Tafel

Zo gebruik je een sidetable!


Tafels heb je in heel veel verschillende soorten. Eettafels, salontafels, bijzettafels, noem maar op. Vandaag willen we het hebben over de wandtafel, oftewel sidetable in het Engels. Een sidetable is anders dan een bijzettafel. Een bijzettafel is vaak een klein tafeltje, die je aan de zijkant van je bank plaatst. Een sidetable is hoger en breder, en heeft bovendien een veelzijdig karakter. Als je weet wat je ermee kan, dan zou je nooit meer zonder een sidetable willen. Dat willen we vandaag laten zien met de mooiste inspiratie voorbeelden van sidetables in huis!

sidetable-inspiratie

Sidetable als dressoir

Een sidetable is een heel mooi alternatief voor een dressoir voor als je niet veel ruimte in je woonkamer hebt. Je kunt het dus gebruiken om er van alles en nog wat op te plaatsen. Mooie spullen die gezien mogen worden. Leuke plantjes, mooie tafelboeken, stapels tijdschriften, kaarsen, glazen stolpen of stijlvolle vazen. Je ziet een sidetable dan ook regelmatig terugkomen in de woonkamer of de slaapkamer.

sidetable-dressoir

sidetable-eettafel

sidetable-inspiratie

Sidetable in de hal

De hal is vaak een lange en smalle ruimte. Naast een garderobe, een kapstok of een schoenenkast, kan je er niet heel veel kwijt. Het voordeel van een sidetable, is dat het een smalle hoge tafel is, waardoor het niet al teveel ruimte inneemt. Dit maakt de wandtafel ideaal voor in de hal, voor kleine spullen zoals plantjes en bloemen. Het is bijvoorbeeld ook erg handig voor het plaatsen van een bakje voor de sleutels en muntgeld. Je kan de sidetable combineren met een mooie spiegel aan de muur boven de tafel. Of plaats er een mooi schilderij op.

sidetable-inspiratie

Sidetable in de hal

Sidetable in de hal

Sidetable in de hal

Sidetable achter de bank

De bank wordt vaak tegen een muur in de woonkamer geplaatst, maar afhankelijk van de woonkamer, kan het soms een beter idee zijn om de bank centraal in de woonkamer te plaatsen. Dit kan voor ruimtelijkheid zorgen in de kamer. Je hebt bovendien de mogelijkheid om iets achter de bank te plaatsen. Een sidetable bijvoorbeeld! Omdat een sidetable iets hoger is, zou je de sidetable achter de bank ook heel goed als vitrinekast kunnen gebruiken, mits het design zich hiervoor leent.

sidetable-achter-bank-2

sidetable-achter-bank

sidetable-achter-bank

Ben je op zoek naar een mooie sidetable? Onderstaande tafels zijn verkrijgbaar bij Goossens wonen & slapen!

goossens-wonen-slapen-sidetables

1. Sidetable Juar
2. Sidetable Saar
3. Sidetable Robuust
4. Wandmeubel Vik
5. Sidetable Oxford
6. Sidetable Metal

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply f van neer 22 juni 2020 at 14:58

    de sidetable met glas op de foto, zijn die ergens te koop?

  • Leave a Reply