Search and Hit Enter

Eethoek inspiratie

Niet iedereen heeft een eethoek in huis, maar eigenlijk zou iedereen er wel een moeten hebben. Een eethoek waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren of gewoon een kopje koffie kunt drinken en een krantje kunt lezen. Je hebt kleine eethoekjes, maar ook grote eethoeken. Soms wordt een eethoek in de woonkamer ingericht, soms in de keuken, en sommigen mensen hebben zelfs een aparte eetkamer in huis.

eethoek-eettafel-inspiratie

Een eethoek inrichten kan een hele uitdaging zijn. Er zijn meerdere dingen waar je aan moet denken. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Eettafel

De eettafel is natuurlijk het belangrijkste in de eethoek. Daar draait het eigenlijk om. Ga je voor een kleine eettafel of een grote eettafel waar je met meer dan zes personen aan kunt zitten? En geef je voorkeur aan een strakke moderne eettafel, een rustiek houten eettafel of een stoere industriële eettafel? Hiernaast moet je ook nadenken over de vorm. Vierkant? Rechthoek? Of toch een ronde eettafel?

grote-houten-eettafel

rustieke-houten-eettafel

ronde-eettafel-eethoek

witte-eettafel-houten-poten

Eetkamerstoelen

Bij een eettafel horen natuurlijk eetkamerstoelen, anders kan je niet zitten. Ga je voor allemaal dezelfde eetkamerstoelen? Of vind je variatie leuk geef je de voorkeur aan een mix van verschillende soorten stoelen in verschillende kleuren?

cafe-thonet-eetkamerstoele

mix-eetkamerstoelen-eethoek

rotan-eetkamerstoelen

Bank

Naast eetkamerstoelen, zou je ook een bank kunnen nemen bij de eettafel. Een stoere houten bank of een volledig op maat gemaakte vaste bank met bijbehorende zitkussens? Dat is vooral super leuk als je het combineert met eetkamerstoelen aan de andere kant van de tafel.

grote-vaste-bank-eetkamer

vaste-bank-eethoek

eethoek-met-vaste-bank-stoelen

Lamp

Een eethoek is niet compleet zonder een mooie lamp. De hanglamp is erg populair boven de eettafel. Dit kan een grote hanglamp zijn, maar als je een grote eettafel hebt, dan zou je ook twee hanglampen naast elkaar kunnen ophangen. Soms is het ook leuk om wandlampen te nemen in plaats van hanglampen.

twee-industriele-hanglampen-boven-eettafel

hanglamp-boven-eettafel

Vloerkleed

Sommigen vinden het niet hygiënisch om een vloerkleed te nemen onder de eettafel. Het is immers een plek die snel vies kan worden door het eten. Een vlak kan soms moeilijk verwijderd worden uit een vloerkleed. Maar toch nemen heel veel mensen een vloerkleed onder de eettafel, gewoon omdat het mooi en gezellig is. En met een vloerkleed heb je natuurlijk ook lekkere warme voeten.

vloerkleed-onder-eettafel

vintage-vloerkleed-eethoek

vintage-vloerkleed-eettafel

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *