Search and Hit Enter

12x IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA staat bekend om heel veel kastsystemen. De PAX kasten van IKEA zijn daar zéker één van. Het PAX systeem van IKEA zijn garderobekasten of kledingkasten die je zelf helemaal naar wens kunt samenstellen met kasten in verschillende formaten, planken, ladekasten, hangers, kledingroedes, deuren, noem maar op. IKEA heeft zelf een aantal standaard varianten samengesteld, maar het is dus ook mogelijk om zelf jouw ideale kledingkast samen te stellen met het PAX systeem. Hoe dit eruit kan komen te zien? We hebben de mooiste inspiratie voorbeelden gevonden van de PAX kasten van IKEA.

IKEA PAX kasten inspiratie

Inloopkast met IKEA PAX

De IKEA PAX kasten kunnen overal in huis gebruikt worden. In de hal kan je het als garderobekast voor jassen en schoenen gebruiken, of in de slaapkamer als kledingkast bijvoorbeeld. En het PAX systeem staat vooral ook bekend als hét IKEA systeem die je kunt gebruiken om een complete inloopkast in te richten. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen hoe uitgebreid jouw PAX kastindeling wordt. Het kan bestaan uit één kast element, maar je kan er ook een complete muur of zelfs de complete kamer mee inrichten.

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

PAX deuren

De PAX kasten in inloopkasten zijn erg populaier zonder kastdeuren. Open kasten, waarbij je direct ziet waar alles hangt of opgeborgen is. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om wél kastdeuren te nemen. Naast normale kastdeuren in verschillende modellen, zijn er bijvoorbeeld ook schuifdeuren voor het PAX systeem.

PAX & KOMPLEMENT

Een goede garderobekast is altijd voorzien van een goede indeling. Denk aan ladekasten, kledingroedes, opbergboxen, noem maar op. Voor de PAX kasten zijn er daarom de KOMPLEMENT elementen verkrijgbaar. Daarmee kan je jouw ideale PAX kast samenstellen. Ladekasten zijn vanzelfsprekend, maar KOMPLEMENT heeft bijvoorbeeld ook uitrekbare broekhangers, multihangers, kastverdelers, uitrekbare planken, noem maar op. Superhandig!

Hieronder tonen we een aantal foto’s van leuke PAX-kast indelingen, ter inspiratie!

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

Pax planner

Pax is dus een mega uitgebreid systeem. Het grote voordeel is dat je jouw kast helemaal kunt personaliseren naar je eigen wensen en smaak. Het nadeel is dat je door alle mogelijkheden de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heeft IKEA de Pax planner in het leven geroepen. De Pax planner is een handige online tool die je helpt bij het samenstellen van je Pax kast. Je beging met het selecteren van de gewenste PAX elementen. Zo kan je kiezen uit de verschillende frames, hoekelementen, knoppen en handgrepen. Je kunt zelfs kijken hoe het in in je huis staat, door de muren en vloer te bewerken in de planner. Daarna is het taak om de in te richten met de gewenste onderdelen. Het uiteindelijk gemaakte ontwerp van jouw PAX kast kan je afdrukken en meenemen naar de IKEA vestiging. Daar is het alleen dus een kwestie van het verzamelen van alle onderdelen.

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX kasten inspiratie

IKEA PAX inbouwkast

Inbouwkasten zijn erg populair. Kasten die op maat zijn gemaakt, zodat ze mooi in een bepaalde ruimte passen in huis. Zo zou je een inbouwkast over de gehele muur bouwen, zodat alle centimeters optimaal worden benut. En wanneer je bijvoorbeeld een schuine wand hebt, dan kan het ook een goed idee zijn om een inbouwkast te realiseren. Omdat inbouwkasten maatwerk zijn, zullen de kosten ook een stuk hoger liggen dan een normale kant en klare kast die je in de winkel koopt. Dit is de reden waarom veel mensen PAX kasten van IKEA gebruikt voor een inbouwkast. Het handige van het gebruik van de PAX kasten voor de inbouwkast, is dat de onderdelen voor de inrichting van de kast allemaal bij IKEA verkrijgbaar zijn. Denk aan de ladekasten, de kledingroedes, de planken, noem maar op. Dit hoef je dus niet op maat te laten maken, waardoor je hierop kunt besparen. Wat je natuurlijk wel moet doen, is het op maat maken van de PAX frames voor de inbouwkast. Dit kan betekenen dat je ze voor een deel weg moet zagen, of juist een deel erbij moet bouwen. Dit is allemaal afhankelijk van hoe jouw ruimte eruit ziet.

IKEA PAX inbouwkast inspiratie

IKEA PAX inbouwkast inspiratie

IKEA PAX inbouwkast inspiratie

IKEA PAX inbouwkast inspiratie

IKEA PAX inbouwkast inspiratie

IKEA PAX inbouwkast inspiratie

IKEA PAX inbouwkast inspiratie

Bron: Blissfulbblog.com | Mittvitahus.blogspot.com | Ikeafamilylivemagazine.com | Livethemma.ikea.se

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *