Search and Hit Enter

Verrassende uitbouw van een ‘jaren 70 hoekwoning

Overweeg jij een uitbouw voor jouw jaren ’70 woning? Laat je inspireren door deze verrassende uitbouw van een hoekwoning uit 1963, die nu een totale woonoppervlakte heeft van maar liefst 203 m²!

Het creëren van meer woonruimte is een veelvoorkomend verlangen bij huiseigenaren, vooral wanneer de gezinssamenstelling verandert of de behoefte aan meer comfort en functionaliteit toeneemt. Een van de meest effectieve manieren om extra ruimte te realiseren, is door het toevoegen van een uitbouw. Dit kan niet alleen de leefruimte aanzienlijk vergroten, maar ook de waarde van je woning verhogen en de algehele esthetiek verbeteren.

Heb jij en jouw gezin ook behoefte aan meer woonruimte, en overwegen jullie een uitbouw? In dit blogartikel laten we een charmante jaren ’70 hoekwoning zien, die met een stijlvolle uitbouw een ware metamorfose heeft ondergaan.

Lees ook: Deze Victoriaanse woning is indrukwekkend verbouwd!

uitbouw woonkamer jaren 70 woning

De hoekwoning uit 1963

Deze specifieke hoekwoning, oorspronkelijk gebouwd in 1963, heeft een typische jaren ’70 uitstraling. Hoewel deze woningen vaak bekend staan om hun degelijke bouwkwaliteit, schieten ze soms tekort in termen van moderne woonbehoeften. De eigenaren van deze woning wilden meer ruimte en een moderne, stijlvolle look. Daarom kozen ze voor een volledige uitbouw aan de achterzijde, over de gehele breedte van het huis.

Stijlvolle moderne uitbouw

De nieuwe uitbouw is een prachtige combinatie van houten gevelbekleding en strakke, donkere kozijnen. De kunststof schuifpui, met zijn slanke profielen en overvloed aan glas, is een opvallend kenmerk. Niet alleen voegt dit een moderne esthetiek toe, maar het zorgt ook voor een overvloedige lichtinval, wat de ruimtelijkheid van de leefruimte versterkt. Dit lichteffect wordt bovendien versterkt, door een tweetal dakramen in de uitbouw. De combinatie van materialen zorgt voor een eigentijdse uitstraling die perfect past bij de originele structuur van de woning.

uitbouw keuken jaren 70 woning kookeiland
kunststof glazen schuifpui uitbouw jaren 70 woning

Royale leefruimte

Dankzij de uitbouw is er een royale leefruimte gecreëerd. Aan de voorzijde bevindt zich een comfortabele woonkamer en een thuiskantoor. De achterzijde van de woning is nu voorzien van een grote woonkeuken met een gezellige eethoek. De keuken met kookeiland, die uitkijkt op de tuin, is het hart van het huis geworden, waar koken, eten en samenzijn naadloos samenkomen. Naast de keuken is er zelfs een knusse TV-kamer ingericht, die ook een prachtig uitzicht biedt op de tuin.

Naadloze overgang tussen binnen en buiten

Een van de hoogtepunten van deze uitbouw is de grote kunststof schuifpui. Deze pui zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor de leefruimte wordt vergroot met een enorm terras in de tuin. Dit terras, gelegen op het westen, biedt veel privacy en is ingericht als een tweede woonkamer. Hier vind je een comfortabele loungehoek en een eethoek, ideaal voor zomerse dagen en avonden. Daarnaast is er een staande parasol en een luxe, op maat gemaakt zonnescherm dat over de gehele breedte van het terras loopt, waardoor je altijd kunt genieten van schaduw wanneer dat nodig is.

Het terras is volledig afgewerkt met mooie houten vlonders. Over de gehele breedte van het terras is een passende trap gecreëerd van hetzelfde materiaal, zodat je eenvoudig het lagere niveau van de tuin kunt betreden.

Lees ook: 115x Tuin ideeën, inspiratie voorbeelden en handige tips

uitbouw glazen schuifpui terras tuin jaren 70 woning

Extra woonruimte door de integratie van de garage

Een slimme zet van de huiseigenaren was het volledig bij de uitbouw betrekken van de voormalige garage. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke toename van de woonruimte. De extra ruimte kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, van een speelkamer voor de kinderen tot een hobbyruimte of extra opslag.

moderne witte woonkeuken uitbouw

De transformatie van deze jaren ’70 hoekwoning door middel van een stijlvolle uitbouw toont aan hoe effectief een dergelijke ingreep kan zijn. Niet alleen is de woonruimte aanzienlijk vergroot, maar ook de functionaliteit en esthetiek van het huis zijn naar een hoger niveau getild. Deze inspirerende verbouwing laat zien dat met de juiste visie en uitvoering, een uitbouw een woning volledig kan vernieuwen en aanpassen aan moderne woonwensen. Overweeg jij een uitbouw voor jouw jaren ’70 woning? Laat je inspireren door deze prachtige transformatie en ontdek de mogelijkheden voor jouw eigen huis. Neem ook een kijkje op Alku, een ervaren specialist in deuren op maat, met name schuifpuien.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *