Toilet

Mooi modern toiletontwerp met Terrazzo


Terrazzo is een composietmateriaal, dat gecreëerd wordt door marmersteentjes te mengen met Terazzo mortel. De mortel wordt in eerste instantie ruw gelegd en vervolgens terug geslepen. Daarna wordt het gepolijst of gelakt met een speciale beschermende coating. Deze techniek zorgt bovendien voor een hele mooie rustieke en natuurlijke uitstraling, gekenmerkt door mooie patronen en motieven. Je ziet het vooral gebruikt worden voor vloeren en aanrechtbladen, maar nu Terrazzo weer helemaal een trend is, wordt het voor steeds meer doeleinden gebruikt. Dit toilet is een mooi voorbeeld. In plaats van een Terrazzo vloer, zijn de muren bekleed met Terazzo. Super nice!

Mooi modern toiletontwerp met Terrazzo

Terrazzo muren

Het toilet is ontworpen door interieurontwerper Nika Buzko. Zij heeft een stoer en modern appartement ontworpen en ingericht. Daarbij heeft ze gebruik gemaakt van mooie en stoere materialen zoals beton, staal en hout. En ook Terrazzo komt als een rode draad terug door heel het appartement. Zo is het keukeneiland bijvoorbeeld volledig bewerkt met Terrazzo. Hierdoor springt het als een echte blikvanger direct in het oog.

Mooi modern toiletontwerp met Terrazzo

Zwart toilet en wastafel

Het toilet straalt één en al klasse uit. Het is een vrij ruim toilet, die op een hele stijlvolle manier is ingericht en afgewerkt. De vloer is betegeld met stoere grijze betonlook tegels. Deze tegels komen deels terug op een aantal muren. Voor de overige muren is er dus gekozen voor een bijzondere Terrazzo afwerking. Het Terrazzo heeft een witte basis, terwijl het patroon uit verschillende tinten blauw en bruin bestaat. Hierdoor hebben de muren zowel een moderne als een klassieke uitstraling. Er is gekozen voor een stoer modern matzwart toilet, die super mooi bij de Terrazzo muren past.

Mooi modern toiletontwerp met Terrazzo

Er is ook een andere grote muur bewerkt met Terrazzo. Tegen die muur is een dik zwevend werkblad gemonteerd, waar de wastafel op is geplaatst. Ook die is matzwart. Daarboven is een muurbrede wandspiegel opgehangen. Op de vloer, onder de wastafel, vind je een grijze vilten mand, waar doekjes zijn opgeborgen. Een klein, maar super leuk detail, die het verschil kan maken in een interieur.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply