Woonaccessoires

Een hanglamp bevestigen in vijf stappen                                  


Het uitkiezen van een lamp kan lang duren. Vind maar eens de juiste tafellampen of plafondlampen die precies passen bij je interieur maar ook aan jouw wensen en die van je eventuele partner voldoen. Gelukkig is het ophangen van de lamp zo gedaan. Deze vijf stappen helpen je daarbij.

Hanglamp bevestigen

  1. Schakel de stroom uit

Belangrijk voordat je gaat beginnen: zorg dat de stroom uitstaat van de groep waarop je de lamp wilt aansluiten. Om er zeker van te zijn dat de stroom echt uitstaat, kun je een spanningzoeker gebruiken. Je plaatst de spanningzoeker op een stukje draad (een zwarte draad die vrijgemaakt is) en druk vervolgens op de achterkant. Gaat er een lampje branden? Dan staat er nog stroom op.

hanglamp bevestigen

  1. Plaats het bevestigingsplaatje

Sommige lampen hebben een bevestigingsplaatje waarmee de lamp aan het plafond komt te hangen. Zorg dat dit stevig aan het plafond bevestigd wordt. Andere lampen hebben alleen een pendel, dit is het overkappinkje waaronder de draden zitten en je het gat op het plafond mooi kunt wegwerken.

hanglamp bevestigen

  1. Strip de draden

Voordat je de stroomdraden aan elkaar kunt bevestigen, begin je met het strippen van de draden uit het plafond met een tang (een halve centimeter). Vervolgens zorg je ervoor dat de lamp op de juiste hoogte hangt door de kabel in de pendel korter of juist langer te maken. Dat gaat bij elke pendel anders.

hanglamp bevestigen

  1. Bevestig de draden

Het klinkt ingewikkeld, maar door het volgen van de volgende stappen heb je dat zo gedaan. Je bevestigt de geelgroene draad altijd bij het aardesymbool, de zwarte draad gaat naar de L en de blauwe draad bevestig je bij de N. Soms zit er geen geelgroene kabel bij, dan hoef je deze dus ook niet aan te sluiten. Zorg dat alles goed contact maakt en vastgedraaid zit.

hanglamp bevestigen

  1. Hang de lamp op

Nadat de draden zijn bevestigd kun je de pendel vastmaken en de lamp van een mooie kap voorzien. Zet de stroom weer aan en geniet van je nieuwe aanwinst!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply