Search and Hit Enter

Ronde eettafel

Als je een nieuwe eettafel uitkiest, dan is de vorm van groot belang. Ga je voor een rechthoekige eettafel, een vierkante eettafel, een ovalen eettafel of een ronde eettafel? De rechthoekige en vierkante eettafel is veruit het meest populair, maar vandaag willen we laten zien dat een ronde eettafel ook super leuk kan zijn. Bekijk hieronder wat de voordelen en de nadelen zijn van een ronde eettafel en de mooiste inspiratie voorbeelden. Daarnaast hebben we een aantal hele mooie ronde eettafels voor je geselecteerd, die je direct kunt kopen!

grote-ronde-eettafel

kleine-ronde-eettafel

Ronde eettafel nadelen

Laten we beginnen met de nadelen van een ronde eettafel. Wat zijn de redenen waarom je geen ronde eettafel zou moeten nemen? Lees het hieronder:

 • Vanwege de ronde vorm, is de ronde eettafel eigenlijk niet geschikt om deze tegen een muur te plaatsen. Je zou het dus vrij van de muur moeten plaatsen, zodat je er stoelen omheen kunt zetten en eromheen kunt lopen;
 • Door bovenstaande nadeel is een ronde tafel niet voor elke ruimte geschikt. Een voorbeeld daarvan is een hele smalle ruimte;
 • De ronde randen kunnen ervoor zorgen dat kinderen sneller dingen op de grond laten vallen;
 • Een ronde eettafel is gezellig voor grote gezelschappen, maar als je bijvoorbeeld met z’n tweetjes bent, kan dit juist ongezellig zijn. Zorg er daarom voor dat je het goede formaat neemt!

ronde-eettafel-6-personen

Ronde eettafel voordelen

Een ronde eettafel heeft dus twee belangrijke nadelen. Daartegenover heeft het ook een aantal hele goede voordelen. Ook die voordelen hebben we uiteraard op een rijtje gezet:

 • Een ronde eettafel is erg geschikt voor kleine ruimtes, vooral als je zoveel mogelijk zitplekken wilt creëren rondom de tafel;
 • Een ronde eettafel heeft een gezellige uitstraling;
 • Kinderen kunnen zich niet stoten aan gevaarlijke hoeken;
 • Een ronde eettafel kan voor ruimtelijkheid zorgen in de kamer;
 • Een ronde eettafel is erg geschikt voor gezelschapsspellen;
 • Alle mensen zitten lekker dicht bij elkaar en kunnen hierdoor beter met elkaar communiceren tijdens het eten. Ideaal voor als je met een groepje of een grotere groep eet.

ronde-eettafel-vaste-bank

ronde-eiken-houten-eettafel

stoere-ronde-eettafel

Hoeveel personen aan een ronde eettafel?

Een belangrijke vraag bij het kopen van een eettafel is hoeveel personen eraan kunnen zitten. Bij een rechthoekige of vierkante eettafel is dat makkelijker uit te rekenen dan bij een ronde eettafel. Met hoeveel personen je aan een ronde eettafel kan zitten, is natuurlijk heel erg afhankelijk van het formaat. Bij een eettafel met een diameter van 80 cm kan je bijvoorbeeld met drie personen aan zitten, terwijl je aan een eettafel met een diameter van 180 cm met maar liefst tien personen aan zitten. Onderstaande afbeelding laat zien met hoeveel personen je aan ronde eettafels kan zitten van verschillende formaten.

Hoeveel personen aan een ronde eettafel?

Vloerkleed onder ronde eettafel

Wil je een vloerkleed onder de eettafel plaatsen? Dit kan een goed idee zijn. Houd wel rekening mee dat het vloerkleed snel vies kan worden. Neem bij voorkeur een laagpolig kleed in een donkere kleurtint. Deze zijn minder vuilgevoelig en kunnen eenvoudiger gereinigd worden. De meeste mensen kiezen voor een rechthoekig vloerkleed, maar onder een ronde eettafel staan ronde vloerkleden ook super leuk. Belangrijk is dat het vloerkleed groot genoeg is, waardoor je zonder problemen de eetkamerstoelen van de eettafel kan schuiven.

ronde-eettafel-dik-tafelblad

ronde-eettafel-mooi

ronde-eettafel

ronde-marmeren-eettafel

Rond vloerkleed onder ronde eettafel

Rond vloerkleed onder ronde eettafel

Rond vloerkleed onder ronde eettafel

Rond vloerkleed onder ronde eettafel

Ronde eettafel kopen

Ronde eettafels heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Je hebt houten ronde eettafels, stalen ronde eettafels, marmeren ronde eettafels, ronde eettafels met stalen onderstellen, noem maar op. Er is altijd dus wel een ronde eettafel verkrijgbaar die in jouw interieurstijl past. Ben jij op zoek naar een ronde eettafel? Wij hebben alvast een aantal hele mooie ronde eettafels voor je gevonden in verschillende stijlen en formaten. Wellicht zit daar één tussen, die helemaal voldoet aan jouw droomtafel. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

1 Comment

 1. Kunnen jullie mij aan de leverancier helpen van de rond eettafel met bijpassende stoelen en de octaaf lampen erboven.

  Groetjes
  Anneke Tuijnman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *