Interieur, Keuken

10x Koffiecorner


Ben jij een echte koffieliefhebber, en kan je geen dag zonder een lekker kopje koffie? Het liefst twee of drie kopjes? Dan mag een goede koffiemachine natuurlijk niet ontbreken in huis. Sterker zelfs, je zou je eigen koffiecorner moeten hebben – een hoek in de keuken of woonkamer waar jij elke dag praktisch en in stijl je kopje koffie of cappuccino kunt zetten. Klinkt dat als een goed idee, en wil jij ook je eigen koffiecorner inrichten in de keuken of woonkamer? Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij de mooiste inspiratie voorbeelden van verschillende koffiecorners voor je op een rijtje gezet. Veel plezier met dit projectje!

koffiecorner

In landen als Australië en Engeland heerst er een echte koffiecultuur, waar heel veel mensen écht een passie hebben voor koffie. Mede daardoor heeft het geresulteerd in de leukste koffiebars en cafe’s waar ze de meest lekkere koffie, Expresso’s, Cortado’s en Cappucino’s serveren. Hoewel de het aantal koffieliefhebbers in Nederland een stuk minder is, is die koffiehype ook overgewaaid naar ons landje. De Nespressomachines is eigenlijk de standaard, en steeds meer mensen stappen zelfs over op een meer professionelere koffiemachines waarmee je met verse bonen kunt werken, en vaak een steamer hebben voor het creëren van de beste melk. Maar om die koffievibe écht in huis te halen, mag een leuke koffiecorner eigenlijk niet ontbreken – een hoek in de keuken of woonkamer waar je alle koffiespullen een plekje kunt geven.

Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste koffiecorners van over heel de wereld, zodat je een beter beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is. We zijn benieuwd hoe jouw koffiecorner eruit komt te zien!

1. Koffiecorner met IKEA FJÄLLBO kast

We beginnen met deze super stijlvolle koffiecorner van Becki en Chris. Tijdens hun laatste paar maanden in Vancouver begon Becki koffie te drinken. Ze vonden een aantal leuke coffeeshops in Buffalo, maar ze wilde thuis echt goede koffie maken. Hun appartement had een grote leefruimte, maar het aanrecht in de keuken was beperkt. Het koffiestation begon in de keuken, maar werd toen zo groot dat ze er een volwaardige koffiecorner voor moest maken op een aparte kast in de woonkamer. Ze koos voor de IKEA FJÄLLBO kast, een stoere industriële kast met een houten werkblad. Bovenop de kast vind je de Breville koffiemachine, die natuurlijk de show steelt. Maar ook de rest ziet er super mooi uit, zoals de Chemex koffie karaf, Fellow Stagg EKG schenkketel, de kopjes, noem maar op. Aan de muur boven de kast is een extra wandplank opgehangen, waar nog meer spullen op geplaatst kunnen worden. Love it! Klik hier voor meer foto’s.

koffiecorner becki chris sage

2. Koffiecorner in de keuken

Dit is de koffiecorner van Lindi and Russel van Lovecreatecelebrate.com, waar zij elke maand onder andere een doe-het-zelf-idee laten zien. Zo liet ze een tijdje geleden ook hun koffiecorner zien. Ook zij hebben gekozen voor een aparte kast – een witte kast die past bij de rest van de keuken. De DiLonghi espresso machine is bovenop de kast geplaatst, terwijl er ook bijpassende stoere wandplanken aan de muur zijn gemonteerd. Deze bieden plek voor allerlei spullen, zoals mokken, plantjes en ook koffiekunst! Aan de onderkant van de onderste plank vind je haakjes, waar mokken met een oor aan gehangen kunnen worden. Ook handig! Klik hier voor meer foto’s.

koffiecorner in keuken

3. Koffiecorner met heel veel planten

Dit is de koffiecorner van hovenier El Planta Papi. En wat hoort bij een hovenier? Juist, planten! Het idee was om een levendige en ademende koffiecorner in te richten. Koffie zetten is één van zijn favoriete ochtendrituelen geworden en hij wilde zich bijna omhelsd voelen door de planten terwijl hij koffie aan het zetten is. Planten geven zoveel textuur en lagen aan een ruimte. Wil jij ook planten in jouw koffiehoek? Hij zou zeker aanraden om te kiezen voor de meer winterharde en onderhoudsarme planten. Hangplanten zijn gecombineerd met planten op krukjes en planten aan de wand.

koffiecorner met heel veel planten

4. Koffiecorner met gaatjesboard

Een gaatjesboard kan op heel veel verschillende leuke en praktische manieren in huis gebruikt worden. En Jayesh Vats gebruikte een gaatjesboard voor zijn stoere koffiecorner. Hij gebruikte het SKÅDIS gaatjesboard van IKEA, voorzien van handige witte bakken. Je bent echter beperkt tot hun assortiment hulpstukken, omdat de gaten niet standaard zijn en daarom niet goed werken met generieke hulpstukken. Het gaatjesboard is aan de muur boven een kast opgehangen, waar alle mooie koffiespullen op geplaatst zijn.

koffiecorner met gaatjesboard

5. Koffiecorner met trolley

Trolleys met wielen zijn ook super handig, ook om er er een stoere koffiecorner mee in te richten. Het fijne is dat je ze eenvoudig kunt verplaatsten. Niet dat je dat elke dag moet doen, maar als het een keer moet, dan kan dat zonder al te veel moeite in ieder geval. In de koffiecorner in deze keuken is er gekozen voor een mooie witte keukentrolley op wieltjes, gecombineerd met bijpassende witte wandplanken met zwarte plankdrager aan de muur.

koffiecorner met trolley

6. Koffiecorner met een vintage kast

Dit is de koffiecorner van Carolien, een autodidactische thuiskok uit Charleston, met een passie voor lekker eten en uit eten gaan. Op haar blog Pinch Me, I’m Eating vind je eenvoudige, originele recepten die zijn geïnspireerd op lokale restaurants in Lowcountry in South Carolina en daarbuiten. Ook laat ze af en toe hele leuke interieur ideeën zien. Zo liet ze ook haar eigen koffiecorner zien, die ze ingericht heeft met haar mooie vintage kast, gecombineerd met wandplanken. Naast spullen voor koffie heeft ze dus ook genoeg plek voor spullen om thee te zetten! Op haar blog vind je ook een aantal hele goede tips voro het inrichten van een leuke koffiecorner. Lees er hier alles over

koffiecorner met vintage kast

7. Koffiecorner met Sage Barista Express

Dit is de koffiecorner van Hayley. Ze besloot om de grote stad te verlaten en te verhuizen naar het Engelse platteland. Als echte koffiesnob was zij lang op zoek naar de perfecte koffiemachine voor in huis. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor de super populaire The Sage Barista Express, die er niet alleen mooi uitziet in elke koffiehoek, maar je hebt ook de flexibele vrijheid om alles in te stellen, zodat jij het perfecte kopje koffie of cappuccino kunt zetten in je eigen huis. Het interieur van Hayley is super licht en wit met een witte vloer en witte wanden. Maar haar koffiecorner is contrasterend zwart. Super stoer! Klik hier voor meer foto’s.

koffiecorner op zwarte kast

8. Inbouw koffiecorner

De meeste mensen kopen vaak een aparte kast voor het inrichten van een koffiecorner. Maar als je van plan bent je keuken te verbouwen of gaat verhuizen en sowieso een nieuwe keuken moet kopen, dan kan je van tevoren natuurlijk al rekening houden met de koffiecorner. Zo zou je een speciale inbouwkast kunnen realiseren, geïntegreerd in de keukenkast, die speciaal bedoeld is voor je koffiehoek. Hieronder zien jullie de super mooie en strakke koffiecorner van EyeSwoon! Klik hier voor meer foto’s.

koffiecorner inbouwkast

9. Koffiecorner met opbergruimte

Opbergruimte is altijd een goed idee, of dat nou in de washok is, thuiswerkplek of een koffiecorner. Daar zal Heather Bullard het absoluut mee eens zijn. Haar mooie koffiecorner is namelijk perfect ingericht met de perfecte opbergruimte.  De deuren onder het aanrecht openen twee grote schuifladen. Dit maakt het ongelooflijk gemakkelijk om alle dingen tegelijk te zien in plaats van op je knieën door een diepe kast te klauteren. Ze bewaart de meest gebruikte items op de bovenste plank en de onderste is gereserveerd voor dingen die ze af en toe gebruiken, zoals de koffiemolen of de Franse pers.

koffiecorner opbergruimte

10. Kleine koffiecorner

Je hoeft geen mega grote keuken of woonkamer te hebben om een koffie corner te creëren. Het belangrijkste is dat je plek hebt voor je koffiemachine. In plaats van een aparte kast, is een plekje op het aanrecht dus ook mogelijk. In deze kleine keuken is een super mooie koffiecorner ingericht op het aanrecht – precies het hoekje waar je naar uitkijkt van de zithoek in de woonkamer. Om ruimte te besparen hebben ze aan de wand een kleine witte  String wandrek aan de muur gemonteerd, waar spullen opgeborgen kunnen worden.

kleine koffiecorner

Bekijk ook:
Koffiehoekje inrichten
De leukste koffie plekjes!
Kleine keuken inrichten – 20 tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply