Search and Hit Enter

Vensterbank decoratie

Ben je op zoek leuke vensterbank decoratie ideeën, waarmee je het gebied rondom je raam mooier en gezelliger kunt maken? We hebben de leukste decoratie ideeën voor je op een rijtje gezet, van planten tot boeken. Kijk snel verder!

vensterbank decoratie

Vensterbanken zijn uitermate nuttige plekken in huis. Ze hebben als functie de onderdorpel van het raamkozijnen, zowel binnen als buiten huis, af te dekken. Je zou het dus kunnen zien als een soort plinten voor de kozijnen. Vaak is een vensterbank gemaakt van hout, maar je hebt ook hele mooie varianten van marmer, staal of kunststof. Naast de functie als afdekking van het raamkozijn, kan een vensterbank dus ook heel nuttig gebruikt worden. Zo gebruiken heel veel mensen het als een soort wandplank of dressoir waar verschillende vormen van decoratie op geplaatst wordt. Heb jij nog een lege vensterbank in de woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken? En heb je geen idee hoe je het leuk kunt decoreren? Wij hebben de leukste vensterbank decoratie ideeën voor je op een rijtje gezet, met handige tips en inspiratie voorbeelden. Daarnaast hebben we ook meteen linkjes geplaatst waar je de decoratie direct kunt kopen.

1. Planten

Planten zijn altijd een goed idee in huis, of ze nou in de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer worden geplaatst. Ze zien er prachtig uit en geven elk interieur een vrolijke frisse sfeer, en zijn ook nog eens goed voor de luchtcirculatie in huis. En als het gaat om vensterbank decoratie, dan staan planten bovenaan de lijst. Let echter wel op, want met vensterbanken heb je vrijwel altijd te maken met veel licht. En als je een verwarming hebt onder de vensterbank, krijg je ook te maken met de droge warme lucht die opstijgt. Kies daarom voor planten die daar tegen kunnen, zoals cactussen en vetplanten. Het is ook leuk om planten op de vensterbank af te wisselen met hangplanten.

vensterbank decoratie planten

Leestip: 5x Leuke kamerplanten

2. Moestuintje

Heb je groene vingers, en houd je ook van koken met verse kruiden? Dan is het super leuk idee om een moestuintje te creëren op je vensterbank. Idealiter gaat het om de vensterbank in de keuken, maar als je het niet erg vind om heen en weer te lopen, zou dat natuurlijk ook in de woonkamer kunnen. Het belangrijkste is dat de kruidenplantjes voldoende zonlicht ontvangen. Koop enkele van je favoriete kleine kruidenplanten of zaadpakketjes. Kies kruiden die niet te breed of hoog worden. Bieslook, basilicum, lavendel, peterselie, munt, rozemarijn en tijm zijn goede keuzes. Beginnen met zaad is een minder duur alternatief, maar ze hebben meer aandacht nodig en het zal enkele maanden duren voordat je ze kunt gaan gebruiken. Onderstaande tuinkruiden box bevat een verrassingsinhoud van 4 kruidenplantjes met een potmaat van 14 cm. Hier verkrijgbaar voor €19,95.

vensterbank decoratie moestuin kruidenbox

vensterbank decoratie moestuintje

LeestipVerticale tuin

3. Boeken

Een andere populaire vorm van vensterbank decoratie zijn boeken. Mooie tafelboeken die je op elkaar kunt stapelen of rechtop naast elkaar kunt plaatsen, ondersteund door een mooie boekensteun. En op de stapel boeken kan je bijvoorbeeld ook een leuk plantje plaatsen. Heb je al mooie boeken thuis, dan kan je die natuurlijk gebruiken. Gebruik je die al ergens anders voor of heb je nog helemaal geen mooie boeken? Hieronder hebben we een aantal mooie boeken voor je op een rijtje gezet, die perfect zijn als vensterbank decoratie.

vensterbank decoratie boeken

4. Tafellamp

Om ervoor te zorgen dat je mooi gedecoreerde vensterbank ook goed zichtbaar is in de avond, is het een goed idee om het leuk te verlichten. Als het gaat om vensterbank verlichting, dan is een mooie tafellamp de beste keus. Het is lekker compact, en het geeft mooi en sfeervol licht. Precies zoals je het wilt hebben bij het raam. Tafellampen zijn natuurlijk verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hieronder hebben we een aantal hele leuke modellen voor je gevonden die perfect zijn voor de vensterbank. Toch liever een andere tafellamp? Klik hier en bekijk alles!

 

vensterbank decoratie tafellamp

5. Vaas

Planten zijn er populair als vensterbank decoratie, maar mooie bloemen zijn ook altijd een goed idee. En mooie bloemen horen natuurlijk in een mooie vaas. Mooie vazen zijn bovendien sowieso een goede investering, ook als je niet van bloemen houdt. Vazen kunnen namelijk als een soort kunstwerk in je interieur gebruikt worden. Leuk voor op de kast, op tafel, op de plank, en dus ook op de vensterbank! Hieronder hebben we drie mooie neutraal gekleurde vazen voor je op een rijtje gezet. Op zoek naar iets anders? Klik hier.

vensterbank decoratie vaas

6. Glaswerk

Glazen decoratie accessoires zijn prachtig, en ze komen vooral heel mooi tot hun recht op de vensterbank. De lichtinval vanuit het raam valt namelijk erg mooi op het glaswerk, wat voor een heel mooi effect zorgt. Glaswerk heb je in heel veel verschillende soorten en vormen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie glazen stolp (eventueel met inhoud), een glazen opbergdoos (bijvoorbeeld voor sieraden), glazen vazen, noem maar op.

vensterbank decoratie glaswerk

7. Kaarsen

Als het gaat om sfeer, dan zijn kaarsen natuurlijk dé sfeermakers in huis. Zelfs als ze niet zijn aangestoken kunnen kaarsen er super mooi en elegant uitzien, vooral in combinatie met mooie bijpassende kandelaars. Wil jij kaarsen en kandelaars als vensterbank decoratie gebruiken? Let dan wel tijdens het aansteken op de raamdecoratie. Je wilt natuurlijk niet dat je gordijnen in de fik komen te staan.

vensterbank decoratie kaarsen

8. Dienblad

Wat ook altijd fijn is voor het opbergen van kleine spullen, zoals sieraden, kleingeld, make-up, sleutels, noem maar op, zijn dienbladen. Nee, geen dienblad waarmee je drankjes rond kan brengen, maar een stijlvol mooi dienblad voor in huis. Ook leuk om bijvoorbeeld kleine flesjes of kandelaars bij elkaar te houden. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zo zijn marmeren dienbladen bijvoorbeeld erg populair, mar je kunt ook denken aan zwarte metalen dienbladen, gouden dienbladen, houten dienbladen, noem maar op. Klik hier voor de mooiste dienbladen. Hieronder hebben we alvast een paar voor je uitgezocht die perfect zijn voor de vensterbank.

Leestip: Sieraden opbergen

vensterbank decoratie dienblad

Bekijk ook:
Vensterbank ideeën
Slaapkamer styling ideeën
Interieurstyling met Aesop flesjes

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *