossingen.

Via de gang vanuit de voordeur, kom je terecht in de grote open woonkamer met open keuken. De betonnen muren en het plafond van beton vallen meteen op, die zorgen voor een industriële sfeer. Om de open keuken en eetkamer te onderscheiden van de woonkamer, hebben ze een soort van betonnen platform gecreëerd, dat iets hoger is dan de woonkamer zelf.

Om het rauwe karakter van al het beton te compenseren, is er gekozen voor een warme houten vloer in het zitgedeelte van de woonkamer. Ook de keukenkasten, de wandkast en de grote moderne eettafel zijn volledig van hout.

De slaapkamer zit verstopt achter een scheidingsmuur in de woonkamer. Aan de woonkamer kant wordt de scheidingsmuur gebruikt om de TV op te hangen, terwijl de andere kant de slaapkamer is ingericht. De grote op maat gemaakte boekenkast in de slaapkamer, is door het open karakter ook in de woonkamer zichtbaar.

Dat geldt ook voor de bijzondere inloopkast aan de rechterkant van de slaapkamer.

15. Vervallen werkplek verbouwd tot garage loft woning in Amsterdam door Studio OxL

Het is fantastisch om te zien hoe oude vervallen ruimtes omgetoverd worden tot mooie woonhuizen. In 2012 heeft architectenbureau Studio OxL een oude vervallen werkplek van een timmerman gelegen in Arnhem verbouwd in een moderne garage loft woning. De ruimte heeft een diepte van maar liefst 30 meter. Het probleem was echter dat het in de binnenkant nogal donker was. Maar de architecten hadden hier iets slims voor bedacht.

Binnen hebben de architecten een patio binnenplaats gemaakt. Deze werkt niet alleen als een heerlijke buitenruimte, maar het zorgt er ook voor dat de loft woning voldoende daglicht binnenkrijgt. De patio werkt bovendien ook als een scheidingsblok, die de publieke woonruimte met de keuken en de woonkamer scheidt van de privé ruimtes met de slaapkamer en badkamer.

De betonnen balken zijn bewaard gebleven, zodat het industriële karakter van het gebouw zichtbaar blijft. De stijl van het interieur is strak en modern. Dit komt voornamelijk door de strakke gietvloer, de strak gestuukte muren en de glazen wanden van de patio. Wat de loft woning erg bijzonder maakt, is dat de langwerpige woonkamer ook gebruikt wordt als garage!

Fotografie: Irenevanguin.com

15. Voormalig fabriek verbouwd tot inspirerende loft in Londen door Cloud Studios

Deze inspirerende loft is gelegen vlakbij Edgware Rd in Londen. Het is een voormalig fabriek die verbouwd is tot een stoere appartementen complex. Dit specifiek appartement is in 2014 compleet heringedeeld en gerenoveerd door de interieur architecten van Cloud Studios. Vooral de indeling is erg logisch en praktisch geworden. Hierbij hebben ze een bijpassend interieur ontwerp gemaakt.

De grote open woonkamer is ingericht met de open keuken. Een heerlijke open lichte ruimte met veel grote raampartijen. Veel industriële originele details zijn nog bewaard gebleven zoals de stoere stalen raamkozijnen, de witgeschilderde balken aan het plafond en de leidingen die daaraan vastzitten.

De interieur stijl wordt gekenmerkt met moderne strakke meubels en accessoires. Een moderne blauwe hoekbank, een strakke zwarte keuken met kookeiland, een grote witte eettafel bij bijpassende stoelen en een design tv meubel. Super stoer dat er gekozen is voor een Arabische kelim vloerkleed in het zitgedeelte. De stijlvolle lampen zijn van Ay Illuminate.

Hiernaast zijn er nog twee aparte slaapkamers ingericht. Eén is zelfs voorzien van een eigen badkamer.

16. Verbouwde winkelpand tot loft appartement in Turijn door R3architetti

Vandaag wil ik een heel bijzonder project laten zien die ik gevonden heb in de portfolio van R3architetti heeft in 2013, in Turijn, het ontwerp van een woning ontworpen. Niet zomaar een woning, maar een voormalig winkelpand. Deze hebben ze volledig omgetoverd tot een kleine loft woning.

Vanwege het feit dat het een voormalige winkelpand is, heeft de huidige woning een speels karakter. Zo heeft het twee woonlagen, waarvan de bovenste woonlaag een iets lager plafond heeft. Het is een soort vide verdieping, die je vanuit de woonkamer, middels een stoere industriële stalen open trap kan bereiken.

De gehele benedenverdieping, waar de woonkamer en keuken zijn ingericht, is voorzien van een stoere lichte gietvloer, gecombineerd met wit geschilderde bakstenen muren.

Overal kom je speelse elementen tegen zoals de fiets die aan de muur is opgehangen, de kleine keuken die verborgen zit achter een rolgordijn, glazen wanden en ook de slaapkamer die achter gordijnen zit.

17. Luxe industriële loft in Oekraïne door Martin Architects

Deze luxe industriële loft is ingericht door Martin Architects. De interieur architecten hebben de originele details zoveel mogelijk behouden en gecombineerd met moderne gemakken en stijlvolle luxe materialen, meubels en accessoires.

De loft heeft oorspronkelijk een open indeling. Met creatieve mooie oplossingen zijn de verschillende ruimtes tóch enigszins gescheiden. De grote woonkamer vormt het hart van het appartement. Hieraan grenzen zowel de hal, de keuken, de eetkamer en de slaapkamer.

De slaapkamer is echter gescheiden middels een grote glazen wand met industriële zwarte stalen kozijnen. Hierdoor blijft het transparante karakter overeind.

Tussen de eetkamer en de woonkamer is de keuken ingericht. Een modern en strak keukeneiland, die als het ware ook functioneert als roomdevider tussen de eetkamer en woonkamer. Aan de eetkamer kant kan er gekookt worden, terwijl er aan de woonkamer kant een open haard is ingericht. Dit alles is gecombineerd met stoere originele details zoals het houten balkenplafond, steunpilaren, bakstenen muren en industriële raampartijen.

Vandaag laat ik jullie binnenkijken in een inspirerende loft uit Oekraïne. Het interieur ontwerp en inrichting is verzorgd door Martin Architects. De interieur architecten hebben de originele details zoveel mogelijk behouden en gecombineerd met moderne gemakken en stijlvolle luxe materialen, meubels en accessoires.

18. Art deco loft appartement door Feix & Merlin Architecten

Wij vinden het altijd waanzinnig om binnen te mogen kijken in woningen die voorheen andere gebruiksdoeleinden hadden. Pakhuizen, industriële panden, oude fabrieken, noem maar op. Onderstaande woning is daar het perfecte voorbeeld van. Een oude vliegtuigonderdelenfabriek, die volledig verbouwd is tot een stoere loft woning!

Het originele gebouw, toen ontworpen door architect Sir Owen Williams is gebouwd in 1930, in de stijlvolle Art Deco stijl. Dat is in het nieuwe appartementen complex nog steeds te zien aan de prachtige karakteristieke details zoals de schitterende raampartijen, glas in lood, authentieke deuren, hoge plafonds en betonnen muren en pilaren. Sterker nog, er zijn zelfs nieuwe onderdelen gebruikt die perfect aansluiten op de Art Deco stijl. De patroontegels bijvoorbeeld in de badkamer en de keuken.

Met behulp van Feix & Merlin Architecten is de Art Deco stijl verder verwerkt in deze stoere loft woning en gecombineerd met zowel moderne als vintage oplossingen.

Zo is het contrast tussen de betonnen pilaren, de strak gestuukte wanden, glazen deuren en de wit geschilderde witte houten vloer erg bijzonder. Vooral in combinatie met de verschillende vintage meubels en accessoires.

19. Grote loft woning in Parijs door esten Architecture

Deze geweldige loft uit Parijs met een woonoppervlak van 170m2. De industriële ruimtes zijn super stoer met de hoge plafonds en de originele grote raampartijen. Je merkt dus meteen dat je hier te maken hebt met een ruimte, die in het verleden een andere bestemming had dan een woonhuis.

De loft is ingericht door de interieurarchitecten van Festen Architecture. Zij hebben de oude structuur van het pand zoveel mogelijk in tact gelaten. Wel is alles wit geschilderd. De wanden, de kozijnen, de trapreling, de wenteltrap, en ook de leidingen die op veel plekken zichtbaar zijn.

Dit is gecombineerd met een sfeervolle houten vloer, een super stoere roestvrijstalen open keuken, moderne speelse voorzieningen zoals een open douche in de slaapkamer, en een stijlvolle mix van vintage en designmeubelen.

Bron: Festenarchitecture.com | Fotografie: Jérôme Galland

20. Sfeervolle loft in New York door Ensemble Architecture

New York is tóch wel de stad waar je moet zijn als het gaat om stoere industriële loft woningen en appartementen. Onderstaande loft is daar het perfecte voorbeeld van – Williamsburg loft werd in 2014 ontworpen en ingericht door de interieurarchitecten van Ensemble Architecture.

De loft woning heeft een woonoppervlak van maar liefst 325m2. Meer dan groot genoeg om er zowel te wonen als te werken. Het is dan ook het perfecte pand voor de creatieve bewoners, een chef en een beeldhouwer, die jarenlang op zoek waren geweest voor een geschikte locatie.

Hoewel je kan spreken over een echte industriële loft woning met rauwe bakstenen muren, hoge plafonds en blootgestelde leidingen aan het plafond, is de interieur inrichting tóch warm en sfeervol. Dit is enerzijds te danken aan het rustieke houten plafond en de houten balken, maar de interieurarchitecten hebben ook goed werk geleverd. Ze hebben bijvoorbeeld gekozen voor een sfeervolle warme houten vloer, de bakstenen muren zijn wit geschilderd, en de gezellige verlichting speelt hierin ook een hele belangrijke rol.

Met stijlvolle meubels en accessoires is het interieur compleet gemaakt. De mooie banken, de grote houten eettafel en mooie eetkamerstoelen en de hangstoel in de woonkamer is altijd een goed idee.

21. Industriële loft uit Milaan door Silvio Stefani

Deze industriële loft in Milaan is super stoer ingericht door Italiaanse interieurontwerper Silvio Stefani – dé defnitie van een echte loft. Hoge plafonds, stalen balken, betonvloer en één grote ruimte met een open indeling. Veel meer industrieel kan je bijna niet krijgen.

De interieurontwerper heeft deze industriële details omarmd, maar wel gecombineerd met smaakvolle details, afwerkingen en meubels. Zo is het volledig plafond inclusief de stalen balken helemaal zwart gespoten. Deze staan super mooi met de grote stalen deur- en raamkozijnen. En ook de zwarte stalen boekenrekken, zwarte vierkante eettafel en bijbehorende houten bankjes passen er perfect bij. Maar ook de stoere open keuken bestaat grotendeels uit zwart staal. De keuken bestaat uit een groot keukeneiland waar al het apparatuur in zit én een aparte grote losse kast. De afzuigkap is erg bijzonder. Het is een soort grote vrijstaande zwarte industriële lantaarn, die met een boog over het fornuis hangt.

Om het loft appartement meer een warme vintage sfeer te geven, is er gekozen voor een bruine leren chesterfield bank, rustieke houten eettafel met stalen poten als werktafel, vintage bruine leren fauteuils en een tweetal leuke houten kisten als salontafel en bijzettafel in het woonkamer gedeelte.

Fotografie: Marco Silotto, Enrico Dal Zotto

22. Industrieel warm ingericht loft appartement door FormaFatal

Loft Hřebenky, gelegen in Praag, is ontworpen door de interieur architecten van FormaFatal. Daar waar veel loft appartementen gekozen voorzien zijn van open indelingen, hebben ze hier juist bewust gekozen voor echte aparte kamers. Dit omdat hier een gezin komt te wonen met twee kinderen. Wat dat betreft is dat dus niet heel anders dan ‘normale’ appartementen. Maar de stijl waarvoor gekozen is, is puur industrieel stoer en stijlvol, zoals je gewend bent van stoere loft appartementen.

De interieurarchitecten hebben gekozen voor stoere materialen, mooie kleuren en stijlvolle stoere meubels en accessoires. Betonlook vloeren, betonlook plafond en een combinatie van betonlook muren en strak gestuukte witte muren, vormen de basis van het appartement. Hoe industrieel en kil dit ook klinkt, dat is zéker niet aan de order in dit interieur.

Hoewel je naast de industriële basis zéker ook veel stoere industriële details aantreft in dit interieur, zoals de stalen schuifdeur, de ijzeren wandgarderobe in de hal en verschillende industriële lampen, tref je hier ook heel veel warmte aan. Dit is te danken aan verschillende bruintinten die hier gebruikt zijn. De prachtige houten eettafel met zwarte stalen poten bijvoorbeeld of de koperen hanglampen daarboven. De koeienhuid vloerkleed in de woonkamer is daar ook een heel mooi voorbeeld van, net als de super mooie eiken houten keuken, de mooie houten eetkamerstoelen en de warme houten planken aan de wanden in de kinderkamer.

Het is de architect dus meer dan goed gelukt om een mooi balans te vinden tussen industrieel stoer en gezellig, warm en huiselijk.

Fotografie: BoysPlayNice

23. Karakteristieke loft in Valencia door AMBAU

Dit is Loft El Cabañal, een prachtige stoere loft woning gelegen in de buurt van het populaire Malvarrosa strand in Valencia. De Spaanse loft is ontworpen door de interieurarchitecten van architectenbureau AMBAU, die authentieke karakteristieke elementen gerestaureerd en gecombineerd heeft met moderne strakke lijnen. Dus als je liefhebber bent van de stoere karakters van loft woningen, maar ook van authentieke details, dan zal je deze Spaanse loft woning geweldig vinden.

Loft woningen zijn vaak industrieel stoer maar ook erg rauw. Deze loft woning is juist erg warm en sfeervol. Dit heeft vooral te maken met de Spaanse authentieke details, die overal in het interieur te vinden zijn. De karakteristieke bakstenen, de rustieke houten balken, de prachtige authentieke ramen en deuren, maar ook bijvoorbeeld de bijzondere gaten in de muren, die vroeger zijn gecreëerd voor de ventilatie van de woning. Deze details geven de loft woning sfeer en karakter.

De interieurarchitecten hebben het oude karakter van de Spaanse woning gecombineerd met moderne strakke lijnen en oplossingen. Strak afgewerkte witte wanden, een ruimtelijke slaapkamer in de video met glazen balustrade, een mooie open trap, een moderne stoere badkamer, noem maar op. Boven heb je zelfs toegang tot een super knus en goed beschut dakterras.

Fotografie: German Cabo

24. Airbnb loft in Berlijn

Airbnb is een wereldwijd bekende platform, waarbij particulieren hun woningen als vakantieverblijf aan kunnen bieden aan mensen over heel de wereld. Je komt de meest uiteenlopende woningen tegen, waarvan sommigen super trashy zijn, terwijl er ook hele leuke huizen en appartement tussen zitten. Hieronder gaan we jullie zo’n leuk appartement laten zien. Een super stoer en industrieel loft studio appartement van Judith, gelegen in de leukste buurt van Berlijn, Kreuzberg!

Judith en haar partner gebruiken het loft studio appartement om te wonen maar ook als kantoor om te werken. Het ziet er ook een beetje uit als het industriële loft kantoor van een hip reclamebureau. Super hoge plafonds, vele grote raampartijen, stoere stalen balken en een combinatie van een betonvloer en een wit geschilderde houten vloer. Ook alle wanden zijn volledig wit geschilderd, waardoor het loft appartement heerlijk licht is.

Het is bovendien een grote open ruimte, zoals je van loft woningen gewend bent, die in verschillende ruimtes verdeeld zijn door roomdivders. Daar hebben ze voornamelijke hoge boekenkasten voor gebruikt vol kleurrijke boeken.

In de interieur inrichting vind je een mix van verschillende soorten stijlen meubels en accessoires. Naast IKEA en vintage meubels en accessoires, vind je hier en daar bijvoorbeeld ook hele mooi designmeubelen. De TOGO zitelementen van Ligne Roset in de woonkamer lounge zijn daar het perfecte voorbeeld van!

25. Industriële loft in New York door Andrew Sadokha

Dit loft appartement is ontworpen door ontwerper Andrew Sadokha. Hij wist van een voormalig pakhuis in New York te verbouwen tot een luxe loft appartment. Stoere industriële details, zoals dikke stalen balken en rauwe bakstenen muren, heeft hij gecombineerd met luxe materialen en moderne voorzieningen. De ontwerper heeft daarmee hele bijzondere contrasten gecreëerd.

Een mooi voorbeeld is de grote glazen wand, die geplaatst is vóór de rauwe bakstenen muur. En vooral ook in combinatie met de toegepaste verlichting, is het effect super bijzonder.

Een loft kenmerkt zich met een open en transparante indeling. Het nadeel daarvan kan zijn dat je geen privacy hebt in bijvoorbeeld de slaapkamer of de badkamer. Dit heeft Sadokha opgelost door het gebruik van glazen wanden in plaats van vaste dichte muren. En door dat te combineren met zwart staal, blijft zowel het transparante als het industriële karakter in tact.

26. Airbnb Loft appartement uit Downtown LA

Dit loft appartement is van Ricky Chan en Brendon Garner, die hun appartement in Los Angeles op Airbnb te huur aanbieden. Het appartement is gelegen in het Arts District van Downtown LA. Een buurt die volop in ontwikkeling is met nieuwe leuke restaurants, cafe’s en winkels. Het is een echte loft met een open indeling. Zowel de woonkamer, keuken, kleedkamer, eetkamer als de slaapkamer zijn dus ingericht in dezelfde open ruimte. Wat Ricky en Brendon goed hebben gedaan, is dat ze de grote open ruimte hebben ingericht in verschillende functies. Je kunt dus duidelijk zien wat de woonkamer, kleedkamer, eetkamer, keuken en slaapkamer is. Op die manier is het er tóch knus en gezellig, ondanks dat het een open ruimte is.

Het loft appartement is voorzien van super stoere industriële details, zoals de bakstenen muren, blootgestelde leidingen aan het plafond, en de grote verticale houten steunpilaren. Dit hebben ze gecombineerd met een sfeervolle warme houten vloer, strak afgewerkte witte wanden en een mix van verschillende mooie meubels en accessoires. Een mooie bank, een stoere zwarte tafel met daaraan zes vintage eetkamerstoelen, stijlvolle wandlampen of de mooie zwarte stalen kledingrek. Wat ook erg leuk is, is dat ze ondanks dat er geen open haard of kachel aanwezig is, stapels brandhout hebben gecreëerd onder de tv aan de muur. Het brandhout wordt dus puur als decoratie gebruikt. Ze geven de zithoek een sfeervolle, warme en knusse sfeer.

Vind jij de meubels en de accessoires ook mooi? Na een verblijf in het loft appartement van Ricky en Brendon, is het mogelijk om de spullen over te nemen van hun. Een super leuk idee van het stel!

27. Klein industrieel loft appartement uit Moskou door Eugene Shvetsov

Dit kleine loftappartement is ontworpen door Russisch interieurontwerper Eugene Shvetsov. Hij heeft de super realistische 3d ontwerpen gemaakt voor een jong stel, die bijna niet te onderscheiden zijn van foto’s. We zijn benieuwd wat jullie van het appartement vinden!

Het is een tweekamer-loftappartement gelegen in de Russische hoofdstad Moskou. Doordat het gelegen is op de 24e verdieping, is het appartement ook voorzien van een prachtig panoramisch uitzicht. In de leefruimte, waar de eetkamer, de woonkamer en de open keuken zijn ingericht, heb je te maken met grote raampartijen, die van de vloer tot aan het plafond lopen. Dus daar is het uitzicht optimaal!

Omdat het appartement vrij klein is, is een praktische indeling één van de belangrijke pijlers bij de opdracht. En dat begint direct al bij de hal. Daar heeft de interieurontwerper namelijk een grote open inloopkast gerealiseerd, waar heel veel kleding in past. Grote open houten kasten, die middels stalen kabels aan het plafond hangen.

Via de hal, loop je de leefruimte in. Een klein, maar open ingerichte leefruimte met de woonkamer, eetkamer en kleine open keuken.

De slaapkamer grenst aan de leefruimte, gescheiden door een grote glazen wand en een bijbehorende glazen deur. Het glas zorgt ervoor dat het meer op een loft appartement lijkt, die veelal gekenmerkt wordt door een open indeling. In de slaapkamer vind je nog een kleine inloopkast achter het bed. Deze kleine inloopkast kan afgesloten worden met een gordijn.

28. Industrieel luxe loft appartement door Konstantin Kildinov

Je zou zeggen dat een luxe interieur loodrecht staat tegenover een modern interieur. Dat dit niet zo hoeft te zijn, bewijst Konstantin Kildinov. De Oekraïense interieur architecte heeft namelijk luxe gecombineerd met industrieel. Hij heeft een voormalig industrieel pakhuis omgetoverd tot een heel luxe loft appartement. Een droom voor alle interieurliefhebbers!

Het voormalige pakhuis was in vervallen toestand. Het was dan ook een flinke transformatie. Eén van de belangrijkste speerpunten van dit project was het behoud van het industriële karakter van het pand. In plaats van de originele details weg te werken, koos de interieur architect ervoor om de stoere industriële details te omarmen. Details zoals betonnen balken en rauwe bakstenen muren zijn volledig gerestaureerd, en vormen een belangrijk onderdeel in de interieur inrichting.

Naast het behoud van deze details, heeft de architect ook een selectie gemaakt van verschillende stoere materialen, en verwerkt in hele mooie en luxe oplossingen. Zo is het loft appartement voorzien van een stoere betonlook gietvloer, en zijn grote wanden super strak bekleed met stoere underlayment planken. Ook de grote schuifdeuren van de indrukwekkende boekenkast in de woonkamer zijn van dezelfde underlayment planken gemaakt.

Wat ook super mooi is, zijn de smalle glazen taatsdeuren, die verschillende ruimtes van elkaar scheiden. Het staal van de kozijnen zijn stoer en industrieel, terwijl het glas voor een moderne luxe sfeer zorgen.

Tussen de slaapkamer en de badkamer vind je een andere mooie eyecatcher. Daar is een lounge gecreëerd met luxe fauteuils in opvallende kleuren. En achter deze lounge is een mooie verticale plantenwand gerealiseerd.

Naast de luxe fauteuils, vind je nog meer mooie moderne designmeubelen het loft appartement. Het grote designbed in de slaapkamer bijvoorbeeld of de mooie grote loungebank en bijbehorende poefs in de woonkamer. En door het hele interieur tref je ook hele sfeervolle verlichting aan.

29. Japans appartement met open indeling door Sinato architects

Dit open loft appartement is in 2014 ontworpen door de interieurarchitecten van Sinato architects. Zowel de indeling als de stijl spelen een hele belangrijke rol in het project.

Centraal in het appartement is een draagmuur omgetoverd tot een eyecatcher van het interieur. Aan de buitenkant is het een grote houten kast geworden in de l-vormige ruimte, waar de woonkamer, eetkamer en keuken zich bevinden. En aan de binnenkant is de open slaapkamer ingericht.

De kast bevat open planken aan de muur, maar aan de onderkant zijn vaste banken gecreëerd met handige ladekasten.

De mooie sfeervolle houten vloer loopt door heel het interieur. In de ene ruimte wordt het gecombineerd met betonstuc aan de muren en in de andere ruimte met grijs geschilderde muren. Ook de dikke balken aan het plafond zijn de stoere betonlook gekregen.

30. Strakke industriële loft woning in Moskou door DesignRocks

Het ontwerpteam van DesignRocks heeft in Moskou een super stoer loft appartement ontworpen en ingericht. In totaal heeft het appartement een woonoppervlak van 106m2, verdeeld over twee verdiepingen. Met hele stoere materialen, een stijlvol kleurenpalet en erg stijlvolle meubels en accessoires hebben ze het appartement tot in de puntjes perfect afgewerkt. Kijk snel verder!

Op de ruime benedenverdieping vind je de woonkamer, eetkamer en de keuken. Boven zijn de privéruimtes met de slaapkamers en de badkamer ingericht. Vanuit de benedenverdieping heb je door de vide uitkijk op de bovenverdieping en visa versa natuurlijk. Hierdoor heeft het loft appartement een speels en ruimtelijk karakter gekregen. Ook de grote raampartijen en de dakramen daarboven zorgen voor veel ruimtelijkheid en licht in het appartement. Bij de ramen heb je bovendien te maken met grote dikke zwarte stalen steunbalken, die vanaf de benedenverdieping helemaal doorlopen naar boven.

Zwart is een belangrijke kleur in het interieurontwerp. De stalen balken zijn dus niet het enige wat zwart is. Andere mooie voorbeelden is de moderne zwevende houtkachel met een lange afvoer, het zwarte keukeneiland met de drie zwarte barkrukken, de grote inbouwkast in de woonkamer met het zwarte frame en de stijlvolle houten kastdeuren, verschillende zwarte stalen kozijnen, zwarte eetkamerstoelen, noem maar op. Dit hebben ze gecombineerd met stijlvolle houten accenten. De kastdeuren hebben we al genoemd, daarna vind je er ook een mooie houten eettafel, houten plafondwerkingen, houten vloeren op de bovenverdieping, houten inbouwkasten, etc. Op die manier hebben ze het industriële karakter van het staal gecombineerd met de warmte van het hout.

Door het gehele interieur tref je hele bijzondere blikvangers aan. Meerdere blikvangers, die het loft appartement uniek maken. De met grote betonlook betegelde muur in de woonkamer, waar de houtkachel tegenaan is gemonteerd is een heel mooi voorbeeld. De inbouwkast die als pronkkast wordt gebruikt is een ander voorbeeld. En de muren in de slaapkamer zijn afgewerkt met super mooie zwarte illustraties. Super nice allemaal!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *