Search and Hit Enter

Welke keukenopstelling kies jij?

Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen, moet je met ontzettend veel dingen rekening houden. Waar ga je de keuken kopen, laat je hem uniek ontwerpen, wil je gebruikmaken van donkere kleuren of juist lichte tinten? En dan moeten we het nog hebben over de keukenopstelling. Deze blog vertelt meer over de verschillende opstellingen die een keuken kan hebben, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Een rechte keuken is ideaal voor weinig ruimte

Voor kleinere ruimtes is een rechte keuken de beste optie. Dit komt doordat je hierdoor een kleiner oppervlakte in beslag neemt. Minder ruimte betekent vaak wel minder kasten. Laat daarom een ruime houten keuken ontwerpen door een ervaren keukenspecialist.

Zij weten vaak precies hoe de ruimte optimaal benut kan worden. Dit kan bijvoorbeeld met een bijpassende kastenwand of het slim plaatsen van keukenapparatuur. Je wilt natuurlijk wel al je spullen kwijt kunnen, zonder dat het rommelig wordt.

rechte keuken hout

Voeg een kookeiland toe

Wanneer je iets meer ruimte ter beschikking hebt, is het leuk om een kookeiland toe te voegen. Hierdoor creëer je niet alleen meer werkruimte, maar het is ook nog eens erg gezellig wanneer je er met stijlvolle krukken een bar van maakt. Ontzettend gezellig om bij te kletsen tijdens het koken en ideaal voor een borrel!

zwarte houten keuken kookeiland

De keuken in u-vorm

De u-vorm is ideaal wanneer je een soort extra ruimte aan de woonkamer vast hebt zitten. Je benut met deze keukenopstelling de ruimte perfect, doordat iedere wand gebruikt wordt. Een grote kastenwand, een ruim werkoppervlak en veel bewegingsruimte. Dat klinkt goed, toch?

De keuken neemt in dit geval veel van de ruimte in beslag. Denk daarom goed na waar je alles plaatst, zodat het niet te vol lijkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rustig ontwerp, zoals een moderne keuken zonder grepen. Deze stijl heeft weinig drukke details, waardoor het strak en stijlvol is.

De hoekkeuken: ideaal voor een brede ruimte

Kook je graag samen met je partner of bak je vaak koekjes met je kinderen? Dan is een hoekkeuken een ideale keuken. Een voorwaarde is wel dat je een brede ruimte hebt. Deze keukens hebben vaak een groot keukenblad waar je gezellig tegelijk aan de slag kunt, zonder elkaar in de weg te staan.

Zorg er wel voor dat je goed nadenkt over de opslagruimte. Een hoekkeuken betekent automatisch een hoekkast. Plaats je hier geen carrousel in, dan zul je regelmatig achterin de kast moeten graaien. Een keukenontwerper helpt je graag bij deze keuze.

hoekkeuken landelijk

Waar plaats je de keuken?

Heb je bedacht welke keukenopstelling past in jouw woning? Dan moet je nog nadenken waar/hoe je de keuken wil plaatsen. Wil je een open keuken die deel uitmaakt van de woonkamer? Hier kun je gezellig met je gezin kletsen tijdens het koken. Of wil je juist dat het een aparte ruimte is, zodat je geen last hebt van de etensgeuren? Dan is een gesloten keuken juist een goed idee.

Dan kun je ook nog kiezen voor een combinatie van de twee met een half open keuken. Hierbij wordt de afscheiding gemaakt door een tussenwand. Zo heb je toch de gezelligheid van de open ruimte.

Laat je in ieder geval altijd adviseren

Deze blog heeft je een kijkje in de keuken gegeven over de mogelijkheden voor verschillende opstellingen. Toch is het ontwerp altijd afhankelijk van de ruimte, waar de keuken geplaatst wordt. Vraag daarom een gesprek aan met een keukenspecialist. Zij hebben jaren ervaring met het ontwerpen en plaatsen van keukens, zodat zij precies weten hoe ze jouw wensen zo goed mogelijk kunnen verwerken in het ontwerp.

Laat je goed adviseren en verdiep je in de verschillende stijlen. Een keuken koop je tenslotte niet ieder jaar!

Bekijk ook:
Keuken achterwand ideeën, tips en inspiratie voor jouw droomkeuken
10x Landelijke keukens
Kleine keuken inrichten – 20 tips!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *