Toilet

12x Toilet inspiratie


Ben je op zoek naar toilet inspiratie, leuke originele ideeën, en tips voor het inrichten van een praktisch en mooi toilet? Wij hebben 12 mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. kijk snel verder!

Het toilet wordt vaak de kleinste ruimte van het huis genoemd. Dit betekent niet dat het makkelijker is om een toilet in te richten, vergeleken met bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Ook voor een toilet moet je namelijk een stijl, materialen en kleuren bepalen. Wat voor soort vloer en wat voor soort wanden wil je? Wil je spotjes in het plafond of ga je voor een mooie wandlamp of hanglamp? Daarnaast moet je ook denken aan de kleine details, zoals de wc rolhouder, de toiletborstel + houder, het bedieningspaneel, het fonteintje, noem maar op. Geen idee hoe je moet beginnen? Laat je inspireren door onderstaande 12x toilet inspiratie.

1. Strak donker toilet met naadloze afwerking

Veel mensen kiezen voor lichte kleuren in een toilet, omdat het meestal een kleine ruimte is. Lichte kleuren zorgen ervoor dat het ruimtelijker wordt, terwijl donkere kleuren er juist voor zorgen dat een kleine ruimte nog kleiner lijken. De interieurontwerpers van Oooox kozen echter ervoor om het anders te doen voor dit toilet – het toilet van een klein appartement uit Praag. Ze hebben juist gekozen voor een donkere kleuren, met een donkergrijze strakke gietvloer, gecombineerd met strakke donkere, bijna zwarte, muren. Het resultaat van de naadloze afwerking is super mooi. Aan de muur boven het toilet is een inbouwkast met spiegel-schuifdeuren gebouwd, waar spullen in opgeborgen kunnen worden.

toilet inspiratie donker ontwerp

2. Modern luxe toilet met zwart en hout

Stephen Tsymbaliuk is een interieurontwerper uit Oekraiene, die bekend staat om de mooie strakke moderne interieurs met een luxe uitstraling. Onderstaand toiletontwerp is daar een mooi voorbeeld van, onderdeel van door hem ontworpen appartement uit Kiev.  Voor het gehele appartement is er gekozen voor een mooi materialen- en kleurenpalet  bestaande uit voornamelijk donkergrijs, zwart en hout. In het toilet vind je lichtgrijze tegels op de vloer, gecombineerd met hele grote vierkante donkergrijze wandtegels. Voor het inbouwreservoir is een hele mooie ombouw gerealiseerd, waarachter verlichting is geïntegreerd, waardoor het geheel een hele luxe uitstraling heeft gekregen. Het matzwarte hangtoilet past perfect bij het plaatje.

Leestip: 15x Zwart toilet

toilet inspiratie modern luxe toilet

3. Donker toilet met natuursteen

Architect Jana Schnappel Hamrová, van Objectum, ontwierp dit toilet in een gezinsappartement in Praag. Hoewel er voor de rest van het appartement gekozen is voor een licht en neutraal interieur, kenmerkt het toilet zich met donkere kleuren. De grote donkere natuurstenen muur vormt de blikvanger van het toilet, afgewisseld met grote donkergrijze wand- en vloertegels. Dit hebben ze gecombineerd met een modern wit toilet, wit bedieningspaneel en RVS toiletborstel en wc rolhouder.

toilet inspiratie donkere natuurstenen muur

4. Minimalistisch underlayment toilet

Dit is het stoere toilet van het Plywood House – een inspirerend project van architect Simon Astridge – die in Londen drie uitbreidingen en een totale interne renovatie van een typisch Victoriaans rijtjeshuis heeft gerealiseerd. Het concept omvatte het kiezen van vijf materialen als palet voor het project, dit waren beton, multiplex, metselwerk, natuursteen en de lucht. Voor dit toilet is multiplex de hoofdrolspeler, met een multiplex vloer en multiplex wanden. Het moderne hangtoilet en het minimalistische bedieningspaneel staat er super mooi bij.

toilet inspiratie multiplex vloeren wanden

5. Witte ronde tegeltjes en underlayment wandbekleding

Ook voor dit toiletontwerp is er gekozen voor stoere multiplex planken, maar tóch ziet het er heel anders uit dan bovenstaand ontwerp. Hier hebben de ontwerpers van ArtPartner Architects de multiplex planken gecombineerd met ronde witte pennytiles tegels. Met de pennytiles tegels is een lambrisering gecreëerd, terwijl de bovenkant van de wanden en het plafond met multiplex zijn bekleed. Een mooie combinatie!

toilet ontwerp multiplex witte pennytiles tegels

6. Modern toilet met terracotta tegels en strakke inbouwkast

Bij het Noorse FagFlis, een specialist van keramische tegels, vonden we dit super mooie toilet. Een klant uit Oslo heeft onder andere voor hun toilet gekozen voor de mooie keramische terrazzo tegels. Daarmee zijn niet alleen de vloer betegeld, maar er is ook een lambrisering mee gecreëerd aan de wanden. De bovenste gedeeltes zijn strak gestuukt en wit geverfd, en achter het inbouwreservoir is een strakke witte wandkast gerealiseerd. Hierdoor kan alle kleine spullen achter deur verborgen worden, waardoor de strakke minimalistische uitstraling wordt behouden in het ontwerp.

toilet inspiratie terrazzo tegels

7. Zwarte hexagontegels op de vloer

Ook dit toilet vonden we bij FagFlis – een strak, modern en minimalistisch toilet, waar de vloer betegeld is met leuke zwarte hexagontegels. Voor de rest is het dus vrij minimalistisch gehouden met strak gestuukte wanden, een modern hangtoilet, en een RVS bedieningspaneel. De klanten wilden dat de badkamer en het toilet dezelfde look hebben, dus deze tegels vind je ook in de badkamer.

toilet inspiratie zwarte hexagontegels

8. Luxe toilet met zwart marmer

Als je een echte liefhebber bent van luxe interieurs, dan zal het ontwerp van dit toilet je vast en zeker aanspreken, ontworpen door ontwerper Elizaveta Ivanova. De eigenaren van het appartement zijn dol op donkere interieurpallets, dus de belangrijkste taak voor de interieurstudio was om op een evenwichtige manier een minimalistische ruimte te creëren met een donker kleurenpalet. Voor het ontwerp van de badkamers en het toilet hebben ze het accent gelegd op een interessant marmer genaamd ‘Sahara noir’ met zijn prachtige wilde textuur. Zwarte armaturen ondersteunen donkere accenten, terwijl keramiek met houten afwerking de nodige zachte touch toevoegt aan het hele interieurontwerp.

toilet inspiratie luxe toilet donker marmer

9. Toilet met open houten inbouwkast in nis

Strakke lijnen, maatwerk oplossingen en houten accenten – zo kan het inspirerende project van ontwerpbureau ZARYSY omschreven worden. Dit heeft onder andere geresulteerd in een super mooi en modern toilet, dat super strak is afgewerkt. Grote matte grijze tegels vind je zowel op de vloer als aan de wanden. En het plafond is geverfd in dezelfde kleurtint voor een samenhangend geheel. De ombouw van voor het hangtoilet loopt niet alleen helemaal tot aan het plafond, maar er is ook een nis gecreëerd, waar een mooie open houten inbouwkast gebouwd is. Het is de blikvanger van het toilet geworden.

toilet inspiratie open houten inbouwkast in nis

10. Spiegelwand

Het toilet is vaak de kleinste ruimte van het huis. Dat is niet erg, omdat je in een toilet ook niet heel veel ruimte nodig hebt. Vind je het wel fijn als het ruimtelijker aanvoelt, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Ontwerper Lidija Dragisic koos voor dit kleine project bijvoorbeeld ervoor om de bovenste gedeeltes van de wanden in dit moderne toilet te bekleden met een op maat gemaakte spiegelwand. Dit zorgt niet alleen voor ruimtelijkheid, maar de spiegels geven het toilet ook een mooie strak afgewerkte uitstraling, vooral in combinatie met de luxe grijze tegels.

toilet inspiratie spiegelwand

11. Jungle behang

Vind je die strakke muren en wandtegels maar saai, en zou je het veel leuker vinden om een levendigere toilet te ontwerpen? Dan is behang wellicht een goed idee, waarmee je een specifieke sfeer kunt creëren. In dit toilet is een hele leuke tropische sfeer gecreëerd door alle muren te bekleden met het groene palm behang van Cole & Sone, gecombineerd met een mooie houten vloer. Daarnaast zijn ook delen aan de wand, bijvoorbeeld in de nis boven het toilet en achter het fonteintje, betegeld met leuke roze metrotegels.

Leestip: 12x Toilet met behang

toilet inspiratie jungle behang

12. Betonstuc

Bij Llama Group vonden we dit mooie toiletontwerp, gekenmerkt door muren die volledig bewerkt zijn met betonstuc. De naadloze afwerking van de lichtgrijze muren geven de badkamer een minimalistische en ruimtelijke uitstraling. Om ervoor te zorgen dat het niet te steriel wordt, hebben de ontwerpers mooie koperen accenten gebruikt, met onder andere een koperen bedieingspaneel boven het toilet, een koperen toiletborstel + houder en een koperen wc rolhouder. Boven het toilet is bovendien een nisje gecreëerd met inbouwspot, waarmee de vaas in de spotlight wordt gezet.

toilet inspiratie betonstuc

Bekijk ook:
In dit toilet zijn de witte wandtegels gecombineerd met felroze voegen!
Dit toilet lijkt meer op een badkamer!
Donker chic toilet ontwerp

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Moniek 26 januari 2022 at 05:08

    Leuk dat er een post is gemaakt over het kleinste kamertje!
    Alleen haal ik er niet veel inspiratie uit, de meeste zijn erg saai of donker. Maar ja 😉

  • Leave a Reply