Search and Hit Enter

12x Zwarte keuken

Zwarte keukens zijn helemaal hot. Vroeger werd er vooral gekozen voor witte of grijze keukens, maar tegenwoordig gaan heel veel mensen voor een andere kleur. En zwart behoort absoluut ook tot die nieuwe gewilde kleuren. Overweeg jij ook een zwarte keuken voor je nieuwe huis, maar je wilt eerst nog wat ideeën opdoen? Wij hebben 12 mooie zwarte keukens voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

zwarte keuken

Volledig witte keukens zijn een klassieker. Maar op dit moment wordt er vaker gekozen voor de zwarte keuken. Deze keukentrend begon al in 2016, maar kwam in 2017 pas echt op stoom. Zwarte keukenontwerpen zijn van nature een meer dramatische stijlkeuze. Het is een kleur die opvalt en opgemerkt moet worden.

Een groot voordeel is dat zwart mooi bij elke stijl past. Of je nu een klassieke keuken, landelijke keuken of een strakke moderne keuken wilt – zwart is altijd een goed idee.

De grootste uitdaging met een keuken met veel zwart is dat het je ruimte kleiner kan laten lijken, wat natuurlijk niemand wil in een gloednieuwe keuken. Terwijl witte en lichtere oppervlakken licht weerkaatsen, absorbeert zwart het. Dit betekent dat als je keuken weinig tot geen natuurlijk licht heeft, het erg donker zal worden. Dit zou je echter goed op kunnen lossen met een goed verlichtingsplan.

Zoals gezegd heb je met een zwarte keuken heel veel mogelijkheden. Geen enkele zwarte keuken is hetzelfde. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, vind je hieronder 12 verschillende soorten zwarte keukens, die stuk voor stuk super mooi zijn, maar er tóch anders uitzien.

1. Blauw zwarte keuken

Dit is de super mooie zwarte keuken van architect Jess Thomas en regisseur-producent Hagan Hinshaw, die in een prachtig herenhuis in Brooklyn wonen. Om de ruimte te laten werken, opende het stel de keuken naar de aangrenzende eetkamer. De zwarte zijn gemaakt van gezaagd wit eiken in Benjamin Moore’s Midnight Dream, een kleur die werd gekozen nadat Thomas en Hinshaw ten minste 10 andere tinten hadden uitgeprobeerd. Ze schilderden multiplexmonsters van 12 bij 12 inch en hielden ze in verschillende lichten. Het is een hele bijzondere kleur omdat hij in de loop van de dag verandert – soms lijkt het bijna zwart en soms is het zo blauw. Klik hier voor meer foto’s.

blauw zwarte keuken

2. Zwarte keuken met kookeiland

Studio Arthur Casas heeft samen met architect Marina Werfel het interieur ontworpen van een modern appartement in Parijs. Ook het de opvallende matzwarte keuken is door hen ontworpen. De keuken, een belangrijk designelement in het appartement, vormt een sterk contrast met de lichte meubels in de nabijgelegen woonkamer. De zwarte keukenkasten hebben bijpassend beslag, waardoor een naadloze look ontstaat. Het kookeiland schuift uit en valt naar beneden met een houten eettafel met gestoffeerde eetkamerstoelen. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte keuken kookeiland

3. Zwarte keuken met marmer

TRAMA arquitetos had een modern betonnen huis voltooid in Braga, Portugal, inclusief een hele chique zwarte keuken. De keuken, die opvalt in het overwegend betonnen, glazen en houten interieur, heeft een muur van matzwarte minimalistische kasten (die ook een deurtje hebben voor toegang tot een kattenbak), evenals een zwart houten plafond met verlichting gelijkmatig tussen de lamellen gepositioneerd. De keuken heeft ook een groot eiland met donkergrijze steen, zitplaatsen voor vier personen, een kookplaat en een onderbouwspoelbak. Boven het eiland hangen drie eenvoudige zwarte hanglampen, terwijl onder het eiland verborgen verlichting is.

zwarte keuken marmer

4. Moderne zwarte keuken

MXMA Architecture & Design heeft de verbouwing van een huis in Montreal ontworpen en bij de renovatie is een nieuwe moderne zwarte keuken inbegrepen. De zwarte keukenkasten nemen de hele lengte van de muur in beslag en creëren een sterk en gedurfd middelpunt voor het interieur. De minimalistische greeploze kasten hebben geïntegreerde apparaten, waardoor de naadloze look ontstaat die gewenst was. Naast de zwarte kasten, is de keuken ook voorzien van een zwart werkblad en een zwarte keuken achterwand. Klik hier voor meer foto’s.

moderne zwarte keuken

5. Complete zwarte keuken

Interieurontwerper Catlin Stothers voltooide het interieur van een uitbreiding van twee verdiepingen voor een huis aan een privémeer net ten noorden van Montreal, Quebec. Onderdeel van de aanbouw omvatte deze geheel zwarte keuken. De zwarte keuken bevindt zich vlak bij de hoofdingang en valt op tegen de lichte vloeren en witte muren en past precies bij alle andere zwarte elementen die door het hele huis te vinden zijn. De keuken is voorzien van een geïntegreerde koelkast en vriezer, een geïntegreerde kookplaat en een eiland om het bereiden van maaltijden gemakkelijk te maken. Met uitzondering van de kasten boven het fornuis, is de hele keuken zwart, inclusief de deurgrepen, werkbladen, achterwand en apparaten.

complete zwarte keuken

6. Matzwarte keuken

Ontwerpbureau Creative Union Network heeft de renovatie van een loft-appartement in Toronto voltooid voor een gezin met twee jonge kinderen. In interieur kenmerkt zich vooral met lichte kleuren, maar voor de keuken is er voor de kleur zwart gekozen. Deze vormt dus een een sterk contrast met de witte muren en houtaccenten in de woning. De minimalistische zwarte keukenkasten met een matte afwerking zorgen voor een strakke en gedurfde look, terwijl de houten vloer en het eilandfront warmte toevoegen aan de ruimte. De veelal greeploze kasten zijn ook aanwezig op een koffiestation en bijkeuken. Er is ook een enkele strook verlichting die in het plafond is ingebouwd en over de hele keuken loopt.

matzwarte keuken

7. Kleine zwarte keuken

Cartelle Design heeft het interieur van een klein appartement in Moskou gerealiseerd voor een jonge vrouw die een moderne en stijlvolle ruimte wilde. De belangrijkste open ruimte van het appartement heeft aan één kant de keuken en het eetgedeelte. Een minimalistische matzwarte keuken met houtaccenten werd aan de muur toegevoegd, terwijl een eettafel extra ruimte biedt voor het bereiden van voedsel en een plek om te dineren. Klik hier voor meer foto’s.

kleine zwarte keuken

8. Zwarte keuken met een raam als achterwand

Daniele Petteno Architecture Workshop ontwierp het interieur van dit kleine appartement in Londen, waar ze een raam in de keuken hadden dat doorkijkt naar de slaapkamer. Het raam, dat direct zicht op het bed biedt, doet ook dienst als achterwand voor de matzwarte keuken. De glazen keukenachterwand zorgt er ook voor dat het natuurlijke licht van de ramen aan elk uiteinde van het appartement door het interieur kan reizen, waardoor een lichte en open ruimte ontstaat, ook al heeft het appartement een lineaire lay-out.

zwarte keuken raam achterwand

9. Zwart witte keuken

Vivian Lee en Robert Edmonds van Edmonds + Lee Architects hebben hun eigen droomhuis ontworpen in San Francisco, Californië. De keuken is verhoogd vanuit de woon- en eetkamer en is toegankelijk via een houten trap die ook dienst doet als zitgelegenheid. De stijl is minimalistisch qua design, met een opvallend en gedurfd zwart kookeiland met een verlengd gedeelte voor een informeel diner. De keuken komt uit op nog een andere buitenruimte die uitkijkt op de straat. De gestroomlijnde minimalistische witte keukenkasten langs de muur en verbergen het toilet achter een deur. Klik hier voor meer foto’s.

zwart witte keuken

10. Zwarte kastenwand en wit eiland

Deze zwarte keuken en eetkamer van dit huis is ontworpen door StudioFour. Het project kenmerkt zich met een visueel palet met zwarte kasten, een wit aanrechtblad en eiland, en een natuurlijke houten tafel. De grote muur is volledig ingericht met de moderne zwarte kasten, zowel over de hele breedte als de hele hoogte. Zelfs de keuken achterwand is passend strak zwart. Daarnaast is er gekozen voor greeploze deuren, waardoor er een super strak geheel is ontstaan. Klik hier voor meer foto;s.

zwarte kastenwand wit eiland

11. Stoere zwarte keuken

Dit is de super stoere zwarte keuken van Finse interieurstylist Piia Kalliomäki. De hele muur bestaat uit zwarte kasten, terwijl aan de andere kant de muren wit zijn gehouden. Hierdoor is er een stoer licht donker contrast ontstaan. Ook de lichte en stijlvolle eethoek sluit perfect aan op de zwarte keuken. Het koper en hout daar maken het geheel wat warmer en uitnodigender. Klik hier voor meer foto’s.

stoere zwarte keuken

12. Klassieke zwarte keuken

We hebben tot nu toe vooral heel veel moderne keukens laten zien, maar er zijn ook hele mooie klassieke en landelijke zwarte keukens. Hieronder zie je daar een heel mooi voorbeeld van. In deze kleine, maar erg lichte keuken, is er gekozen voor klassieke zwarte keukenkasten, die afgewerkt zijn met een carrara wit marmeren keukenblad en zwarte leren deurgrepen. De wandkasten zijn verdeeld in open en dichte kasten, waardoor je spullen op verschillende manieren kunt opbergen. Klik hier voor meer foto’s.

klassieke zwarte keuken

Bekijk ook:
Zwarte keuken van Deense juwelier Annette
Mat zwarte keuken
Tijdloze zwarte keuken van Minacciolo

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *