Search and Hit Enter

30x Zwarte kozijnen

Zwarte kozijnen

Zwarte kozijnen behoren tot één van onze favoriete woontrend. Het is iets minder drastisch dan een hele zwarte gevel, maar met zwarte kozijnen kan je wel degelijk een statement creëren. Als je voor contrast kiest, door bijvoorbeeld zwarte kozijnen te combineren met een witte gevel of witte muren, dan komen de ramen heel mooi naar voren. Vandaag laten we zien wat voor mogelijkheden er zijn. Natuurlijk hebben we ook de mooiste inspiratie voorbeelden gevonden. Kijk snel verder!

Kozijnen hebben natuurlijk altijd twee kanten, een buitenkant en een binnenkant. Zwarte kozijnen kunnen je gevel een heel bijzonder effect geven, maar dat geldt nog véél meer voor zwarte kozijnen binnen in huis. Aan de hand van een aantal mooie inspiratie voorbeelden, laten we zien wat het effect is van zwarte kozijnen aan de buitenkant en aan de binnenkant van een woning.

Zwarte kozijnen binnen

De buren zien misschien wel de buitenkant, jij ziet vooral de binnenkant. Daarom is het goed om eerst erachter te komen wat voor effect zwarte kozijnen hebben op je interieur. Naast zwarte kozijnen bij ramen aan buitenmuren, heb je ook zwarte kozijnen in binnenmuren. Sterker zelfs, juist zwarte stalen puien met stalen deuren en heel veel glas zijn super populair. Het glas zorgt ervoor dat een ruimte licht en ruimtelijk blijft, terwijl de stalen kozijnen voor een hele exclusieve uitstraling zorgen in je interieur. Een groot voordeel is dat zwarte kozijnen een universeel karakter hebben, wat betekent dat ze in vrijwel alle interieurstijlen passen. Landelijke interieurs, moderne interieurs, klassieke interieurs, industriële interieurs… Zwarte kozijnen passen bij elke stijl.

Voordelen

Zwarte kozijnen binnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en het is geen verrassing waarom. Deze kozijnen hebben namelijk vele voordelen:

 • Tijdloos en elegant – Ten eerste zorgen zwarte kozijnen voor een tijdloze en elegante uitstraling. De diepe, donkere kleur van de kozijnen contrasteert prachtig met lichte muren of plafonds en kan een interieur een gevoel van diepte en dimensie geven.
 • Eigentijds en luxe – Bovendien zorgen zwarte kozijnen binnen voor een modern en stijlvol element in een interieur. Ze geven een ruimte een gevoel van eigentijdse luxe en passen goed bij verschillende interieurstijlen, waaronder minimalistisch, industrieel en Scandinavisch.
 • Omlijsting voor het uitzicht – Een ander esthetisch voordeel van zwarte kozijnen binnen is dat ze de aandacht trekken en de ogen van bezoekers naar het uitzicht buiten trekken. Dit is vooral effectief bij grote ramen of schuifdeuren, waarbij het zwarte kozijn fungeert als een strakke omlijsting voor het uitzicht.
 • Gedurfd – Tot slot kunnen zwarte kozijnen binnen helpen bij het creëren van een contrastrijk en gedurfd interieurontwerp. De diepe kleur van de kozijnen kan bijvoorbeeld worden aangevuld met witte of grijze muren en meubels, waardoor er een dramatisch contrast ontstaat. Dit kan een interieur een gevoel van levendigheid en persoonlijkheid geven.

Nadelen

 • Minder geschikt voor kleine ruimtes – Zwarte kozijnen kunnen een ruimte er kleiner laten uitzien en minder geschikt zijn voor kamers met weinig natuurlijk licht.

Natuurlijk hebben we ook hier hele mooie inspiratie voorbeelden van gevonden. Onderstaande foto laat zien dat de Skygate binnendeuren perfect matchen met de stalen kozijnen, de betonvloer en de stoere industriële lampen.

Zwarte verf kopen voor kozijnen binnen

stalen deuren kozijnen

glazen wand zwarte kozijnen slaapkamer badkamer
Zoals je ze vaak in mooie designhotels ziet, is de badkamer en suite met een glazen wand bij de slaapkamer betrokken.
glazen wand zwarte kozijnen slaapkamer woonkamer
Heb je een klein eenkamerappartement? Het kan een heel goed idee zijn om een glazen wand te plaatsen tussen de slaapkamer en woonkamer te plaatsen voor meer ruimtelijkheid en licht. Dankzij de glazen wand heb je in dit appartement ook vanuit de woonkamer zicht op de stoere bakstenen muur. De zwarte kozijnen passen daar bovendien perfect bij.
glazen wand zwarte stalen kozijnen hal slaapkamer
Deze hal is optisch breder gemaakt met een grote glazen wand met zwarte stalen kozijnen.
grote glazen pui zwarte kozijnen
Het zou super zonde zijn als deze mooie trap verborgen is achter vaste dichte muren. Een glazen wand met zwarte kozijnen is een veel beter idee!
industriële zwarte kozijnen
In dit voormalige fabriek zijn de zwarte stalen kozijnen volledig in tact gehouden. Dankzij de witte muren en plafonds komen de kozijnen bovendien heel goed naar voren.
stalen kozijnen doorkijkje keuken slaapkamer
Tussen de keuken en slaapkamer is een doorkijkje gecreëerd met stoer zwart kozijn.
stalen kozijnen glazen wanden inloopkast
De inloopkast/hobbykamer is van de woonkamer gescheiden middels grote glazen wanden en stalen kozijnen.
zwarte keuken zwarte kozijnen
De zwarte kozijnen matchen perfect met de kleine zwarte keuken!
zwarte kozijnen binnen en buiten
Dit appartement is niet alleen voorzien van stoere zwarte stalen kozijnen bij de ramen. Ook binnen is een grote glazen wand geplaatst met zwarte kozijnen, om de woonkamer van de keuken te scheiden.
zwarte kozijnen donkere houten vloer
De zwarte kozijnen vallen in dit appartement minder op, vanwege de donkere houten vloer. Het ziet er nog steeds heel mooi uit!
zwarte kozijnen klassiek interieur
Zwarte kozijnen passen in alle interieurstijlen. In dit appartement wordt bewezen dat het ook een goed idee is in een klassiek en karakteristiek interieur.
zwarte kozijnen zwarte stalen balken
Een modern industrieel appartement met zwarte kozijnen en zwarte stalen balken.
zwart geschilderde kozijnen Scandinavisch interieur
In dit klein Scandinavische appartement zijn de kozijnen aan de binnenkant zwart geschilderd. Deze zorgen voor een dramatisch effect. Wel heel mooi!
glazen roomdivider zwarte kozijnen
Om de open hal van de open keuken te scheiden, hebben ze hier een glazen roomdivider geplaatst. De zwarte kozijnen geven het geheel een stoer industrieel tintje.

Zwarte kozijnen buiten

Het is een best gedurfde keuze om te kiezen voor zwarte kozijnen aan de buitenkant van je woning. Want niet alleen jij ziet het, ook de buren en iedereen die langsloopt zien het. Niet dat het erg is, want zwarte kozijnen kunnen prachtig zijn. Er is wel een groot verschil wat voor kleur gevel je hebt. Zoals we hierboven al hebben aangekaart, zorgt een witte gevel ervoor dat de zwarte kozijnen worden benadrukt. Dat effect zal minder zijn bij een donkere gevel, zoals donkergrijs of zwart. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden.

Voordelen

Zwarte kozijnen buiten hebben veel voordelen die een woning of gebouw extra stijlvol kunnen maken:

 • Tijdloos – Een van de belangrijkste voordelen is dat zwarte kozijnen een tijdloze en klassieke uitstraling hebben. Dit past goed bij zowel moderne als traditionele woningen en kan de uitstraling van een woning of gebouw aanzienlijk verbeteren.
 • Duurzaam – Een ander voordeel van zwarte kozijnen buiten is dat ze een hoge mate van duurzaamheid bieden. De meeste zwarte kozijnen worden gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en verkleuring. Dit zorgt ervoor dat de kozijnen jarenlang mooi blijven en weinig onderhoud nodig hebben.
 • Flexibel – Zwarte kozijnen buiten bieden ook een hoog niveau van flexibiliteit en kunnen worden aangepast aan verschillende stijlen en kleurenschema’s. Er zijn veel verschillende RAL-kleuren beschikbaar die kunnen worden gebruikt om zwarte kozijnen buiten te kleuren. Dit maakt het gemakkelijk om de kozijnen aan te passen aan de omgeving en het ontwerp van de woning of het gebouw.

Nadelen

 • Zwarte kozijnen buiten zijn gevoelig zijn voor vuil en stof, vooral als ze hoogglans zijn afgewerkt. Dit kan betekenen dat ze regelmatig moeten worden schoongemaakt om hun aantrekkelijke uitstraling te behouden.

Zwarte verf voor buitenkozijnen

zwarte gevel bakstenen gevel
Deze foto laat heel goed het verschil zien tussen witte kozijnen en zwarte kozijnen.
zwarte gevel bakstenen gevel
De zwarte kozijnen en deuren passen mooi bij het authentieke karakter van deze mooie woning.
zwarte gevel bakstenen gevel
Deze glazen erker heeft ook zwarte kozijnen gekregen. De stalen harmonica deuren passen daar perfect bij.
zwarte kozijnen witte gevel
Een super mooie witte woning gelegen in Puglia, waar strak wit gecombineerd is met zwarte kozijnen.
zwarte kozijnen witte gevel
Zwarte kozijnen staan ook mooi bij landelijke klassieke woningen.
zwarte kozijnen witte gevel
Een prachtige witte gevel met stoere zwarte kozijnen. Love it!
zwarte kozijnen witte gevel
Deze gevel van deze woning is weliswaar wit, maar het dak, de balkonbalustrade en kozijnen zijn zwart.
zwarte kozijnen witte gevel
De zwarte kozijnen passen super mooi bij deze Victoriaanse woning uit Londen.
zwarte kozijnen witte gevel
Ook hier vind je een mooi zwart wit contrast.
zwarte kozijnen witte gevel
Deze foto laat mooi het verschil zien tussen zwart op wit en zwart op zwart.
zwarte kozijnen zwarte gevel
Een geweldige foto met drie soortgelijke panden in drie verschillende kleuren.
zwarte kozijnen zwarte gevel
De wereldbekende Zwarte parel uit Rotterdam!
donkergrijze gevel zwarte kozijnen
Bij een donkergrijze gevel zullen de zwarte kozijnen minder opvallen.
grijze gevel zwarte kozijnen
Een houten donkergrijs geschilderde gevel met zwarte kozijnen.
bakstenen gevel zwarte kozijnen
Een oranje/rode bakstenen gevel met zwarte kozijnen en voordeur.

Welke RAL-kleur zwart kies je?

Er zijn verschillende RAL-kleuren beschikbaar voor zwarte kozijnen, zowel voor binnen als buiten. Deze kleuren bieden een breed scala aan mogelijkheden voor het ontwerpen van een stijlvolle en opvallende uitstraling van een huis of gebouw.

Voor zwarte kozijnen buiten zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder RAL 9005 (diepzwart), RAL 9011 (grafietzwart) en RAL 9004 (signaalzwart). Diepzwart is een populaire keuze vanwege de klassieke uitstraling en past goed bij zowel moderne als traditionele woningen. Grafietzwart is iets donkerder en kan een eigentijdse en stoere uitstraling geven. Signaalzwart is dieper van toon en kan een dramatisch contrast creëren en een statement maken.

Voor zwarte kozijnen binnen zijn er ook verschillende opties beschikbaar. Naast RAL 9005 en RAL 9011, kunnen er ook lichtere tinten worden gekozen, zoals RAL 7021 (zwartgrijs) en RAL 7022 (ombergrijs). Deze kleuren zijn ideaal voor wie op zoek is naar een meer ingetogen en verfijnde uitstraling in het interieur.

Naast deze klassieke kleuren zijn er ook trendy opties beschikbaar, zoals RAL 7021 (zwartgrijs), RAL 9017 (verkeerszwart) en RAL 7026 (granietgrijs). Deze kleuren passen goed bij moderne en minimalistische interieurs en geven een stijlvolle en eigentijdse uitstraling aan een woning.

Kortom, er zijn veel verschillende RAL-kleuren beschikbaar voor zwarte kozijnen, zowel voor binnen als buiten. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne, gedurfde of subtiele uitstraling, er is altijd een RAL-kleur die bij je past en waarmee je een stijlvolle en opvallende uitstraling kunt creëren voor je huis of gebouw.

Mat, zijdeglans of hoogglans?

Bij het kiezen van zwarte kozijnen kan er ook gekozen worden uit verschillende afwerkingen, zoals mat, zijdeglans of hoogglans. Elke afwerking heeft zijn eigen voordelen en kan de uitstraling van een woning of gebouw beïnvloeden.

 • Mat – Matte afwerkingen zijn populair vanwege de elegante en moderne uitstraling die ze geven aan zwarte kozijnen. Ze zijn minder opvallend dan glanzende afwerkingen en passen goed bij een minimalistisch of Scandinavisch interieur.
 • Zijdeglans – Zijdeglans afwerkingen zijn een populaire keuze voor wie op zoek is naar een iets opvallendere uitstraling. Deze afwerkingen geven een subtiele glans aan de kozijnen en passen goed bij moderne of traditionele woningen.
 • Hoogglans – Hoogglans afwerkingen zijn de meest opvallende en elegante afwerkingen voor zwarte kozijnen. Ze creëren een spiegelachtige afwerking en kunnen een interieur een luxueuze uitstraling geven. Deze afwerkingen passen goed bij moderne woningen en zijn een gewaagde keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en opvallende uitstraling.

Stalen, aluminium of houten kozijnen?

Als je besloten hebt om voor zwarte kozijnen te gaan, moet je nog wel eerst bedenken voor wat voor soort materiaal je wilt gaan. Houten kozijnen kan je zwart verven of spuiten. Daarnaast kan je ook kiezen voor zwarte kozijnen van staal of aluminium. Stalen kozijnen zijn sterker en duurzamer dan aluminium kozijnen, maar zijn ook een stuk duurder. Hieronder zien jullie de voordelen en nadelen van stalen kozijnen en aluminium kozijnen.

Stalen kozijnen

Voordelen

 • Stalen kozijnen hebben een moderne en strakke uitstraling die goed past bij hedendaagse architectuur.
 • Stalen kozijnen zijn duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn op de lange termijn.
 • Stalen kozijnen zijn sterk en veilig, waardoor ze bestand zijn tegen inbraak en vandalisme.
 • Stalen kozijnen zijn brandwerend en kunnen helpen om de veiligheid van een gebouw te verbeteren.

Nadelen

 • Stalen kozijnen hebben minder isolerende eigenschappen dan houten kozijnen, wat kan leiden tot hogere energierekeningen.
 • Stalen kozijnen zijn zwaarder en kunnen daardoor moeilijker te installeren zijn dan houten of aluminium kozijnen.
 • Stalen kozijnen zijn gevoeliger voor roest en corrosie dan aluminium kozijnen. Dit kan een probleem zijn in vochtige omgevingen of gebieden met veel zout in de lucht.
 • Stalen kozijnen zijn duurder dan houten kozijnen en vergelijkbaar in prijs met aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen

Voordelen:

 • Aluminium kozijnen zijn licht van gewicht en kunnen daardoor gemakkelijk worden geïnstalleerd.
 • Aluminium kozijnen zijn duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn op de lange termijn.
 • Aluminium kozijnen zijn sterk en bestand tegen corrosie en weersinvloeden.
 • Aluminium kozijnen hebben een moderne uitstraling die goed past bij hedendaagse architectuur.
 • Aluminium kozijnen zijn sterk isolerend en kunnen helpen om de energierekening te verlagen.

Nadelen:

 • Aluminium kozijnen zijn gevoeliger voor deuken en krassen dan stalen kozijnen.
 • Aluminium kozijnen zijn minder brandwerend dan stalen kozijnen.
 • Aluminium kozijnen zijn duurder dan houten kozijnen, maar zijn wel vergelijkbaar in prijs met stalen kozijnen.

Houten kozijnen

Voordelen

 • Houten kozijnen geven een warme en natuurlijke uitstraling aan een woning of gebouw, wat vaak gewaardeerd wordt door mensen die op zoek zijn naar een traditionele of rustieke uitstraling.
 • Houten kozijnen hebben uitstekende isolerende eigenschappen en kunnen helpen om de energierekening te verlagen.
 • Houten kozijnen kunnen relatief gemakkelijk worden gerepareerd of opnieuw worden afgewerkt, waardoor ze een duurzame en kosteneffectieve oplossing zijn op de lange termijn.

Nadelen

 • Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig dan stalen of aluminium kozijnen. Dit komt doordat hout gevoeliger is voor vocht en rot dan andere materialen.
 • Houten kozijnen hebben een kortere levensduur dan stalen of aluminium kozijnen, vooral als ze niet goed worden onderhouden. Dit kan betekenen dat ze sneller moeten worden vervangen, wat op de lange termijn duur kan zijn.
 • Houten kozijnen zijn vaak duurder dan stalen of aluminium kozijnen, vooral als ze zijn gemaakt van duurzame houtsoorten zoals eikenhout.

Lees ook:
Nieuwe kozijnen: van hout of kunststof?
Vensterbank decoratie
Kies voor aluminium ramen en deuren: alle voordelen op een rijtje

1 Comment

 1. Hoi…

  Ik zie een foto van woning op uw website.
  Ik tracht de kleur van de woning te achterhalen , maar wellicht kunt u mij daar bij helpen.
  Ziet er namelijk fantastisch mooi uit …
  De tekst die onder de foto staat is:

  “Bij een donkergrijze gevel zullen de zwarte kozijnen minder opvallen. “

  Ik hoop op uw hulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *