Woonaccessoires

DIY underlayment plantenstandaard


We zijn gek op leuke DIY projecten! En vooral als ze niet al te ingewikkeld zijn. Vandaag willen we jullie inspireren met zo’n leuk, en een vrij eenvoudig te realiseerbaar DIY projectje. Caithlin en Manda van Themerrythought.com kennen jullie al, omdat we het DIY daybed van hen hebben laten zien, gemaakt van stoere underlayment planken. Het DIY projectje die we vandaag gaan laten zien, komt ook van hen. We gaan laten zien hoe je heel eenvoudig super leuke en stoere underlayment plantenstandaards kunt maken!

DIY underlayment plantenstandaard

Afmetingen

Belangrijk om te weten is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe groot de plantenstandaard wordt. Het is een ronde plantenstandaard, dus bepaald vooral wat de diameter van het bovenste plankje wordt en hoe hoog het moet worden. Caithlin en Manda hebben twee standaarden gemaakt, een kleine met een diameter van 10cm en een iets grotere met een diameter van 20cm.

DIY underlayment plantenstandaard

Wat heb je nodig?

– Underlayment;
– Meetlint;
– Potlood;
– Decoupeerzaag
– Schuurpapier
– Passer

Stap 1 – Ronde plank

Gebruik een passer om de cirkel uit te tekenen op de underlayment plank. Deze cirkel kan je eruit zagen met behulp van een decoupeerzaag of een speciale zaag waarmee je cirkels kunt zagen.

Stap 2 – Onderstel

Het onderstel bestaat uit twee rechthoekige plankjes, die in elkaar geschoven kunnen zorgen. Dit kun je doen door twee spleten uit de planken te zagen, die net zo breed zijn als de dikte van de plankjes. Daarnaast moet er ook er aan de bovenkant van beiden plankjes een inham gecreëerd worden. Deze inham moet net zo groot zijn als de diameter van de cirkel, zodat deze er in geplaatst kan worden.

Stap 3 – Schuren en in elkaar zetten

Als alle plankjes gereed zijn, kan je ze glad opschuren, zodat ze splintervrij zijn. Daarna is het een kwestie om de plantenstandaard in elkaar te zetten.

DIY underlayment plantenstandaard

DIY underlayment plantenstandaard

DIY underlayment plantenstandaard

DIY underlayment plantenstandaard

Bron: Themerrythought.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply