Keuken apparatuur

Heteluchtoven vs. elektrische oven


Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken zijn er verschillende onderdelen waar je goed over na moet denken. De keukenkasten, het werkblad, de keuken achterwand en natuurlijk het apparatuur. De koelkast is een belangrijk onderdeel, net als het fornuis. En een keuken is natuurlijk ook niet compleet zonder een oven. Er zijn verschillende soorten ovens, waarvan de heteluchtoven en de elektrische oven de populairste zijn. Waarschijnlijk weet je nog niet eens welke van de twee je hebt, maar tóch is het belangrijk om dat juist wel te weten. Er is namelijk één groot verschil tussen een heteluchtoven en een electrische oven.

Heteluchtoven

Het grote verschil tussen een heteluchtoven en een elektrische oven heeft te maken met de manier van verwarmen. De heteluchtoven is voorzien van ingebouwde ventilatoren, die ervoor zorgen dat de warme lucht gelijkmatig binnen in de oven wordt rond geblazen. Mede doordat de lucht zowel van boven als van onder komt, heb je minder last van zogenaamde hot spots. Een bijkomend voordeel is dat je hetgeen wat je aan het bakken bent, niet perse in het midden van de oven hoeft te plaatsen.

heteluchtoven

heteluchtoven

Een mooi voorbeeld van een heteluchtoven die professioneel gebruikt wordt.

Elektrische oven

Bij een elektrische oven komt de warmte alleen van onder. Het voordeel is dat de temperatuur sneller steady wordt, doordat het voorverwarmen langer duurt. Een nadeel van een elektrische oven is dat je te maken hebt met de hot spots. Het voordeel is dat je veel eenvoudiger een gegeven temperatuur en bereidingstijd in een recept aan kan. Voor het bakken en koekjes en taarten kan dit erg fijn zijn.

Elektrische oven

Elektrische oven

Elektrische oven

Dit betekent niet dat de ene oven beter is dan de andere oven. Het belangrijkste is dat je jouw oven goed kent. Want alleen dan weet je hoe je bepaalde gerechten het beste kunt bakken.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply