Search and Hit Enter

Feng shui tips voor een kleine slaapkamer

Heb jij al een tijdje last van een slechte nachtrust, en je hebt al van alles en nog wat geprobeerd om beter te slapen? Wellicht kan je Feng Shui uitproberen – Feng shui helpt bij het creëren van een ruimte met helende en verzorgende energie in de slaapkamer. Wanneer een slaapkamer goede feng shui heeft, kan het zenuwstelsel ontspannen en komen we in een plaats van liefde en veiligheid, die erg belangrijk zijn voor een goede nachtrust. Interesse? Lees dan snel verder voor onze Feng shui tips voor een kleine slaapkamer.

We kennen allemaal de vele factoren die een rol spelen als het om slapen gaat: een comfortabel bed en matras, het gebruik van cafeïne, voldoende lichaamsbeweging, noem maar op. Maar ook je slaapomgeving kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van je nachtrust. Volgens de principes van Feng shui kunnen een paar kleine veranderingen niet alleen helpen een betere nachtrust te krijgen, het zal ook ten goede zijn van je gezondheid, relaties en rijkdom.

Feng shui is een oude Chinese kunst die te maken heeft met de inrichting van een ruimte – de manier waarop je objecten in een ruimte plaatst. De opstelling van je meubels en omgeving beïnvloedt de energiestroom van die ruimte, en deze energie beïnvloedt je mentale toestand, fysieke gezondheid, geluk en succes. Vooral in een kleine slaapkamer, waar je de uitdaging hebt om die beperkte ruimte en oppervlakte goed te benutten, kan het een goed idee zijn om rekening te houden met Feng shui.

Of het nou echt werkt of niet, onderstaande tips zorgen er sowieso voor dat je slaapkamer beter zult aanvoelen, zowel praktisch als esthetisch.

1. Hoofdbord tegen de muur

Als het gaat om het creëren van een feng shui vriendelijke slaapkamer, is het belangrijk om niet met je hoofd onder een raam te slapen. Je energie heeft extra bescherming nodig tijdens het slapen, dus je moet je bed tegen een muur plaatsen met een stevig hoofdbord om je te ondersteunen. Als het verplaatsen van je matras rechtstreeks onmogelijk is, investeer dan in stevige raambekleding die je kunnen afschermen van de buitenwereld.

feng shui tips bed kleine slaapkamer

2. De beste Feng shui kleuren

Door de juiste slaapkamer kleuren te gebruiken, harmoniseer je de slaapkamer. Dit zijn de beste kleuren voor je kleine slaapkamer volgens de wetten van Feng Shui:

  • Blauw: gebruik blauw waar je kalmte en rust wilt voelen, daarom is het het een goed idee voor slaapkamers omdat het de slaap bevordert. In Feng Shui staat het voor wijsheid en sereniteit.
  • Rood: Rood in Feng shui wordt gezien als een vrolijke, gepassioneerde tint die vanwege de gepassioneerde kant goed is om met mate te gebruiken in slaapkamers. Overheers nooit een slaapkamer met rood, want te veel kan agressiviteit, ruzies en zelfs de concentratie verstoren – gebruik het met mate om de juiste balans te krijgen. Ga dus niet voor rode muren in de slaapkamer – gebruik het klein, bijvoorbeeld in de vorm van een kussen of een schilderij.
  • Pastel kleuren: pastelkleuren worden gezien als rustig en zachtaardig en zijn geweldig voor kleine slaapkamers omdat ze rust oproepen en daarom goed werken om slaap op te wekken. In Feng shui worden ze gezien als spiritueel en harmonieus, dus als je van een lichte maar zachte slaapkamer houdt, gebruik dan pasteltinten.

feng shui tips kleuren kleine slaapkamer

3. Geen rommel onder het bed

Rommel is sowieso not done in de wereld van Feng shui, maar dat geldt vooral voor de ruimte onder je bed. Je realiseert het je misschien niet, maar de energie van de dingen die je onder je bed opbergt, kan naar over slaan naar jou. Daarom adviseren feng shui specialisten om alle rommel op te ruimen, zodat energie gemakkelijk om je heen kan stromen terwijl je slaapt. Als die dingen actieve energie hebben of vertegenwoordigen, zoals schoenen of boeken, kun je het op een onbewust niveau opnemen. Heb je een bed met opbergruimte? Berg daar dan zachte spullen op, zoals lakens, beddengoed en kussens.

4. Denk in paren

Omdat de slaapkamer de meest besloten ruimte in je huis is, is het de perfecte plek om positieve romantische en relationele energie te manifesteren. Om je relatie-chi te vergroten, moet je ervoor zorgen dat alles in je slaapkamer in tweeën is om beide partners in de relatie te symboliseren. De makkelijkste manier om dit te doen is met twee bijpassende nachtkastjes aan weerszijden van het bed, met elk twee lampen. Kunst ophangen met één enkele afbeelding zal gevoelens van eenzaamheid en isolement aanwakkeren. Kies daarom voor foto’s en afbeeldingen met twee personen.

5. Slaap nooit onder balk aan het plafond

Balken aan het plafond kunnen er super mooi uitzien, maar volgens de wetten van Feng shui moet je er absoluut niet onder slapen. De balk ‘splitst’ namelijk je bed. Is een andere opstelling niet mogelijk? Schilder de balken dan in dezelfde kleur als het plafond om niet zoveel neerwaartse druk op je te creëren.

6. Zo min mogelijk elektronica

Elektronica, zoals een tv, laptop en telefoon, is slecht voor de Feng shui in je kleine slaapkamer. Ze verstoren namelijk de nachtrust. Als je je telefoon als wekker gebruikt, houd hem dan anderhalve meter bij je bed vandaan, zodat je moet opstaan om hem uit te zetten. Zo kom je ook niet in de verleiding om laat op de avond te scrollen.

kleine slaapkamer blauwe muren feng-shui

7. Biologisch beddengoed

Biologisch beddengoed is de beste optie voor een slaapkamer die voldoet aan de principes van feng shui. Er is veel ethiek betrokken bij de manier waarop conventioneel beddengoed wordt gemaakt en vervaardigd, dus al die energie is verweven in de materialen die je voor jouw kleine slaapkamer kiest. Doe je best om de meest ethische, niet-toxische materialen te kopen die je je kunt veroorloven, want dat zal je leven beïnvloeden. Wit beddengoed vormt een leeg canvas waarmee je verschillende accenten kunt aanbrengen.

8. Zachte lijnen en ronde vormen

Probeer bij het kiezen van meubels in je kleine slaapkamer voor meubels met zachte lijnen en ronde vormen te gaan. Vierkante hoeken hebben puntige energie en kunnen een scherpe omgeving creëren. Men denkt dat de “gifpijlen” gevormd door rechte hoeken negatieve energie rechtstreeks naar je slaapvorm leiden. Om een meer zen nachtkastje te creëren, beperk je wat je op het oppervlak plaatst. Houd het simpel met een lamp, een paar inspiratieboeken, een foto en een plant of verse bloemen.

9. Verlichting

Bij het verlichten van je slaapkamer is flexibiliteit de sleutel. Je wilt overdag veel natuurlijk licht en ’s avonds zacht licht licht. Blootstelling aan zonlicht ’s ochtends beïnvloedt je serotoninespiegels en kan je de rest van de dag beïnvloeden. Zorg bij het kiezen van je verlichting voor een combinatie van verschillende soorten verlichting.

10. Bereikbaarheid van het bed

In een kleine slaapkamer neig je snel om je bed in een hoek te plaatsen. Maar voor goede Feng shui is het belangrijk dat er genoeg ruimte is om aan alle kanten van het bed te kunnen lopen. Als je een relatie hebt, zal dit helpen om vrede in harmonie in je relatie te creëren. Je laat metaforisch genoeg ruimte voor jullie beiden om comfortabel in de kamer te leven. De ene partner krijgt niet meer ruimte, en dus meer belang in de relatie.

feng shui kleine slaapkamer bed tegen muur

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *