Search and Hit Enter

115x Tuin ideeën, inspiratie voorbeelden en handige tips

Wil jij een mooie tuin ontwerpen van je nieuwe woning? Of wil je de jouw tuin een makeover geven? Op deze pagina delen we leuke tuin ideeën, praktische tips en mooie inspiratie voorbeelden, waarmee jij aan de slag kunt om je droomtuin te realiseren!

Een tuin is niet slechts een stuk grond, maar eerder een verlengstuk van ons thuis – een plek waar we kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en de helende kracht van de natuur kunnen omarmen.

Het hebben van een eigen stukje groen is een zegen die veel voordelen met zich meebrengt. Het biedt een oase van rust en ontspanning, een plek waar je kunt genieten van de prachtige kleuren van bloemen, het rustgevende groen van planten en de symfonie van zingende vogels. Een tuin is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een bron van innerlijke vreugde en gezondheid.

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent die van de aarde houdt onder de nagels, of gewoon verlangt naar een mooie buitenruimte om in te ontspannen, er is iets magisch aan het bezitten van een tuin. Het is een plek waar je je creativiteit kunt uiten, waar herinneringen worden gecreëerd tijdens gezellige bijeenkomsten met dierbaren, en waar je een diepere verbinding met de natuur kunt ervaren.

In dit artikel delen we praktische tips tot creatieve ontwerpen – we hopen je te helpen bij het realiseren van de tuin van je dromen, ongeacht de grootte of stijl. Laten we samen ontdekken hoe je jouw buitenruimte kunt transformeren in een betoverend toevluchtsoord.

Inhoudsopgave

1. Ophangen aan de schutting

De eenvoudige toevoeging van horizontale schutting panelen veranderen de zijkant van de schuur in een decoratieve levende muur. Dit idee kan je uiteraard ook toepassen op een stuk kale omheining of muur, of op de zijkant van een balkon. Elk van deze buitenruimtes kan worden omgezet in een verticale tuin, waar kleine plantenpotten en manden aan gehangen kunnen worden.

Leestip: 15x Schutting decoratie

Tuin ideeën - ophangen aan de schutting

2. Wanddecoratie

De muren binnen in huis kunnen gedecoreerd worden met verschillende leuke vormen van wanddecoratie. Maar wat binnen in huis kan, kan natuurlijk ook buiten in de tuin. Versier je schuttingen met leuke wanddecoratie. Dit kunnen tuinposters zijn, plankjes, rekken, planten, vogelhuisjes noem maar op. Let er wel op dat ze tegen regen kunnen.

tuin ideeën wanddecoratie schuttingen

3. Bar in de tuin

Creëer de perfecte plek om te entertainen door een buitenbar in de tuin te maken. Deze bar is ontworpen door Three Birds Renovations, die een hele mooie tuin heeft gerealiseerd voor één van hun klanten. Er is een groot terras gebouwd aan het huis met een loungehoek, een eethoek en een plek om te zonnen. Vanuit de keuken kan je de grote raam als een grote luifel naar buiten openen, waardoor er een super leuk ontstaat. Daaraan vind je hele mooie witte barkrukken.

Tuin ideeën bar

4. Tuin als verlengde van je huis

Heel veel mensen willen hun tuin inrichten als verlengde van hun huis. Er zijn genoeg leuke ideeën om die wens te realiseren. Door het gebruik van deuren, die je wijd open kunt zetten, betrek je de tuin meer bij je woning. Dit kunnen bijvoorbeeld openslaande deuren zijn of een moderne glazen schuifpui. In onderstaande tuin is erg gekozen voor stoere harmonica deuren. Het voordeel van harmonica deuren, is dat je ze echt helemaal opzij kunt schuiven, zodat de tuin echt een verlengde wordt van je huis.

Tuin ideeën - tuin als verlengde van je huis

5. Vaste plantenbak

Wil je een strakke moderne tuin? Dan kan een vaste plantenbak een goed idee zijn. In deze kleine moderne tuin, ontworpen door Doherty Design Studio, hebben ze een grote hoge vaste plantenbak gerealiseerd met mooie groene bamboeplanten. Deze grote plantenbak heeft bovendien een speels tintje gekregen, omdat het volledig betegeld is met witte wandtegels. Daarnaast hebben de ontwerpers een bijpassende vaste bank tegenaan geplaatst, die ook helemaal betegeld is met dezelfde wandtegels in het zwart.

tuin ideeën vaste plantenbak

6. Gras

Gras is nog steeds erg populair in de tuin. Een groen gazon ziet er niet alleen mooi en natuurlijk uit, de geur van echt gras is ook heerlijk. Gras is niet alleen mogelijk in landelijke tuinen, ook in een moderne tuin kan gras heel leuk staan. Deze mooie moderne tuin is ontworpen en ingericht door de ontwerpers van Foundry12. Aan het huis zijn twee houten terrassen aangelegd, terwijl er voor de rest van de tuin gekozen is voor een groen gazon. Het nadeel van gras is dat je het wel regelmatig moet bijhouden.

Tuin ideeën gras

7. Van TV meubel naar tuinbank

We hebben het hierboven gehad over een tuin inrichten als verlengde van je huis, en hoe je dat kan realiseren met een glazen schuifpui, openslaande deuren of harmonica deuren. De ontwerpers van Matt Gibson Architecture + Design zijn zelfs een stapje verder gegaan met een heel stoer en uniek idee. Zij hebben een op maat gemaakte TV meubel ontworpen, die van de woonkamer helemaal doorloopt naar de tuin. In de wordt het gebruikt als een strakke moderne vaste bank, die ook overloopt op een moderne buitenkeuken.

Tuin ideeën - TV meubel tuinbank

8. Houten paletten bank

Tuinmeubelen zijn niet goedkoop, tuinbanken zéker niet. Wil je een grote comfortabele loungebank voor de tuin, maar je wilt er niet heel veel geld aan uitgeven? Maak er dan zelf één van houten paletten. Wellicht ken je mensen die van hun houten paletten af willen. Jij kan die heel goed gebruiken om er een comfortabele tuinbank van te maken. Stapel ze naast en op elkaar, en maak de bank af met comfortabele zitkussens en sierkussens.

Tuin ideeën - Houten paletten bank

9. Bamboe tuinoverkapping

Een zonnige tuin is altijd fijn, maar het is ook fijn als je een schaduwplek hebt in de tuin. Je kunt op verschillende manieren schaduw creëren in de tuin. Voor deze mooie tuin is er gekozen voor een tuinoverkapping boven het grote terras. Passend bij de mooie rustieke landelijke stijl van het huis, hebben ze een bamboe tuinoverkapping gemaakt. Daar kun je dus lekker chillen zonder dat je last hebt van de felle zon.

Tuin ideeën - bamboe tuinoverkapping

10. Vloerkleed

Wil je de zithoek in de tuin inrichten als een gezellige woonkamer? Gebruik dan dezelfde accessoires als de woonkamer. Een vloerkleed mag dan natuurlijk niet ontbreken. Een groot en kleurrijk vloerkleed ziet er niet alleen mooi en gezellig uit, het voelt ook lekker zacht onder je voeten. Op die manier kan je ook probleemloos op je blote voeten lopen in de tuin. Vanwege de regen is het aan te raden om een laagpolig kleed te nemen, zoals een vintage kleed. Wil je zéker weten dat het bestendig is tegen alle weersomstandigheden? Ga dan op zoek naar een speciale tuinkleed.

Tuin ideeën - vloerkleed

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *