Search and Hit Enter

12x Scheidingswand kast inspiratie

Open ruimtes kunnen fijn zijn, maar zijn niet altijd even praktisch. Een eenkamerappartement is daar een heel mooi voorbeeld van. Omdat je slechts één kamer hebt, ben je genoodzaakt om de woonkamer, de slaapkamer én de keuken met elkaar te combineren. Dit kan er wel heel leuk, ruimtelijk en open uitzien, maar het biedt ook nadelen. Zo heb je in de slaapkamer bijvoorbeeld minder privacy. Een scheidingswand kan een oplossing zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten scheidingswanden. Een heel mooi variant is de scheidingswand kast. De scheidingswand kast zorgt er niet alleen voor dat de ruimtes gescheiden kunnen worden, maar je kunt er ook nog eens spullen in opbergen. Ideaal natuurlijk, vooral als je het hebt over een klein appartementje. Vandaag willen we jullie daarom inspireren met een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van de scheidingswand kast.

Scheidingswand kast inspiratie
Wat een super leuk idee! Ze hebben hier een scheidingswand gebouwd tussen de slaapkamer en woonkamer, met behulp van rode kratten. Leuk, creatief en goedkoop!

Kasten

Ook de scheidingswand kast heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Er zijn kant en klare kasten in winkels te koop, die je als scheidingswand kunt gebruiken. De IKEA KALLAX kast is daar een heel mooi voorbeeld van. De vakjeskast heeft geen achterkant, waardoor het ideaal is als roomdivider. Maar ook kasten die wel een achterkant hebben, kan je heel goed als scheidingswand gebruiken.

Scheidingswand kast inspiratie
Scheidingswand kast inspiratie
Stoere scheidingswand boekenkast van OSB!
Scheidingswand kast inspiratie

Leuke ideeën

Er zijn dus verschillende denkbare situaties waarbij je een scheidingswand kast goed kunt gebruiken. Hierboven hebben we al de situatie genoemd van een eenkamerappartement, waarbij je de kast tussen de woonkamer en slaapkamer kunt plaatsen. Dit kan een grote boekenkast zijn, maar een hoge TV meubel is ook een goed idee. Ook tussen de woonkamer en open keuken of tussen de woonkamer en de eetkamer kan soms gewenst zijn. Ook hier kan je de TV meubel voor inzetten. Je zou ook kunnen denken een mooie grote pronkkast, die je gebruikt voor mooie spullen die gezien mogen worden. En in de slaapkamer zie je soms ook dat de er een grote kledingkast wordt geplaatst als scheidingswand tussen de slaapkamer en inloopkast.

Scheidingswand kast inspiratie
Voor deze open slaapkamer hebben ze een zwarte stalen scheidingswand gemaakt, die ook als kledingkast wordt gebruikt. Super stoer!
Scheidingswand kast inspiratie
Met deze mooie grote witte boekenkast is de open keuken mooi gescheiden van de woonkamer.
Scheidingswand kast inspiratie
Grote underlayment boekenkast als roomdividers in een loft appartement.
Scheidingswand kast inspiratie
Een smalle boekenkast tussen de woonkamer en de hal. Nice!
In deze slaapkamer hebben ze een hoofdbord gemaakt met ladekasten. Een mooie scheidingswand kast tussen de slaapkamer en de inloopkast.
Scheidingswand kast inspiratie
Een luxe grote boekenkast tussen de woonkamer en de eethoek.
Scheidingswand kast inspiratie
Een mooie scheidingswand rek met een stoer geometrisch ontwerp.
Scheidingswand kast inspiratie
Een super leuk idee voor een scheidingswand kast tussen de woonkamer en de slaapkamer. De TV kan je 360 graden draaien, zodat je zowel in de woonkamer als de slaapkamer TV kunt kijken.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *