Meubels

DIY houten tijdschriften wandrek


Het is weer tijd voor een leuk DIY project. Vandaag willen we laten zien hoe je heel eenvoudig een super stoer houten tijdschriften wandrek kunt maken. We hebben hebben het gevonden bij blogger Caroline. Burkatron is de blog van Caroline, waar ze gepassioneerd schrijft over leuke en inspirerende onderwerpen zoals mode, beauty en interieur & design. En ze is dol op DIY projecten. Het leuke van haar DIY projecten is dat ze hele mooie dingen op een heel eenvoudige manier maakt. Zo had Caroline dus ook laten zien hoe je een super stoer DIY houten tijdschriften wandrek kunt maken. Kijk snel verder!

DIY houten tijdschriften wandrek

Caroline houdt van tijdschriften, vooral interieur- en reistijdschriften. Ze vindt het heerlijk om het te lezen, gewoon er doorheen te bladeren, en natuurlijk een leuk plekje in huis te geven. Vroeger had ze een andere tijdschriftenrek, maar ze had een hele stoere houten tijdschriften wandrek gezien in een hometour op Apartment Therapy. Ze kon helaas niet achterhalen waar de wandrek te koop was, waardoor ze uiteindelijk besloot om er gewoon zelf één te maken.

DIY houten tijdschriften wandrek

Wat heb je nodig:
– Houten planken;
Master Tools boormachine;
– Schroefjes;
– Houtlijm.

Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe hoog en breed de tijdschriften wandrek wordt. In totaal heb je vijf houten plankjes nodig. Twee zijkanten, één voor de onderkant, één voor de voorkant, en één voor de achterkant. Hieronder zie je welke afmetingen Caroline heeft gebruikt.

Onderkant: 9cm x 80cm
2 x zijkanten: 9cm x 24cm
Achterkant: 9cm x 76cm
Voorkant: 4cm x 76 cm

1. Begin met het vastlijmen van de twee zijkanten aan de onderkant. Om het steviger te maken, is het aan te raden om de plankjes ook vast te schroeven.

2. Daarna kan de achterkant vastgelijmd en vastgeschroefd worden, aan de bovenkant van de zijkanten. Hetzelfde kan gedaan worden met de voorkant, die iets lager (ongeveer 2 cm) komt.

3. Tot slot moet het tijdschriften wandrek aan de muur gemonteerd worden. Caroline heeft voor nu ophangsysteem gebruikt waarmee ook spiegels worden opgehangen. Maar omdat tijdschriften vrij zwaar kunnen zijn, is het verstandig om twee gaten in de muur te boren, zodat je de houten tijdschriften wandrek in de muur kunt schroeven.

DIY houten tijdschriften wandrek

Bron: Burkatron.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply